Recap

Oppsummering – September

10/10/17
Jonas Orset

En av de mest varierte og minneverdige månedene er over. September har de siste årene vært unikt og ekstra morro da jeg har syklet ritt i Kina (foruten 2015) . Men mitt kinesiske eventyr var ikke alt denne måneden bød på og her kommer en kort oppsummering av det viktigste:

La Cerdanya Cycle Tour

I starten av september var jeg i Katalonia i Spania. Jeg var invitert til å sykle La Cerdanya Cycle Tour med på grensen mellom Spania og Frankrike, godt oppe i Pyreneene. Invitasjonen kom etter min seier i Styrkeprøven da jeg også overtok ledelsen i Gran Fondo World Tour. Denne verdensserien i langløp skulle avgjøres i Pyreneene med en 200 km lang runde med 3500 høydemeter.

Min nærmeste konkurrent var nordmannen, Knut Sande, og det hele skulle bli et rotterace til mål.

LES: Rittrapport fra La Cerdanya

Rittrapporten kan anbefales (se link over). Om du ikke har tid kan jeg røper vel bildet under alt.  Jeg beholdt ledelsen og kunne krone meg som vinner av Gran Fondo World Tour 2017!

OGSÅ ANBEFALT LESNING: Et innblikk i tankene under La Cerdanya Cycle Tour

Sykkelkveld med Mnemonic

Etter Katalonia gikk turen hjemom Langhus for 4 dager. I tillegg til å si adjø til mine nærmeste rakk jeg å arrangere sykkelkveld for Mnemonic i Oslo. Vi var ute på en hyggelig tur i Maridalen før jeg holdt et foredrag om hvordan og hvorfor Mnemonic bør satse på sykkel. En veldig trivelig kveld!

Flott tur med blide mennesker fra Mnemonic.

Rett øst

Dagen etter gikk turen østover. Hong Kong neste. En virkelig episk opplevelse i år igjen. Jeg gleder meg allerede til neste gang.

LES MER: Kina – Årets største opplevelse

Rittene gikk forsåvidt også bra. Kanskje var jeg i min livs form. Jeg preget rittet mer enn jeg noen gang har kunnet før. Likevel, resultatene uteble. Noen ganger går ting liksom ikke din vei, selv om du kan føle deg sterkere enn noen gang.

Men jeg har lært å ikke surmule selv om ønsket om å kjøre inn toppresultat ikke ble noen realitet. Det kommer nye muligheter.

Hong Kong City

Etter Tour of Poyang Lake gikk turen tilbake til Hong Kong. Sammen med lagkameratene mine i CCN hadde vi omtrent 2 dager i byen. Hong Kong er noe spesielt. Det er litt Kina, men med et vestlig preg. Jeg pådro meg en forkjølelse før siste etappe av Poyang Lake (nesten alle var blitt syke), og denne ødela litt av gleden ved storbybesøket, men likevel var det ganske så kult å gå rundt mellom blinkende skyskrapere og dobbeltdekk-busser. Lukt av kinamat og hamburgere om hverandre. Med mennesker i alle farger som snakket på alle tenkelige språk. En skikkelig smeltedigel.

Hong Kong Island.
En smeltedigel med litt fra hele verden.
Sammen med lagkameratene mine i CCN, Sindre (midt venstre) og Hannes (nede) møtte vi CCB-rytter Antti (midt høyre) og CCB mech, Anatoliy (venstre) i Hong Kong. Sammen tok vi banen opp til legendariske The Peak.

Tilbake i Norge

Vel tilbake rakk jeg både å fylle fødselsdag og arrangere Follo Rundt før månedslutt. Follo Rundt ble en skikkelig flott tur åpen for alle. Hele 35 ryttere møtte opp for å spre humør og sykkelglede på en 80 km lang rundløype i med innlagt kaffe i Tomter. En flott fellestur med ryttere fra både Østfold, Akershus og Oslo. Vi skaper fellesskap og knytter vennskap på tvers av klubbtilhørighet.

En nydelig avslutning på en stor måned.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram