News

Prolog: Høsten 2017

21/08/17
Jonas Orset

Jeg synes på mange måter høsten er årets beste tid. Nei – ikke fordi jeg ikke elsker våren og følelsen av en lang og spennende sesong i møte, full av muligheter – men heller fordi høsten inneholder mange av årets høydepunkter. Og dette året er er intet unntak. Det er en veldig spennende periode jeg går i møte og jeg ser frem til å dele den med dere.

LES OGSÅ: Oppsummering – Juli 

Baltikum neste

Etter en god sommer, først med mange gode rittopplevelser, så etterfulgt av en veldig bra treningsperiode er formen i anmars og rittopplegget i ferd med å nå nye høyder. Det blir noen utfordrende og morsomme uker fremover.

I morgen går reisen østover, i første omgang til Vilnius og Baltikum. I år igjen skal jeg sykle Baltic Chain Tour. Årets utgave er mer fascinerende enn i fjor, da alle etappene gikk i Vilnius.

LES OG: Baltic Chain Tour 2016

14138000_1185476084859553_6287250761568777205_o

Nå skal vi allerede på etappe 2 flytte oss til Latvia. Etappe 3 i Estland, før avslutningsetappen i Finland. Det er lange etapper på 16-20 mil og blir garantert 4 dager med opplevelser. Vi har satt opp et mikslag rundt svenske Team Ryska Posten, som jeg kjørte med i Baltic Karkonosze Tour i mai. Vi stiller også med Hero-kamerat Sindre Bjerkestrand Haugsvær og min finske kamerat Antti Sizko. Legenden Anatoli Sizko blir lagets DS (sportsdirektør). Garantert en episk tur.

Katalanske fjell

Fra Helsinki flyr jeg direkte til Spania. Fra Barcelona tar jeg toget opp til Alp for å trene og lade opp til søndagens La Cerdanya. Ettersom jeg vant Styrkeprøven Trondheim – Oslo leder jeg visstnok Grand Fondo World Tour og ble invitert til fjellrittet. Det ryktes at poengene mine fra Styrkeprøven er såpass sterke at mulighetene til å ta seieren sammenlagt er svært gode. Men det blir et tøft ritt med mange høydemeter og 200 km. Jeg gleder meg!

Jeg fikk trent bra med fjell i Colombia. Nå er det Katalonia som skal by på tøffe stininger.
Jeg fikk trent bra med fjell i Colombia. Nå er det Katalonia som skal by på tøffe stigninger.

LESTE DU: Soloseier i Styrkeprøven

Sykkelkveld

Etter La Cerdanya skal jeg en tur hjemom. Jeg er invitert til å lede en sykkelkveld for IT-selskapet Mnemonic, og gleder meg til både sykkeltur og foredrag. Dette blir en flott og morsom kveld for alle!

Det er alltid morro å møte sykkelglade mennesker – uansett nivå.
Det er alltid morro å møte sykkelglade mennesker – uansett nivå. Her fra en trening Max Kørner og jeg ledet i Belgia i fjor høst.

Tour of Poyang Lake

På fredag 8.september er jeg igjen på vei østover. Denne gangen stopper jeg ikke i Øst-Europa, men krysser Volga, passerer Kazakstan, Tibet om jeg er heldig med vinden, får Hainan på høyre hånd før jeg lander trygt i Hong Kong. I år igjen er jeg invitert av CCN til å sykle Tour of Poyang Lake, som i år består av 12 etapper med start i Nanchang. I år har jeg fått med meg Sindre, og gleder meg til å introdusere han for gulfeber (det faktum at kinesiske jenter ser bedre og bedre ut jo lenger du er i landet. Jeg frykter at Sindre blir værende.)

Til tross for en trist og sjokkerende avslutning var rittet fjorårets høydepunkt. Jeg grugleder meg. Hovedsakelig gleder meg.

HUSKER DU?: Kina – store høyder og dype daler 

Jeg skriver meg inn som 乔那 (Jona)
Jeg skriver meg inn som 乔那 (Jona) i 2016. “Jona” er klar for 12 nye ritt i 2017.

Sesongavslutning i Belgia

Jeg er sesongrytter. Jeg liker å trene, men liker meg aller best når det er konkurranser. Derfor avslutter jeg sesongen i Belgia i år også, for å kunne konkurrere lengst mulig. Det blir 3-4 kermis og hyggelige gjennsyn med mye bra folk. Siste ritt er 11.oktober. En fin avslutning på en lang og fascinerende sesong. Men, det kommer en sesong i 2018 og jeg er klar for nye toppresultat, flotte opplevelser og unike bekjentskaper.

Sykkelverden er en flott verden.

Jeg ser frem til en fin sesongavslutning i Belgia.
Jeg ser frem til en fin sesongavslutning i Belgia.

Samtidig ønsker jeg alle lesere en riktig god avslutning på sykkelsesongen. Og gled dere til Cyclocrossesongen i oktober!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram