Monthly

Oppsummering – April

01/05/17
Jonas Orset

Endelig tilbake i Europa etter et godt opphold i Colombia under årets første måneder. Det har vært godt å være tilbake, men det har sannelig vært mye å kaste seg rundt med. Morsomt å ha litt å holde på meg og jeg klager ikke! Her er noen av tingene som denne måneden har bydd på:

Follo Rundt

Den første dagen i april ble brukt til å invitere en flott gjeng ut på sykkeltur. Follo Rundt er et lavterskeltilbud der alle og enhver er invitert ut på sykkeltur. Det var lagt opp til en ganske kupert løype innom Nesodden, men vi ventet selvfølgelig på toppen av bakkene slik at alle kom med, og selvfølgelig la vi også inn et hyggelig kaffestopp på Ås Stasjon. En flott start på måneden.

Det er godt å komme hjem til lekre Follo.
Det er godt å komme hjem til lekre Follo.

LES OGSÅ: Oppsummering – Mars

Rittstart i Norge

Dagen etter var det klart for årets første aktive ritt i Norge. Stjernetråkken i Fredrikstad. Jeg følte meg spesielt sterk første del av rittet, og er godt fornøyd med arbeidet jeg la ned for å hjelpe lagkamerat Aasmund Groven Lindtveit til seieren. En god opplevelse.

Trykke på bildet for å lese mer fra rittet. (Foto: Pål Westgård).

Ettertest etter høydeoppholdet

De kommende dagene ble brukt til litt forskjellig, bl.a. var jeg på NIH og tok ettertest etter høydeoppholdet fra Colombia. Jeg hadde en solid økning i Hb-konsentrasjon, men ikke noen stor økning i VO2-maks. Resultatene skal analyseres og være en del av min bacheloroppgave under mitt trenerstudie på Idretsshøgskolen.

YR Sport Vårcup

I år igjen har jeg sammen med YR Sport (tidl. Sykkelboden Ski) arrangert lokale kriteriumsritt inne på Ski Næringspark. Det ble i år igjen både fartsfylt, god trening og en super stemning blant rytterne. Da er det morsomt!

yrsport-2

Det første rittet ble holdt 5.april, og det andre 19.april.

LES MER: YR Sport Vårcup 1
LES OGSÅ: YR Sport Vårcup 2

yrsport-5

Tilbake i Belgia

I mellom de to rittene var jeg en tur i Belgia – mitt andre hjemland. Det må jeg få lov til å påstå etter 2 sesonger for et belgisk lag. I år har jeg ingen planer om å være like mye i det sykkelgale landet, men det blir nok noen visitter, deriblant denne. I påsken hadde jeg 2 uker i Oudenburg, rett i utkanten av Brussel. Her bodde jeg hos Lawrie McLaren, en meget hyggelig skotte.

Hyggelig treningstur med skandinaviere bosatt i Belgia. Skotten Lawrie var også med og er nr 2 fra venstre. Bra gjeng!
Hyggelig treningstur med skandinaviere bosatt i Belgia. Skotten Lawrie var også med og er nr 2 fra venstre. Bra gjeng!

Jeg trivdes godt og fikk med meg 4 ritt og mye god trening, samt noen turer inn til hovedstaden.

(Foto: Rita Thienpondt)
Jeg hadde perioder jeg følte meg veldig bra i rittene, men jeg manglet litt trøkk. Det er annerledes å sykle raske og eksplosive ritt i Belgia kontra seige motbakker i Colombia. Trykk på bildet for å lese mer om kermiset i Evergem. (Foto: Rita Thienpondt)

Norgescupåpning i Norge

Etter hjemreisen og YR Sport Vårcup 2 var det på tide å vende fokus mot årets Norgescup-åpning i Bergen. Rittet gikk i en løype jeg har gode minner fra før, her ble jeg 2 i 2014 og 5 i U-23 NM 2012. Denne gangen var rittet sterkt påvirket av vinterværet som hadde skylt inn over vestlandet. Vi opplevde snø og temperaturer knapt over frysepunktet. Jeg ble – som de fleste – påvirket av været selv om jeg hadde kledd meg godt. Til tross for at jeg følte meg meget sterk lenge, hadde jeg ikke trøkket på slutten og prioriterte heller å hjelpe lagkameratene mine i IK Hero, Jonas Hjorth og Ola Jorde frem. Ola avsluttet kanon og ble 6, mens jeg trillet inn like bak på 25.plass. Tatt forholdene i betraktning var det temmelig ok.

bergen
Trykk på bildet for å lese mer om den episke Norgescupåpningen i Bergen.

Lærdalsøyri

Etter jeg hadde fått dusjet og satt sykkelen i bilen var det bare å vente østover. Jeg og Jonas Hjorth valgte å svinge innom Lærdal Feriepark det jeg har vært 4 ganger før. Vi ble invitert på italiensk mat og fikk gode hytter som vi oppholdt oss i de neste 3 dagene. Noen flotte dager var det også.

LES MER HER: Lærdal 3-dagers

For noen dager vi fikk i Lærdal!
For noen dager vi fikk i Lærdal. Trykk på bildet for å lese mer om Norges sykkelparadis.

Siste dager

Under månedens siste dager har jeg igjen vært i Follo. Jeg har lagt ned flere solide økter som jeg håper virkelig skal gi toppform til rittene i mai. Bl.a. ble det Nesodden Classic på torsdag og en 8-timers langtur til Hurdal og over Lygna med en bra gjeng.

Neste helg er det klart for UCI-rittene Sundvollen og Ringerike GP. Det er knalltøffe ritt og skal man gjøre det bra må man være i god form. Det var jeg ikke i fjor og jeg håper jeg finner godbeina i år. Det føles bra og jeg har troen.

Etter UCI-rittene er det en uke til NorgesCup på Eidsvoll, etterfulgt av UCI-etapperittet Bałtyk Karkonosze Tour 16-21.mai. Det er altså mye spennende i vente!

Previous Post 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram