Test

Test: Bio Drivechain Cleaner fra Muc-Off

27/10/17
Jonas Orset

– Min nye favoritt

I sommer har jeg testet Muc-Off sin Bio Drivechain Cleaner. Det er et avfettingsmiddel for sykkelkjeder og drivverk. Jeg har tidligere hatt god erfaring med en belgisk produsent og også diesel, men disse er ikke spesielt vennlige for miljøet og spesielt sistnevnte er såpass sterkt at det heller ikke er optimalt for drivverket.

God erfaring fra første vask

Allerede fra først gang jeg benyttet meg av varianten til Muc-Off ble jeg imponert. Jeg brukte en gammel kopp med litt Cleaner, før jeg penslet det på kjedet, kassett og krankringer. Helt optimalt. Gammel olje og skitt så ut til å løsne, og etter å ha spylt av ble det bekreftet – det var nå helt rent.

Et tynt lag av rensemiddelet ble derimot liggende igjen, noe som ga en smørende hinne og kjedet rustet ikke under tørking.

Du trenger ikke mye

En flaske på 500 ml med Drivechain Cleaner koster omtrent 140 kr og varer lenge. Jeg er ikke engang halvferdig gjennom min første flaske. Du trenger ikke å bruke mye, det er svært effektivt. Etter en runde er det rent, forutsatt at sykkelen din er vedlikeholdt jevnlig og ikke helt nedsølet av gammel olje.

Mer Muc-Off etter vask

Muc-Off har også produkter som kan anbefales etter vask. Jeg ble tipset om å spraye på litt MO-94 etter vask, som hjelper til å drive ut fukt. Når drivverket er helt tørt er det likevel lurt å smøre på litt ny olje, og her kan både Muc-Off sin Dry og Wet Lube være gode alternativer, alt etter værforhold.

Konklusjon: Miljøvennlig og effektivt

At noe tar vare på miljøet betyr ikke at det ikke er effektivt. Muc-Off Drivechain Cleaner er et godt eksemplet på dette. Det er et dyrere produkt enn f.eks. Diesel, men det er bedre for drivverket og ikke minst omgivelsene. Det er nedbrytbart, fritt for KFK-gasser og løsemiddel. Og når en flaske er så drøy at den varer en hel sesong er det absolutt verdt det.

TERNINGKAST: 6

LES MER: Muc-Off Bio Drivechain Cleaner

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram