Recap

Oppsummering – Juli

14/08/17
Jonas Orset

Juli er sommermåned og i år har det virkelig vært lite å klage på. En flott måned er over og mange gode minner sitter jeg igjen med. Da er det ekstra morsomt å se tilbake på alt som har skjedd.

LES FØRST: Oppsummering – Juni

Eresfjord Classic

Juli startet på godt vis med deltakelse i Eresfjord Classic. Bakkerittet på 7 km har vært en klassiker i mange år, og var kanskje på sitt største da Kurt Asle Arvesen deltok på hjemmebane. I år var Bjørn Tore Hoem raskest, jeg måtte nøye meg med 3.plass.Etter rittet syklet jeg, Bjørn Tore og talentfulle Sondre Svendsli (som ble nr 2) til Mardalsfossen. Fossen har påstått total fallhøyde på 655 meter og har med det Nord-Europas høyeste fossefall. Siste kilometerne opp til fossen var gruslagte. Ikke noe problem med racer normalt sett, men skarpe stein bød på to punkteringer. Uansett, en flott dag i idyllisk landskap.

LES MER: Eresfjord Classic

jonas_eresfjord_classic-3

Kent Erik, fotograf og webansvarlig her på siden, var med meg på turen. Dagen etter dro vi videre til Trollstigen. Jeg har syklet bakken før, men den er episk og vel verdt en retur. Enda en fin opplevelse fra det vakre og røffe Vestlandet.

Tour de Hallingdal

Et av årets råeste etapperitt stod for tur 6-9.juli. Jeg har syklet Tour de Hallingdal flere ganger før, men de siste årene har det skjedd en gradvis utvikling av arrangementet og i år hadde det faktisk NorgesCup-status. Det betyr at landets beste ryttere (utenom proffene) hadde tatt turen til Gol. Det var 4 tøffe dager med 5 ritt. Formen min var dessverre litt varierende, men 10.plass på etappe 2 og 19 på tempoen under etappe 3 var ok. De siste to etappene gikk stang ut, muligens grunnet tekniske problem. All ære til Ole Christian Nymoen og arrangørstaben for en veldig flott langhelg. Dette rittet er kommet for å bli og blir fort et av årets høydepunkter!

SE MER: Tour de Hallingdal – Etappe 2

Tour de Hallingdal (Foto: landevei.no)
Tour de Hallingdal (Foto: landevei.no)

Trening i fokus

Etter Tour de Hallingdal var en intens periode med mange tøffe konkurranser over. Hele juni og halve juli hadde dreid seg om konkurranser. Styrkeprøven Trondheim – Oslo kunne kanskje vært nok til å fortjene en uke eller to uten sykling. I stedet ble det rett til NM, så til Nordmøre/Romsdal og snart Tour de Hallingdal. Nei – kroppen og hodet fortjente en liten pause.

Det ble en uke uten ekstremt mye aktivitet, selv om noen koseturer unnet jeg meg.

Follo Rundt ble som vanlig en skikkelig hyggelig tur. En flott gjeng – med ryttere på alle nivåer – hadde en flott tur sammen til Son.
Follo Rundt som jeg arrangerte ble som vanlig en skikkelig hyggelig tur. En herlig gjeng – med ryttere på alle nivåer – hadde en flott tur sammen til Son.

Uken etter var det full trening igjen. Endelig kunne jeg holde fokus på utvikling og ikke være for opptatt av formen. Jeg syklet tilbake opp til Hallingdal og fikk nye turer i den nydelige fjellheimen. En massiv uke med 40t og 1100 km ble lagt ned.

TROR DU MEG IKKE?: Se Strava

Hvor nydelig er det ikke her, til tross for overskyet vær? Panaoramavegen mellom Vadres og Hemsedal er ganske unik.
Hvor nydelig er det ikke her, til tross for overskyet vær? Panaoramavegen mellom Vadres og Hemsedal er ganske unik.

Sandefjord GP

Etter en god treningsperiode var det igjen ritt. Helt ferdig med treningen var jeg ikke, så jeg tok like godt sekken på ryggen og syklet de 90 km til Sandefjord fredag morgen. På kvelden var det ritt. Gaterittet Sandefjord GP har vært et fast innslag på min kalender de siste 6 årene. Fin rundløype og god stemning. I år gikk det ikke helt veien da jeg ble sperret av velt og mistet teten.

LES MER: Sandefjord GP

Tidlig dagen derpå var det NorgesCup-ritt i en teknisk rundløype. Jeg var ikke helt fresh i starten, men det begynte å komme seg. Da jeg var på vei opp til teten etter 85 km gikk jeg ned i en glatt sving og rittet var over. Kun forslått og skrubbsår, men likevel ergelig.

En hyggelig tur dagen etter med ryttere fra Follo SK gjorde likevel det til en fin avslutning på måneden.

Under treningsperioden deltok jeg også i et treningsritt med gutter fra Follo. En super økt som fotografstjerna Ola Morken var på plass for å forevige med rå bilder.
Under treningsperioden deltok jeg også i et treningsritt med gutter fra Follo SK. En super økt som fotografstjerna Ola Morken var på plass for å forevige med rå bilder.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram