Recap

Oppsummering – Juni

15/07/17
Jonas Orset

En ganske heftig måned er over og jeg har virkelig måtte fordøye alle inntrykkene jeg satt igjen med. Fortsatt merker jeg at det er litt mektig å se tilbake på måneden, den bød på mye svette, tårer og gleder. La oss ta en gjennomgang!

Månedsstart i Sandnes

NorgesCup-rittene i Sandnes var første post på programmet. Etter en periode med mindre trening etterfulgt av flere langturer var jeg spent på formen, men jeg ble virkelig overrasket over hvor bra kroppen responderte. På lørdagens “kermisritt” var jeg virkelig i slag og noterte meg kanskje for min beste form så langt. På søndag var det ikke like bra, men uansett en positiv start på måneden.

Foto: Pål Westgård
Foto: Pål Westgård

LES OGSÅ: NorgesCup i Sandnes

Eksamen og semesterslutt

Eksamen i min trenerutdanning på NIH ble gjennomført noen dager etter Sandnes. Jeg skulle bl.a. lede en lagtempoøkt, så helt ukjent territorie var det ikke. Eksamen gikk bra og avsluttet en hektisk periode med mye skole. Jeg er nå mer eller mindre ferdigutdannet trener med sykling som spesialfelt. En bacheloroppgave mangler, og denne skal jeg skrive til høsten. Jeg merket at en stor tyngde ble løftet av skulderne mine og jeg så frem til å kunne fokusere 100% på syklingen de kommende ukene.

UCI-ritt i Danmark

Ny helg og nye ritt. Denne helgen var IK Hero invitert til UCI-rittene Fyen Rundt og GP Horsens. Det ble ekstremt hektiske ritt med sidevind, kriging og hardkjør. Jeg følte meg periodevis bra og kom fra det hele med gode opplevelser, uten skader og med viktig posisjonstrening uten at resultatene var noe å skryte av.

LES MER: GP Horsens

19023382_10212903032160882_1594814681388541399_o

Seier i Styrkeprøven

Etter Danmark stod et av sesongens delmål for tur. Jeg hadde fått noen rolige dager og følte meg veldig klar til 540 kilometer fra Trondheim til Oslo. En full rittrapport leser du i linken under. Jeg følte meg sterk hele dagen og det var virkelig emosjonelt å krysse streken først etter 14,5t sykling. Minne for livet!

LES MER: Den store Styrkeprøven Trondheim – Oslo

IMG_3820

Norgesmesterskapet

Ja, jeg var sliten etter Styrkeprøven. Spesielt de første dagene. Men jeg måtte holde kroppen i gang for det var ikke lenge til neste ritt. Utrolig nok fungerte kroppen også temmelig bra etter noen rolige dager. Først ut var NM-tempoen på torsdag der jeg ble 44. Et resultat jeg kan si meg fornøyd med da jeg ikke har prioritert tempotrening gjennom året og målet var først og fremst å få en god gjennomkjøring. På den kommende søndagen var det NM Fellesstart. Jeg følte meg bra i starten, men manglet litt i bakken på de antatt sterkeste. Heldigvis klarte jeg å bite meg med i det skrumpende feltet og ble 28 i mål. Et resultat jeg kan være fornøyd med, selv om rittet ble et skikkelig lureløp og det kunne være litt bingo om plassene bak vinnerne. Uansett var det en positiv opplevelse.

LES MER: Norgesmesterskapet 2017

(Foto: Kent Erik Harridsleff)
(Foto: Kent Erik Harridsleff)

Månedsavslutning på Nordmøre

Etter NM tok jeg og kameraten min, Kent Erik (fotografen), turen til Nordmøre for ferie/photoshoot. Det var godt å finne roen i vakker vestlandsnatur. Mellom noen lettere økter og fotografering ble det tid til fisking, fjelltur, bordtennis, besøke slektninger og mye avslapping. En god måte å avslutte måneden på før julimåned startet med et smell med Eresfjord Classic.

Hvor deilig er det ikke å lade batteriene i disse omgivelsene?
Hvor deilig er det ikke å lade batteriene i disse omgivelsene?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram