Recap

Uke 10

09/03/15
Jonas Orset

Getting used to my new life

Nå har jeg installert meg godt i Vorselaar i Belgia og begynt å få vaner og uvaner som en del av mitt nye liv her i Belgia. Jeg vil bo her mer eller mindre ut sesongen, i alle fall til september, så da er det bare å venne seg til livet her så raskt som mulig. Men det er lite å klage på og det meste er bra på stell. Er det noe som ikke er helt ideelt er det usikkerheten på hvem som skal bo her og når de evt kommer. I starten av forrige uke fikk vi plutselig besøk av et damelag - Wiggle Honda Pro Cycling. Det er selvfølgelig ikke å forakte å få en gjeng jenter hit, men litt overraskende var det å plutselig dele hus med 6 kvinnelige proffsyklister. De fleste av dem dro like raskt som de kom så på onsdag var det kun en jente fra Isle of Man, sammen med min danske romkamerat, Søren. Så folkelig har det vel egentlig ikke vært.

Jobb i vei hønemor! En ting jeg i alle fall kan bli godt vant med er å hente ferske egg fra en av de fire hønene som trasker rundt husene her.
Jobb i vei hønemor! En ting jeg i alle fall kan bli godt vant med er å hente ferske egg fra en av de fire hønene som trasker rundt husene her.
Det fryder å finne ferske egg!
Det fryder å finne ferske egg!

Kermisfeber

På onsdag sykler jeg mitt første kermis i Gooik. Kermis er ritt for aktive syklister og det er ikke få av dem i Belgia. Derfor er det alltid harde ritt og mange sterke syklister på start. Samtlige rittrapporter kan du lese på denne siden:

Rittrapporter

Etter hvert ritt vil jeg skrive noen ord og legge ut bilder og resultatliste når jeg finner dem. Så det kan være greit å stikke innom noen ganger i uken for å se hvordan det har gått. Onsdag, lørdag og søndag er stort sett rittdagene mine, i alle fall de ukene jeg kjører tre ritt. I helgen syklet jeg både Molembeek-Wersbeek og Vollezele så jeg fikk kjørt meg. Rittformen er stigende og enda ikke mye å skryte av, men de tidlige rittene legger grunnlaget for at jeg skal være i solid slag i april i det minste.

Eventyrslott i eventyrland

Jeg omtalte tidligere mitt opphold her som et eventyr, og med disse omgivelsene kun noen hundre meter fra boligen er det ingen grunn til å legge demper på fantasien. Det er noen herlige stier i skogen bak Vorselaar(hvor det blant annet arrangeres sykkelkrossritt på høsten). Jeg tok en liten løpetur på onsdag og skvatt nesten da jeg så hva som skjulte seg bak trærne. For et palass! Kan nesten se for meg prinsessen på balkongen og askeladden som kommer traskende gjennom skogholtet. Digger det!

Bak buskene dukket plutselig dette opp!
Bak buskene dukket plutselig dette opp!
Jeg smøg meg forbi hindringene og fikk et enda
Jeg smøg meg forbi hindringene og fikk et enda bedre syn på drømmeboligen.

Kasteel de Borrekens ble bygget i 1270 av Van Rotselaar familien og holdt innad i slekta til 1600-tallet. Gjennom diverse salg og eierbytter tok De Borrekens over boligen i 1898 og eier det enda. Om vinteren er det kanskje ikke det mest spektakulære slottet i verden, men når plantene vokser og blomstene blomstrer blir det ganske fantastisk tror jeg.

Photo shoot

Til sist, men ikke minst kan jeg "fryde øyet" med en teaser fra en liten fotoskyting jeg gjorde med Søren her om dagen. Nytt profilbilde på facebook ventes snarest!

Ønsket å få med at jeg var i brosteinens land, men var neppe noen suksess å ligge på brostein. Det var nesten like ubehagelig å ligge på de kalde steinene som å sykle på dem.
Ønsket å få med at jeg var i brosteinens land, men var neppe noen suksess å ligge på brostein. Det var nesten like ubehagelig å ligge på de kalde steinene som å sykle på dem.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram