Recap

Uke 37

14/09/15
Jonas Orset

For en gangs skyld har det vært en ganske variert uke her i Belgia. Fra sightseeing og festival til det mer klassiske – trening og ritt. Det er godt å ha litt forskjellig å tenke på så dagene går raskere og livet blir litt mer underholdende. Nå går jeg inn i mine siste 2 uker i Belgia og selv om jeg har det godt her så gleder jeg meg til å komme hjem. Jeg har også diskutert endel med trener Robin Utgård, og vi er begge veldig klar på at om jeg skal komme meg opp på ett enda høyere nivå, slik at jeg regelmessig kan vinne ritt, så må jeg bygge en bedre grunnbase enn jeg fikk gjort i fjor. Da ble grunntreningsperioden altfor kort (da sesongen sluttet i Kina i midten av november og jeg startet allerede midt i februar med nye ritt). Mer om høst og vintertreningen kommer jeg tilbake til senere. Først skal sesongen rundes av med stil!

Sightseeing i Gent

På mandag ble jeg med Robbe van Dijk til Gent for å se byen – som mange mener er Belgias fineste. En halvannentimes togreise så var vi der. Og byen var virkelig verdt et besøk. En haug av historiske og staselige bygninger, samt et lekkert nettverk av kanaler gjennom hele byen. Det er riktignok Brugge som blir kalt Belgias Venezia, men ifølge belgierne selv er Gent mer eller mindre like flott.

Kanalene går gjennom hele byen.
Kanalene går gjennom hele byen.
WP_20150907_11_26_00_Pro

Belfort Gravensteen

Midt i byen ligger en borg fra 1180. En ganske kul festning som virkelig får deg til å drømme tilbake til middelalderen. Om du noen gang skal til Gent så kan en tur innom anbefales.

(Foto: Wikipedia)
Inne i borgen var det en god utstilling av rustninger, våpen, verktøy og torturmetoder, for å nevne noe.
Inne i borgen var det en god utstilling av rustninger, våpen, verktøy og torturmetoder, for å nevne noe.
Fra det 14. århundret ble borgen først og fremst brukt som et tinghus. Tortur var vanlig for å få de arresterte til å snakke...
Fra det 14. århundret ble borgen først og fremst brukt som et tinghus. Tortur var vanlig for å få de arresterte til å snakke…
Fra toppen var det god utsikt utover byen.
Fra toppen var det god utsikt utover byen.
En flott bytur med Robbe. Han var ikke like glad i å være foran kamera så jeg lot han være fotograf.
En flott bytur med Robbe. Han var ikke like glad i å være foran kamera så jeg lot han være fotograf.

Trening i Ardennene

På tirsdag ble jeg med lagkameratene mine Robin Mertens og Jordy Bouts til Remouchamps for å sykle i Ardennene. Det ble en tøff økt og da beina mine enda var sure etter helgens ritt i Meerhout var det seigt. Likevel er det nydelig å sykle i området og vi hadde en fin-fin økt. Trykk på bildet for å lese mer om sykling i Ardennene og i Philippe Gilberts hjemby, Remouchamps.

Med Jordy (t.v) og Robin i Ardennene.
Med Jordy (t.v) og Robin i Ardennene.

Nye Interclubritt

Etter noen roligere dager var det igjen på tide å forberede meg til nytt kjør. I helga syklet jeg både ritt i Nieuwkerken-Waas og på søndag i Zandhoven. (Trykk på linkene for å lese referat). Alt i alt stod jeg for offensiv sykling, uten at jeg lykkes like godt denne helgen.

God avslutning på uken

I disse dager er det et kermis (festival) i Vorselaar. Dermed tok jeg en liten tur innom sentrum i går kveld med Robbe. Vi var litt sent ute for alle spillmaskinene og attraksjonene, men fikk med oss deler av en konsert. Ganske hard musikk, og selgeren i den lokale kiosken var mindre fornøyd. Men i en ellers trøtt liten by synes jeg det var godt å se litt liv og røre.

WP_20150913_21_44_52_Pro
Next Post
Previous Post 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram