Recap

Uke 24

15/06/15
Jonas Orset

Training continues

Som jeg nevnte i forrige ukesrapport har jeg nå hatt et lite fokus på mengdetrening. Denne uken har ikke vært noe unntak med nesten 24 timer trening og 720 km. Jeg føler kroppen absorberer treningen bra og at jeg nesten blir sterkere for hver økt. Det er deilig!

Eindhoven

Forrige søndag var jeg på langtur til Zeeland, og denne uken tok jeg også en tur over grensen. Etter å ha lest meg litt opp måtte jeg besøke verdens smarteste by. Eindhoven er overlegent verdens mest oppfinnsomme by med 22,6 patenter per 10 000. hus. I 2011 ble byen kåret til verdens smarteste samfunn av Intelligent Community Forum. Byen har en rik historie tilbake til det 14. århundre, men er i dag mest kjent for de moderne designede bygningene som byen med 212 000 innbyggere (2009) består av. Jeg måtte bare sjekke "Lysets by." (delvis oppkalt etter elektroselskapet Phillips, som begynte sin virksomhet her i 1891, og Stratumseind, Benelux' lengste "nattlivsgate" på 225 meter.)

Det er omtrent 68 km fra Vorselaar til Eindhoven. Det første som slo meg i byen var hvor gode sykkelveiene som ledet meg helt inn til sentrum var. Det var brede fine veier, perfekt tilrettelagt for syklister. Ingen søppel, ryddig og pent. Da jeg kom inn til sentrum gamblet jeg på veien og plutselig stod en enorm bygning foran meg.

Phillips Stadion er stadion til Nederland beste lag, PSV Eindhoven. Den rommer 35 119 tilskuere, altså nesten 10 000 mer enn Norges største stadion, Ullevål.
Phillips Stadion er stadion til Nederland beste lag, PSV Eindhoven. Den rommer 35 119 tilskuere, altså nesten 10 000 mer enn Norges største stadion, Ullevål.

Jeg fortsatte inn til sentrum og møtte på det jeg kom få å se, nemlig the Blob.

The blob er en utrolig kul futuristisk glassbygning som nærmest har blitt selve symbolet på Eindhoven.
Bygningene i byen er moderne og kunstneriske. Til venstre har du "The Admirant Tower," byens høyeste bygning på 105 meter.

Eindhoven fascinerte meg virkelig. Det er kanskje den fineste og ryddigste byen jeg har vært i. Det var godt tilrettelagt for syklister og bygningene var heftige. Hit må jeg igjen!

På vei hjem syklet jeg innom dette stedet. Om noe slår Eindhoven er det vel dette lille stedet rett utenfor. Navnet sier vel sitt?

Trening og lek

Selv om Eindhoventuren var ukas høydepunkt hva gjelder treningsturer så hadde jeg ett par fine økter til.

Restitusjonstur til Antwerpen med litt sightseeing by bike med tre Aussies og danske Søren.
Restitusjonstur til Antwerpen med litt sightseeing by bike med tre Aussies og danske Søren.

På onsdag kjørte jeg langtur med innlagte drag sammen med gutta i huset. Vi ble en gjeng på 8 ryttere og hadde med Bob i følgebil. Det ble en god tur med spurter opp alle kneiker og lagtempo mot slutten. Nesten 34 km/t i snitt over 165 km vitner om en god tur!

Tilbake i ritt

Etter en rittfri helg var jeg på lørdag tilbake i konkurranse med Interclub i Menen. Det gikk ganske bra og du kan lese rapporten her. Nå venter en tøff periode med nytt interclubritt tirsdag i Belsese etterfulgt av divisjon 1 rittet Tour Nivernais Morvan i Frankrike. Det skal visnok være ett av de tøffeste amatørrittene i landet med samtlige divisjon 1-lag til start uka før det nasjonale mesterskapet. Mange kommer derfor til å være i meget bra slag. Jeg håper å kjøre godt og tror uansett resultat at det vil gi en god utblåsning før NM uka etter. Det er bare å gønne på!

Next Post
Previous Post 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram