News

Spennende ritt i møte

15/06/17
Jonas Orset

Jeg går nå inn i en utfordrende, men spennende periode med mange tøffe konkurranser. Den neste måneden kan fort vise seg som årets viktigste, med høydepunkter på rekke og rad. Her er mine kommende planer:

Ritt 1: Styrkeprøven Elite

Mitt første ritt starter allerede lørdag morgen. Grytidlig. I år har jeg tatt meg utfordringen med å sykle de 543 kilometerne fra Trondheim til Oslo. Jeg stiller i turklasse 1, en åpen fellesstartklasse, der det kåres en vinner i Oslo. Det blir min lengste konkurranse noensinne, men jeg tror jeg skal tåle distansen godt. Hvor mye futt jeg har igjen i rittets avsluttende fase blir spennende å si, men jeg håper det kan være nok til å legge mine konkurrenter bak meg opp E6 fra Olavsgård og inn til mål. Uansett hvordan det ender blir det en stor opplevelse og et minne for livet.

Ritt 2: Norgesmesterskapet i Størdal

NM er på mange måter årets viktigste ritt for en norsk syklist. Her kåres Norges beste syklist og proffene fra World Touren stiller. I år er det Trondheim og Stjørdal som arrangerer, så det blir en snarlig retur til Midt-Norge etter sykkelturen hjem fra Trondheim. Min første øvelse er torsdagens temporitt, som først og fremst blir en gjennomkjøring av beina for å igjen komme i race-mode til søndagens ritt – fellesstarten. Fellesstarten er selve krumkaken av NM-øvelsene og det er her klinten skilles fra hveten. I en tøff rundløype like ved Stjørdal skal vi over 10 runder av 20 km (totalt 200 km) virkelig finne ut hver som er landets beste syklist.

Distansen bør ikke være min største utfordring med Styrkeprøven i beina, men det kommer til å gå svært fort opp bakkene, spesielt de første rundene. Hver runde innehar to solide kneiker på omtrent 2 km hver. Det blir temmelig brutalt første del av rittet, tenker jeg, før det antakelig setter seg litt. Det blir også spennende å se hvordan kroppen vil respondere etter 543 km helgen før. Det kan slå ut begge veier.

Det ble tøft opp VIP-veien, og jeg mistet teten.
I 2015 gikk NM i Lillehammer i en meget tøff løype. I år venter en ny tøff løype i Stjørdal. (Trykk på bildet for å lese om NM 2015)

Ritt 3: Tour de Hallingdal

11 dager etter NM er det igjen klart for et flott ritt. Tour de Hallingdal er i år NorgesCup og består av 4 dager med 5 etapper i det kuperte området rundt Gol. Det kommer virkelig til å bli et tøft ritt, med mange høydemeter og episke fjellveier. Det er på mange måter på hjemmebane. Jeg er halvt hallingdøling og har mange timer med trening i løypene. Rittet går nesten i min egen bakgård.

LES OGSÅ: Fjellveier, grus og frihet

Etter NM må jeg nok både holde trøkket litt, samtidig som jeg må sørge for overskudd etter noen solide ritt. Klarer jeg å gjøre tingene rett kan det godt hende formen virkelig er på topp i Hallingdal. Det hadde vært gøy.

Kastet meg meg på tredje etappe, den såkalte kongeetappen av Tour de Hallingdal. Mange sterke ryttere til start, men jeg fikk satt mitt preg på rittet. Vi kom fire ryttere samlet til mål, men jeg spurtet dårlig og ble 4. Men når gutta foran er kamerater er det ikke galt. Sigurd Nesset, som til slutt vant rittet sammenlagt, seg forbi meg siste meterne, med Jon Breivold og Sander Ensink på plassene foran i stigende rekkefølge.
Jeg har kjørt Tour de Hallingdal flere ganger før. Dette er fra 2014, da jeg kun syklet etappe 4. (Trykk på bildet for å lese mer om Touren).

Det blir noen spennende uker og jeg skal forsøke å være flink til å holde dere oppdatert på hvordan det går. Følg med!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram