News

Sesongstart i Norge 2016

22/04/16
Jonas Orset

Jeg fikk en liten start i Belgia før ett par uker hjemme for å lade opp til det som kommer. Og det kommer nå. 4 helger med solide ritt i Norge og Danmark. Kjør!

Endringer i planen

I Spania i starten av mars følte jeg med veldig bra. Jeg trente store mengder og følte kroppen responderte veldig bra. Da jeg kom hjem slapp jeg meg ikke så langt ned, og uken senere dro jeg videre til Belgia. I sykkellandet fikk jeg et par gode ritt før kroppen ble daffere og daffere og beina stinnere og stinnere. Hva skjedde? Jeg var uforklarlig trøtt og sliten, manglet overskudd og følte meg stresset. Var de store treningsdosene i Spania som nå innhentet meg? Eller stresset – fysisk og psykisk – som hadde vært for høyt? Det var mange plausible forklaringer, men ingen som jeg fikk til å passe ordentlig. Regnestykket gikk bare ikke ordentlig opp.

LES OGSÅ: Massiv aerob bolk i Spania

2016_03_13_Pace-blogg-5
Det ble tungt utover mars.

Jeg arrangerte og syklet Sykkelboden Vårcup og prøvde så godt jeg kunne å holde beina i gang. Men noe var galt. Kroppen fungerte ikke. 1 uke gikk, så 2. Mer hvile, mindre trening. Ingen bedring. Forrige fredag kveld kom jeg plutselig over et notat fra et av mine besøk hos NMA-klinikken. Jeg registrerte at det stod “vær varsom med å spise linfrø.” Linfrø har blåsyre i seg og varmebehandler du det ikke godt nok kan du faktisk bli forgiftet, noe jeg for så vidt hadde hørt før. Ved mitt første innkjøp i Belgia var linfrø noe jeg slang med i handleposen. Og med en større pose lett tilgjengelig tok jeg daglig noen gode spiseskjeer som jeg blandet i frokostgrøten min. Kanskje var ikke den korte koketiden tilstrekkelig? Kunne det tenkes jeg var blitt forgiftet?

Symptomene passet bra. Lett hodepine, slapphet, trøtt hele tiden, stive muskler og ledd. Kanskje svaret var så enkelt. Jeg ville i alle fall kutte ut linfrø og se hvordan kroppen responderte på det. Og, utrolig nok, overskuddet kom omtrent umiddelbart tilbake. I løpet av et par dager våknet jeg igjen uthvilt. Treningen gikk lettere, og endelig kunne jeg presse meg igjen uten å bli stokk stiv etter 30 sekunder.

LES OGSÅ: Månedsoppsumering – Mars

I grevens tid

Nå er jeg tilbake i full trening og det var i siste liten. Til helga er det både klart for rankingritt på lørdag etterfulgt av årets NorgesCup-åpning på søndag. Rittene går i Skien og søndagens løype har tidligere vist seg å passe meg bra. I fjor ble jeg 10. Hvordan kroppen vil fungerer i ritt er et stort spenningsmoment. Etter noen uker med amputert trening og en trøtt kropp er jeg neppe helt 100%, men takket være gode behandlinger fra både Impuls Helse og Ski Kiropraktikk og Helse de siste dagene har jeg gjort hva jeg kan for å bli klar.

LES OGSÅ: NorgesCup-åpning 2015 i Skien

Flere gode ritt de neste ukene

Helga blir uansett en veldig fin gjennomkjøring til de kommende rittene. Neste helg reiser jeg med IK Hero til Danmark for å sykle tre UCI-ritt, mens 7.-8.mai er det Sundvollen og Ringerike GP, begge UCI 1.2. Den 15.mai byr Ottestad til fest med Gylne Gutuer. Det er mye morro i vente. Jeg krysser fingrene for at beina fungerer bra og hodet skal i alle fall være på rett plass!

Bilde: addicted2success.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram