Recap

Oppsummering: Mai

01/06/17
Jonas Orset

Mai ble en krevende og innholdsrik måned på mange måter. Det var mye morro underveis, men jeg er glad den er over. Med helligdager, 17.mai og stadig nærmere sol og sommer skulle man kanskje tro det var mest fornøyelse. La oss se litt på hvorfor det var en både morro og krevende avslutning på denne våren.

UCI-ritt i Ringerike

Månedens to første konkurranser var Sundvollen og Ringerike GP. Som alltid tøffe og hektiske ritt. Det er mange stigninger og posisjonering er viktig. Jeg hadde vært litt syk i forkant av rittene, men var blitt frisk, selv om oppladningen ble litt så-som-så. Lørdagens Sundvollen GP ble i alle fall "så-som-så" da hele rittet ble spolert av at en rytter kjørte bakfra inn i meg og lagkamerat Jonas Hjorth og vi alle tre gikk i bakken. Mr. Hjorth knakk kragebenet. Jeg kom meg opp til feltet igjen i løpet av starten av Røyne-bakken, men hadde da brukt for mye krefter til å henge med teten.

Dagen etter var det Ringerike. Jeg følte meg grei lenge og satt bra med feltet. Men etterhvert fikk jeg merke min amputerte oppladning og utholdenheten sviktet. Det resulterte i at jeg, sammen med flere ryttere, måtte gi en luke til feltet opp Knestang etter 120 km og kom aldri i kapp igjen. Rittene ga likevel god trening selv om resultat uteble.

LES MER: Ringerike Grand Prix

IMG_1368

NorgesCup Eidsvoll

Under den kommende uken syklet jeg Sport-1 Mila i Nittedal på tirsdag før det i helgen var nye ritt mot Norgeseliten. På lørdag var det en rundløype på 30 km som skulle sykles 4 ganger. Jeg var ordentlig på hugget og med på mange forsøk. Endelig kom jeg også avgårde og sammen med 10 andre ryttere skulle vi kjempe om seieren. På slutten gikk alt vest og jeg gjorde det meste feil. Dermed ble jeg sist i gruppen og var meget skuffet.

LES OM: Rankingritt i Eidsvoll

På søndag var det klart for NorgesCup. En større velt i hovedfeltet og tungt regn gjorde at rittet ble litt spesielt. Etter de tøffeste bakkene valgte jeg å legge meg i front av det som var igjen av feltet for å kjøre for lagkompisene mine, Ola og Sindre. Jeg må si meg fornøyd med hvordan jeg bidro til at vi nesten tok igjen bruddet foran med flere sterke Joker-ryttere. Uheldigvis tok vi dem akkurat ikke igjen og dessuten punkterte Sindre så det ble ingen fullklaff. 

IMG_1367

UCI-etapperitt i Polen

Dagen derpå gikk turen videre mot Polen og Baltyk Karkonosze Tour. Jeg var heldig og var invitert av svenske Ryska Posten til å sykle med dem som gjesterytter. En flott gjeng og et godt opplegg. Det startet med et uhøytidelig gateritt på 7 km, men var det lengre på de kommende etappene. Etter at jeg misset bruddet på etappe 1 var jeg ekstra ivrig på 2.etappe. Det resulterte i at jeg gikk solo i 8 mil (!!) og vant den første innlagte spurten før jeg ble hentet på de avsluttende rundene. Jeg klatret opp til en 9.plass i sammendraget.

På den tredje etappen satt jeg greit med og fullførte med feltet. 4.etappe var usedvanlig rolig frem til de avsluttende rundene. Jeg var ikke godt nok forberedt og ble overrasket over hvor hard avslutningen var. En seig bakke på godt over minuttet. Jeg mistet teten og sammendraget var gått.

På rittets siste etappe stod det to ritt på planen. Først en bakketempo på 12km, før et kupert ettermiddagsritt. Formen var ikke der lenger og jeg var langt bak de raskeste på begge etappene. Jeg kom meg i det minste gjennom rittet, noe som er bra for å få en positiv opplevelse og viktig trening.

I uvante farger, men i lys gule sko kan man likevel få øyne på meg i front av feltet.
I uvante farger, men i lys gule sko kan man likevel få øyne på meg i front av feltet.

Skolejobbing

Etter Baltyk hadde jeg lagt inn en viktig hvileuke, men helt fri fikk jeg ikke da en hjemmeeksamen måtte skrives og en rapport leveres. Det ble fysisk roligere dager, men likevel krevende. Det var meget godt å komme gjennom og jeg kunne ta fatt på juni med senkede skuldre.

Det ble altså en ganske krevende avslutning på måneden med Baltyk og skoleoppgaver, og selv om jeg trivdes med arbeidet var det en måned jeg foretrekker å være over med.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram