Recap

Uke 23

08/06/15
Jonas Orset

Verdensmesterskap for kermis

Etter en kort restitusjonstur på mandag var det full gass på tirsdag. Jeg var noe trøtt etter interclubrittet i Wezembeek-Oppem forrige søndag, og kroppen var ikke klar for nytt ritt på tirsdag. Det var heller ikke hvilket som helst ritt, men selve “Verdensmesterskapet for kermis” med proffkermisrittet Gullegem Koerse. Rittet er det største kermisrittet i Belgia og proffer som Greg Van Avermaet, André Greipel, Niki Terpstra, Sven Nys, Kris Boeckmans, Jens Debusschere, Stijn Vandenbergh og Sven Devolder var bare en brøkdel av de startende. Et ganske rått startfelt med andre ord. Det var vindfullt og raskt ut fra start. Ett par velt den første runden lagde luker i feltet og jeg hadde ikke beina til å tette. Jeg lå tre runder i følgebilkøen, men kom aldri helt opp. Etter en time var rittet mitt over, så det var en meget dårlig dag på setet. Likevel ganske spesielt å stå side om side med slike ryttere før start. Morsomt!

NM neste mål

Etter diskusjoner med trener Robin Utgård og Bob (som jeg bor hos og har lang erfaring i sykkelsporten) har vi lagt en plan inn mot månedens høydepunkt, Norgesmesterskapet i Lillehammer. Jeg har syklet mange ritt i år og må bygge litt grunnbase for å komme opp på toppnivå igjen. Det har vært en litt kjip mai, delvis ødelagt av en forkjølelse, som har gjort at jeg ikke har tålt belastningen spesielt godt i de siste rittene. Selve rittene har gått OK og jeg har syklet godt for laget, men kroppen har blitt litt for tappet etter rittene. Det har ført til at jeg har vært nødt til å hvile unødvendig mye, som igjen har betydd mindre trening. Mindre trening gir enda mindre grunnlag, og jeg har kommet litt inn i en ond spiral med nedadgående formkurve. Derfor skal jeg bruke de neste ukene på å bygge meg opp så jeg tåler rittene litt bedre og ikke blir så tappet dagene etter.

Den har vært mange flotte treningsturer i helt rått vær. Australierne som er her i huset nå har tydlig ikke fått med seg "The Euro Rules." Men de er jo fra Oceania så de skal slippe unna med å kun sykle med vest.
Det har vært mange flotte treningsturer i helt rått vær. Australierne som er her i huset nå har tydeligvis ikke fått med seg “The Euro Rules.” Men de er jo fra Oceania så de skal slippe unna med å kun sykle med vest.
På lørdagens langtur var jeg innom Heist-op-den-Berg der proffkermiset Heiste Pijl gikk. Jeg hadde rittet på planen min, men valgte trening. Overrasket ble jeg da jeg plutselig så at Coop-Østerhus deltok og Blikra tok en sterk 4.plass.
På lørdagens langtur var jeg innom Heist-op-den-Berg der proffkermiset Heiste Pijl gikk med bl.a. Boonen til start. Jeg hadde rittet på planen min, men valgte trening. Overrasket ble jeg da jeg plutselig så at Coop-Østerhus deltok og Blikra tok en sterk 4.plass.

Europas nest største havn

Etter flotte langturer hele uka ble ukas råeste tur lagt ut mot havet. Jeg har knapt sett en strand siden Spania i februar, og tenkte at det er lite som slår sjøen i finværet. Derfor la jeg ut mot Antwerpen og videre utover.

Skjermbilde 2015-06-08 kl. 21.35.30
Her er dagens tur.

Da jeg kom ut av Antwerpen by var det enda langt til jeg kom bort fra sivilisasjonen. Det var et helt vanvittig stort industriområde jeg måtte passere for å komme til Nederland. Faktisk er den Antwerpske havnen en av Europas største og den havnen med nest mest lastefrakt etter Rotterdam. Det var et helt enormt område. Jeg hadde selvfølgelig motvind så det var lange 30 km fra Antwerpen til Zeeland i Nederland.

Et av hundrevis av lasteskip legger til havn.
Et av hundrevis av lasteskip legger til havn.
Zeeland i Nederland.
Zeeland i Nederland.

Over grensen var det uansett vel verdt strevet for det var ganske så flott der. Spesielt var veien fra halvøya over til Tholen spektakulær. Det var nesten litt som Atlanterhavsveien, og du sykler omtrent i havet i 12 km. En 50 meter bred dike med vei på midten, med hav på begge sider. Ganske kult.

WP_20150607_14_10_58_Pro

En solid treningsuke

Det ble en solid treningsuke med nesten 28timer trening over 820 kilometer. Har fått sett litt mer av Belgia og har lagt et godt grunnlag mot de neste rittene med NM i slutten av juni som første mål. Jeg er motivert og klar til mer slit i uke 24! All sykkeltrening fra uken finner du på Strava.

Kun sykling har det ikke vært og jeg hadde en hyggelig kveld med grilling hos Robin Mertens i Okselaar!
Kun sykling har det ikke vært og jeg hadde bl.a. en hyggelig kveld med grilling hos Robin Mertens i Okselaar. Godt for magen og hodet!
Previous Post 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram