News

Prolog - Høsten '14

30/07/14
Jonas Orset

Etter noen uker uten ritt, der fokuset har vært på grunntrening, setter jeg nå hodet tilbake i konkurransemodus. Jeg gleder meg til å komme i gang igjen og tror det blir en meget spennende høst.

Høstsesongstart

På fredag skal jeg etter planen sykle mitt første ritt, Sandefjord GP. Det er et kriteriumsritt i sentrum av Sandefjord og det forventes at mange av proffene stiller til start. Jeg bruker rittet først og fremst til oppkjøring, men har gode erfaringer fra løypen fra tidligere, så det blir morsomt.

Sandefjord GP er ett gateritt. I fjor dro jeg lagkamerat Jo, frem siste runde. På hjul sitter bl.a. Kristoff og Holst Enger.
Sandefjord GP 2013. I fjor dro jeg lagkamerat Jo, frem siste runde. På hjul sitter bl.a. Kristoff og Holst Enger.

Helga etter ruller Norgescupen videre. Årets fjerde ritt, av Norgescupens fem, går i Bergen i en særdeles tøff løype. I løpet av rittets 168 km skal over 3000 høydemeter bestiges. Jeg håper formen er bra og at jeg kan kjempe om et topp resultat.

Kina

I januar, da jeg offentliggjorde at jeg skulle sykle for China Wuxi Jilun Cycling, snakket jeg om at laget skulle tilbringe store deler av våren i Europa. Dessverre har det ikke blitt noe av. Strengt tatt var det ingen stor overraskelse, da laget har fokus på den kinesiske sesongen som varer fra august til desember. Ettersom jeg har fått sykle mange ritt med Kristianssands Cykleklubb var det ingen krise, men jeg håper virkelig det blir bra med ritt i Asia utover høsten. Jeg merker kulturforskjellene, og all informasjon blir ikke gitt til meg umiddelbart. Per dags dato vet jeg ikke hvilke ritt jeg får kjøre, eller hvilke ritt laget har blitt invitert til. Derimot har jeg tidligere fått beskjed om at jeg kan forvente minst 4-5 UCI-ritt, i tillegg til flere nasjonale ritt. Ettersom UCI-rittene stort sett er etapperitt kan jeg få et meget bra antall konkurransedager, og gjør jeg det bra vil mulighetene for å kjøre enda flere ritt være til stede. Første ritt laget kjører blir sannsynligvis proffrittet Tour of China som har UCI kategori 2.1. Det kan derfor bli en svært spennende høst!

poyang_1127
Jeg tror og håper det blir en bra høst med China Wuxi Jilun Cycling!

Backup i Norge

Ettersom jeg er så heldig å ha Kristiansands Cyckleklubb i ryggen har jeg en solid backup i Norge. Riktignok er NCFs rittprogram under all kritikk, men KCK kommer uansett til å ta ett par turer til utlandet. Så om jeg ikke får kjøre masse ritt i Kina i september er det ingen krise.

Cyclocross sesong

I fjor debuterte jeg som CX-syklist og det gikk relativt bra. 4.plass sammenlagt i Norgescup gjør at jeg er gira på CX også i 2014. Blir det mye ritt i Kina utgår riktignok CX-sesongen, men er jeg hjemme og det er sykkelkrossritt, så står jeg på startstreken med min Mogens CX1 fra Unaas! Og kanskje tar jeg også en tur over til Sverige for å virkelig få testet CX-ferdighetene mine.

Jonas 9.oktober 4

Forventninger

Etter en grei vårsesong som likevel ikke gikk helt som håpet er jeg lysten på å vise hva som bor i meg denne høsten. (Oppsumering fra vårsesongen min kan du lese her). Jeg er veldig gira på å sykle UCI-ritt, og håper det blir mange ritt i Asia Touren. Uansett hvor jeg konkurrerer skal jeg passe på å beholde overskudd inn mot ritt så jeg kan klare å yte maksimalt. Det er mange usikkerhetsmoment rundt rittopplegg, og det er derfor lett å bli stresset eller demotivert. Jeg har bestemt meg for å ikke stresse over det jeg ikke får gjort noe med (hvilke ritt jeg får kjøre) og heller gjøre noe med det jeg kan gjøre noe med, å yte mitt beste her og nå. Jeg er uansett overbevist om at Gud har en plan for meg, så alt vil legge seg til rette på en god måte til slutt, uansett. Avslutter med ett av mine favorittbibelvers.

Gjør dere ingen bekymringer for morgendagen; morgendagen skal bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage.

Matt 6.34
Next Post
Previous Post 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram