Recap

Uke 2

11/01/15
Jonas Orset

Det går sannelig fort. Det er ikke lenge siden vi smalt fyrverkeri og nå er vi allerede godt i gang med året og nesten halvveis i Januar. Som jeg skrev om i forrige ukesrapport var det på tide å ta en litt roligere uke for å la kroppen bygge seg sterkere etter forrige treningsperiode. Jeg har moderert meg ned til 15 treningstimer, noe som føles ganske lett. Jeg kunne tålt mer trening denne uken, men for å få mest ut av den kommende treningsperioden, der jeg har fokus på å bygge aerob terskel, har jeg bevisst tatt det piano. Styrketreningen har jeg derimot holdt i gang og begynt smått med maksstyrke.

Styrke på Avancia

Jeg er ikke så ekstremt stolt av mine “store” sykkelmuskler at jeg føler behov for å ta video under treningen. Men det kan være ganske fornuftig for å sjekke at øvelsene gjøres med god teknikk og jeg har tatt noen klipp fra de siste øktene, slik at jeg kan få veiledning og tips fra Sone 5. Jeg tar ingen sjanser på feil teknikk for skader har jeg ikke råd til.

Fra fredagens maksstyrkeøkt tok jeg noen snutt og satte de sammen ved hjelp av Youtube Video Editer (uten store hellet). Er du spent på teknikken min, hvordan redigeringen med Video Editor’en ble eller om du ikke har annet å gjøre de neste 2 min så kan du jo ta en titt 🙂

Tilbake til røttene

På lørdag inviterte jeg brodern med på vinterens kanskje særeste, men morsomste styrkeøkt. Etter 20 min intens måking som oppvarming løp vi rett inn i urskogen. Vi stoppet når vi fant elementer vi kunne bruke til styrkeøvelser. Etter at vi tilsammen hadde klart 50 rep løp vi videre til fantasien viste oss nye øvelser. Det ble en hel del morsomme og alternative øvelser med falne trær, trestokker og greiner. En skikkelig hardcore økt som selv Rocky hadde vært imponert over.

Roten til et fallent tre ble buldrevegg. Brodern var ikke like lett i klyvet som Midttømme, men hvem er vel det?
Roten til et fallent tre ble buldrevegg. Brodern var ikke like lett i klyvet som Midtbø, men hvem er vel det?
Hangupsene var volde!
Hangups’ene var vonde!
Min favoritt - Overhead squat
Min favoritt – Overhead squat

Ukens anbefalte destinasjon

Er du syklist i Follo? Har du sett alt? Jeg sykler mange timer på veier i lekre Follo. Veldig mange timer. Jeg har mange ganger tenkt at nå har jeg sett alt. Men denne fantastiske regionen har mang en skjult skatt som venter på å bli oppdaget. Vintersykkelen min (som forøvrig er en Trek Crockett 7 om du er utstyrsfreak) tillater meg å besøke nye veier, som landeveissykkelen med asfaltdilla nekter å gå. Det gjør at vinteren virkelig er tiden for å oppsøke noen av Follos skjulte skatter. De neste ukene vil jeg besøke 4 historiske steder i Follo og publisere dem her. Beskrivelse av skatten og vei (kart) gjøres selvfølgelig!

Destinasjon 1: Wesselstua

For noen uker tilbake kom jeg over denne lille hytta på nettet som ligger 2-3 km fra sentrum av Vestby. Jeg sykler stadig like forbi stedet den ligger, men aldri har jeg svingt bortom. Rett og slett fordi jeg ikke viste om den. En liten historisk skatt, spør du meg!

Wesselstua er en av restene av de gamle husmannsplassene til Vestby prestegård. Stua var i sin tid eid av sogneprest Johan Wessel, og brødrene; matematikkeren Casper og ikke minst den kjente norske dikteren Johan Herman Wessel, ble født i stua.

Wesselstua
Wesselstua
Windows Phone_20150111_15_40_47_Pro

Veibeskrivelse til Wesselstua finner du her. God tur!

At Smørrebrød er ikke Mad,
Og Kierlighed er ikke Had,
Det er for Tiden hvad jeg veed
Om Smørrebrød og Kierlighed.
– Johan Herman Wessel

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram