Recap

Uke 39

28/09/15
Jonas Orset

Siste fulle uke i Belgia er over for denne sesongen og jeg har fått opplevd litt også denne uken. Både på og utenfor sykkelen. Her er det viktigste:

Lang langtur

På mandag dro jeg ut på en rolig langtur for å bygge litt base inn mot de kommende rittene. Første del av turen dro jeg med lokalkjente Robin Mertens og han viste meg en liten perle i Lier, Herman Vanderpoortenstadion som er hjemmebanen til Lierse SK. Lenge siden jeg har vært på fotballstadion og dette vekker minner til min historie som medlem i Tornekrattet, Moldes supporterklubb.

WP_20150921_002

Etter Lier svingte Robin hjemover, mens jeg fortsatte forbi Leuven og mot Vallonia. Da jeg plutselig så jordkloden foran meg lurte jeg på om jeg hadde rotet meg bort og lagt litt mye trøkk i pedalene. Jeg skulle til Vallonia, ikke månen.

WP_20150921_15_22_16_Pro

På vei hjem fikk jeg god pace av denne karen. Normalt ville jeg synes at det hadde vært flaut å legge meg på hjul til en fyr med hard shell-jakke og Goretex-sko, men han hadde uten tvil en liten motor i sykkelen. Normalt er jeg skeptisk til el-sykler, men når de går i 40-45 km/t er de fine å ligge bak for litt gratis fart.

WP_20150921_006

Brussel by

På tirsdag var jeg invitert på lunsj av Pål Jacobsen fra One Marked, et norsk selskap stasjonert i Brussel. Det var jo veldig hyggelig å bli invitert så jeg tok turen til hovedstaden. Foruten om en god lunsj med kalvestek og ivrig sykkelprat fikk jeg tid til å se meg litt om i sentrum av byen. Jeg ble imponert. Jeg har hørt endel dårlig om byen, men synes faktisk det var en veldig flott by. Bildene kan bekrefte det.

Triumfbuen i Jubelparken er et tegn på Belgias uavhengighet.
Triumfbuen i Jubelpark (Parc du Cinquantenaire) er et tegn på Belgias uavhengighet.
Grand Place er et must å besøke i Brussel.
Grand Place er et must å besøke i Brussel.
Place Royale.
Place Royale.
Mont des Arts
Mont des Arts.
Royal Museum of the Armed Forces and Military History.
Royal Museum of the Armed Forces and Military History.
Og lurer du på hvordan jeg fikk tid til å besøke alle disse stedene på relativt kort tid (3t) så var det takket være denne. Kvalitetssykkel (not).
Og lurer du på hvordan jeg fikk tid til å besøke alle disse stedene på relativt kort tid (3t), så var det takket være denne. Kvalitetssykkel (not).

Tilbake til hverdagen – for nå

Etter annerledesdagen i Brussel var det snart tilbake til hverdagen. Nye ritt stod for tur og forberedelse til dem sådan. På torsdag syklet jeg proffkermis i Stekene, mens på søndag UCI 1.2-rittet Gooikse Pijl. Sesongen er nå helt på tampen og det gjenstår kun ett eneste ritt. På onsdag avslutter jeg sesongen med nytt proffkermis, nå i Berlare.

For å være helt ærlig så er kroppen sliten og formen moderat. Det er mye morsommere å sykle ritt når man er i slag, men det er ingen grunn til å droppe årets siste ritt selv om jeg ikke er helt 100%. Det er bare å bite tenna sammen og gjøre det beste ut av det. På torsdag flyr jeg hjem til Norge, og da blir det noen roligere uker for å la kropp og hodet hente seg inn etter en lang og tøff sesong.

stekene
Next Post
Previous Post 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram