Test

Test: Bontrager R4 320

26/07/17
Jonas Orset

– Kanskje de beste dekkene jeg har kjørt på

Under våren i fjor fikk jeg anledning til å prøve noen nye dekk fra Bontrager. R4 er 25 mm brede og er toppdekket fra den amerikanske produsenten. De skulle ha lav rullemotstand, gi en unik veifølelse samtidig være både punkteringssikkert og langvarig. Det hørtes nesten for godt ut til å være sant, men jeg forstod snart at å lage dekk, det er også noe Bontrager kan.

En unik følelse

Det første jeg la merke til var den unike nærheten du kunne føle til underlaget. Det ga kontroll og kjentes bra ut. Samtidig som jeg følte dekket satt rullet de usedvanlig godt. Jeg brukte pariserversjonen, men de finnes også til clincher.

Det er alltid vanskelig å sammenligne rullemotstand i dekk, da hvert veidekke oppfører seg annerledes. Men for meg var det lite tvil om at dette var av øverste klasse. Andre R4-tester jeg har lest på nettet bekrefter det samme, de viser meget gode rulleegenskaper. Tallet i navnet forteller om hvor mange tråder dekket har per tomme, og hele 320 tråder gir et et smidig dekk med lav rullemotstand. De er også lette (232 gram).

De gir det gjerne følelsen av at du flyr over bakken – raskt, men med full kontroll.

bontrager r4

Punkteringssikkert

Nå har jeg syklet med R4 i konkurranse i over 1 år og har enda tilgode å punktere. Riktignok har jeg byttet dekk som tydelig har vært utslitt, for å være på den sikre siden. Det har det ikke vært behov for å gjøre ofte, de holder lenge. Ett sett kan godt holde en sesong for en mosjonist, eller en halv sesong for en eliterytter (gitt at man benytter andre dekk/hjul under trening).

Bontrager forteller om at de har en supersmidig syntetisk fiberforsterking av polyamid som gjør dekkstammen sterkere. I tillegg gir dekkets mønsterintegrerte Hard-Case Lite økt sikring mot punkteringer.

Faktisk, før årets Styrkeprøve satt jeg på nye R4 på mine konkurransehjul. Jeg var da så sikker på å unngå punktering at jeg droppet reservedekk, skum og gasspatron. Og nei, jeg punkterte selvfølgelig ikke, verken på de 540 km mellom Trondheim og Oslo, eller under påfølgende NM eller Tour de Hallingdal, som også bød på gruspartier. Og de har enda mye liv i seg.

14138000_1185476084859553_6287250761568777205_o
Kjenner du igjen dekkene? Her fra Baltic Chain Tour i 2016.

Er Bontrager R4 for deg?

Mine gode erfaringer med dekket gjør at jeg føler meg trygg på å anbefale det videre. Den gode veifølelsen og grepet i svingene, den utmerket lave rullemotstanden, tryggheten for å unngå punktering samtidig som det varer lenge bør være nok til å gjøre enhver lysten på R4.

Ulempen er prisen. Veiledende ligger dekkene ute til 1249,-

Jeg gir Bontrager R4 320 terningkast 6.

Prisen til tross er dette noe for deg som ønsker det beste. Varigheten gjør at du vil få mye glede for pengene.

Link til Bontrager sine sider: Trykk her.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram