Recap

Uke 32

10/08/15
Jonas Orset

Tilbake i Belgia

Endelig er jeg tilbake i Belgia. Jeg ankom på fredag og har allerede rukket å sykle timer på små betongveier og være med på et kermisritt. Grunnen til at det tok så lang tid etter NM å returnere skyldes min kjære tante som var på dødsleiet. Jeg ønsket å få med meg begravelsen før jeg dro nedover igjen, og da legene sa at det kun var snakk om dager igjen valgte jeg å bli hjemme. Dager ble til uker, og hun måtte først slippe taket forrige tirsdag etter en lang kamp mot kreften. Jeg fikk med meg en flott begravelsesseremoni for en flott tante på fredag, før jeg tok flyet videre til Belgia.

Gode økter i Follo

Før jeg ble med familien til Bergen for fredagens begravelse fikk jeg meg noen gode økter i Follo og Østfold. Det ble noen tøffe økter, men kroppen responderte ganske bra. Jeg syklet Øyeren Rundt på onsdag og det ble en veldig god tur, 31 i snitt på 165 km og nesten 2000 høydemeter (strava).

Solbergfoss er en liten perle - spesielt i finvær. Syklet innom her både mandag og onsdag.
Solbergfoss er en liten perle – spesielt i finvær. Syklet innom her både mandag og onsdag.

Dagen etter var det en noe kortere økt, men intensiv. 4 maksdrag i forskjellige bakker deriblant beryktede Vassumbakken. To KOM, men opp Vassumbakken måtte jeg nøye meg med ny pers og 3.plass (strava). Men på en optimal dag skal jeg ta den! Mange minner fra kneika fra da jeg først startet å sykle og så vidt klarte å komme meg opp uten å gå. Eller da jeg tok bakketrøyen opp der i Årungen International Cycling Festival. En seig og legendarisk knekker!

WP_20150719_16_09_08_Pro_Fotor
Fra Nesodden Classic Insomnia for 3 uker siden. Da er dette bakkefinish.

Ingen Lærdal i år

De siste fire årene har jeg tilbrakt en uke i Lærdalsøyri. Det er et fantastisk utgangspunkt for sykling, spesielt om du vil ha fjellpass på turen. Jeg skrev mer om Lærdal i fjor. Anbefaler å lese den her. I år ble det dessverre ingen treningssamling i Lærdal og jeg måtte nøye meg med å passere sykkelparadiset på vei til Bergen. Hyggelig å være tilbake i dalen, men skulle gjerne fått med meg en sykkeltur og.

Veier oppover fjellsiden gir vann i munn!
Veier oppover fjellsiden gir vann i munn!

Sesongen fortsetter i Belgia

Ja, så gikk turen videre til Belgia på fredag ettermiddag. Det ble en lang reise fra Flesland – via OSL – til Brussel og deretter tog og buss til Vorselaar. Kl 21 var jeg fremme. Fikk en god tur på lørdag og var med på et kermis i Geel på søndag. Hvordan det gikk kan du lese her. Nå venter nye uker i sykkellandet og de ser jeg frem til. Etter planen blir jeg her ut september, før jeg returnerer til fedrelandet. Og om du lurte, ja, Kina er enda aktuelt, men akkurat nå er jeg mer lysten på litt tid i Norge og CX-sesong. Vi får se hva som skjer 🙂

WP_20150810_11_01_51_Pro
Mange interessant løsninger på veibygging i Belgia. Både brostein, betong og grus. Denne betonglagte traktorveien på vei mot Turnhout er en av mine favoritter!
Previous Post 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram