Articles

Prosessen del.2

07/01/15
Kenny

Et år er snart omme. Det høres kanskje litt snodig ut med tanke på at vi nettopp har entret 2015, men denne nettsiden har enda ikke nådd punktet hvor vi kan se tilbake på et fullt år. Når vi lastet opp siden 14.januar i fjor var vi endelig i gang. Selv om alt ikke var helt 100% var det allikevel et stolt, og samtidig spennende skritt Jonas og jeg tok denne januarkvelden.

Giv akt

Responsen i starten var overraskende bra. Vi kom godt i gang, ble fort vant med å holde siden oppdatert og startet med vind i seilene. Dette gikk derimot utover arbeidet med å løse en del av problemene – samt en del andre små ting – på siden. Planen etter publisering av nettsiden var å gå disse problemene rett i strupen, og mens jeg hadde håp om en rask knockout i første runde, entret alle problemene ringen klar for en real kamp. Under publisering av innhold helt i starten oppdaget vi fort at det ventet flere problemer enn hva vi først ante. Disse problemene måtte håndteres først for å gjøre det kontinuerlige arbeidet med innlegg og publisering lettere. Dette var helt essensielt slik at arbeidsoppgavene ikke stjal unødvendig med tid og energi.

På stedet hvil

Som en meget fersk webutvikler lærte jeg raskt at det ikke alltid er like lett å løse visse problemer. Når jeg nå har jobbet med nettsiden i over et år, sitter jeg igjen med mye god erfaring og lærdom, som jeg gleder meg til å bruke i videreutviklingen av nordictrailblazer.cc. Det har vært et interessant år, og samtidig tøft med en del uløste problemer hengende på skuldrene store deler av året. Nødvendigheten for å jobbe mer strukturert ble etter hvert mer innlysende, og etter god innsats gjennom høsten fant jeg mange av de manglende puslespillbrikkene. Vi har nå fått på plass et responsivt design, slik at nettsiden fungerer langt bedre på de fleste skjermer/platformer. Media-siden er blitt oppdatert, og nye bilder kan ses på forsiden. Som team gikk derfor Jonas og jeg positivt inn i 2015. Vi var meget fornøyd med vår egen innsats, og den responsen det har resultert i gjennom 2014.

Responsivt design er kommet på plass, slik at siden fungerer på en rekke platformer/skjermer.

Fremad marsj

Jonas nevnte i sin siste ukesrapport at vi har hatt noen møter sammen blant annet for å se på hvordan siden skal utvikle seg. Forhåpentligvis vil erfaringene vi har tilegnet oss i løpet av det siste året komme til nytte når dette arbeidet nå er i gang. Et nytt design til websiden er helt klart i planene, og er kun et av stegene vi håper å kunne ta i løpet av 2015.

Notat- og skisseblokk er på ny funnet frem i vidreutviklingen av nettsiden.

Selv har jeg funnet det morsomt og interessant å følge Jonas gjennom året fra mitt perspektiv, og håper selvfølgelig flere føler det samme. Vi satser på å vise at det er gode grunner til å følge med videre på Jonas sitt eventyr, og at vi kan fortsette å skape godt innhold som er av interesse. Samtidig vil jeg bruke muligheten til takke alle som har fulgt med frem til nå, og håper at du blir med videre på den spennende ferden.

God bok!
Kenny, webansvarlig.

PS. Om noen skulle lure på om jeg har fått lest Kafkas ”Prosessen”(Se mitt forrige innlegg), så kan jeg nå melde at jeg har gjort mitt første møte med hovedpersonen, Josef K. Andre bøker har blitt prioritert i mellomtiden, og jeg gleder meg til å ha Kafka sine ord som følgesvenn når vi nå tar fatt på en ny prosess 😉

Next Post
Previous Post 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram