Recap

Uke 35

31/08/15
Jonas Orset

Spreek je noors?

Nå har jeg straks rundet 5 måneder i Belgia og selv om belgiere er overraskende gode i engelsk, og de fleste sikkert snakker på nivå med en gjennomsnittlig nordmann, så har jeg blitt nødt til å plukke opp noen ord her og der. Spreek je noors betyr: Snakker du norsk, og den setningen har enda ikke hjulpet meg her nede. Men ord som Dank u (takk), alsjeblief (værsågod), links (venstre) og rechts (høyre) har vært gode ord å ha i vokabularet. Egentlig er det litt flaut hvor lite jeg har lært. Faktisk lærte jeg meg nesten mer kinesisk i høst enn jeg har lært nederlandsk. Da jeg spurte Kurt, lagets mekanikker, om jeg burde lære meg språket sa han: Nei, hvorfor det? Så da holder jeg meg til å være en lite integrert immigrant.

På vei til Rochefort. Trykk på bildet for å lese mer om rittet!
På vei til ritt går det ofte i litt halvgebrokken engelsk, men fortsatt god stemning!

Nye ritt i mitt nye "hjemland"

Denne uken har stort sett vært bygget opp rundt de to rittene jeg har kjørt med Prorace. På onsdag syklet jeg et vindfullt og seigt ritt i Vest-Flandern, Memorial Danny Jonckheere. To nye dager med restitusjon og kortere økter, før nytt ritt i Rummen på lørdag, Grote Prijs Georges Lassaut. Her var jeg i enda bedre slag og i brudd fra km 25 til siste 5. Det holdt ikke inn, men jeg var sterkere enn på lenge og det tar jeg med meg i den kommende måneden. (Trykk på rittnavnene for å lese rittrapportene).

Trening med en tsjekker

Mellom rittene har det blitt noen fine økter på sykkelen. På torsdag fikk jeg besøk av en 16 år gammel tsjekkisk cyclocrossrytter her i huset i Vorselaar. Hyggelig gutt og det er greit å ha noen til å bryte stillheten i blant. De siste 3 ukene har jeg tross alt bodd alene her i huset.

Lite kaffestopp i Lier.
Lite kaffestopp i Lier med tsjekkiske Jan.
Det er mange fine småveier her, og jeg kan egentlig ikke klage på sykkelveiene. Selv om det er temmelig flatt nord i Belgia.
Det er mange fine småveier her, og jeg kan egentlig ikke klage på sykkelveiene. Selv om det er temmelig flatt nord i Belgia.
Sykkelveiene langs de mange kanalene er konge for en rolig tur.
Sykkelveiene langs de mange kanalene er konge for en rolig tur.

Inn i siste måned i Belgia

Nå går vi inn i september og min siste måned her i Belgia for nå. Jeg har noe ugjort resultatmessig og er veldig innstilt på å kjøre inn noen toppresultat før jeg vender nordover. Akkurat hvilken dato jeg reiser hjem er ikke bestemt, men mest sannsynlig i siste uken av måneden. Da har jeg omtrent 4 uker igjen på å prestere. Så nå er det fullt fokus! Stay tuned!

Next Post
Previous Post 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram