Recap

Oppsummering – Januar

01/02/18
Jonas Orset

Var det noen som synes nyttårsaften var i går? Det er ikke lenge siden vi hilste hverandre med gode nyttårsønsker, eller la store planer og forsetter for 2018. Nå er allerede årets første måned over og vi er godt i gang med det nye året.

Spanske nyheter

Jeg går rett på månedens hovednyhet som var at jeg har signert for Team Dare-Gavoita Murcia. Kontinentallaget er basert i Murcia og har et fint rittprogram selv om budsjettet er lite. Første ritt er Vuelta Murcia allerede 10.februar.

LES MER: Nytt lag i 2018

En måned i Syden

Jeg hadde planlagt å reise tilbake til Spania over nyttår. Men egentlig planla jeg hjemreise rundt midten av måneden. Når ting ble som det ble var det fristende å bli værende. Spesielt når lagets første ritt er selveste Vuelta Murcia 1.1. I fjor vant Alejandro Valverde. I Spania er det gode forhold for å sykle, med tørre veier og gode temperaturer. Mest av alt tror jeg lys, sol og D-vitamin er undervurdert, og i mørke vinter-Norge har jeg ofte litt tunge perioder. Nå kan jeg trene, restituere optimalt og det finnes ingen unnskyldninger for å ikke ha en knallgod sesong.

Gode forhold for sykling. (Foto: Geir Kristian Teigland)

Klatring og mer klatring

Tilbake i Spania bodde jeg igjen i mine foreldres leilighet i Guardamar. Denne gangen var også min søster her med samboeren og flere venner. For de som har vært i Guardamar eller Torrevieja vet hvor flatt området er. Det er minst en time å sykle for å finne en bakke på mer enn 5 minutter. Men mitt selskap snakket ivrig om de mange klatringene i kort kjøreavstand. Riktignok, dette er ordentlig klatrere som faktisk klatrer i fjell med tau og sele. Ikke like sykkelrelaterte samtaler, men hyggelig selskap og morsomt å dele tips om fine steder å besøke, som klatrer eller syklist.

Sykkelbud på nye veier

I området var det mange kjente. Spansk-argentineren Axel Costa som jeg møtte i Kina var hjemme i Benejuzar. Hans far Pablo driver en temmelig rå sykkelbutikk i Almoradi som er verdt et besøk; BiciCosta. En annen i område var min tidligere lagkamerat fra 2016 i IK Hero, Geir Kristian Teigland. Med hans flereårige bakgrunn som sykkelbud i Bring er ikke hans vei og gatekunnskap i Oslo til å kimse av, men her nede var det først og fremst jeg som ledet an. Vi hadde en haug flotte turer under årets to første uker.

På besøk hos en ex-pro

Jeg fikk raskt kontakt med min lagkamerat Hector Gonzalez via WhatsApp etter jeg signerte for Team Dare-Gavoita Murcia. Han bor med sin hyggelige kone, Esther, i Novelda, kun 45 km fra Guardamar. De inviterte meg på besøk og jeg snørte sekken og tok jeg turen. Hector og jeg fikk noen flotte turer litt lenger inn i landet. Hector var proff i Saunier Duval i 2008-2009 og syklet bl.a. Giro d’Italia. Han valgte å legge opp som 25 åring, noe han i dag angrer på. Det er utrolig kult å høre hans historie. Han har bestemt seg for å gjøre et comeback i år da han fant tilbake motivasjonen og ikke så meningen med en 9-16 jobb som ikke ga annet enn penger. Med årspermisjon på jobben skal han satse 100% på å komme tilbake i gammel storform. Jeg tror han kan klare det.

Her er jeg på tur noe dager før med både Geir Kristian og Hector.

Andalucia del 1

Da min foreldres leilighet skulle overtas av andre leietakere måtte jeg finne meg et nytt sted. Min finske kamerat, Antti Sizko, er i år igjen i Nerja, Andalucia. Jeg besøkte jo han der for akkurat 2 år siden. Et flott sted å sykle. Han hadde plass til meg i huset og jeg tok den lange bussreisen fra Guardamar og til Nerja, 13 timer fra dør-dør. En evig reise, men jeg er vant til verre fra Kina. Vel fremme ble jeg i alle fall tatt god i mot av Antti og en annen besøkende, Tim Mitchell som er syklende manager i CCB-Velotooler fra USA.

Tim til venstre og Antti høyre i nydelig vintervær.

Den neste uken fikk jeg flere gode treninger med gutta. En annen lagkamerat, Edu Garcia, bor i Malaga og også med han fikk jeg flere kvalitetsøkter.

Andalucia del 2

Da Antti skulle til Sevilla for å plukke opp sin kjæreste måtte jeg igjen videre. Amerikanske Sam Rosenveltz syklet i fjor også for CCB, og jeg møtte han i Baltyk Karkonosze-Tour. Han hadde for 3. året på rad leid seg leilighet i sentrum av Malaga med ett par andre syklister. De hadde et ledig rom til meg for en hyggelig pris. Kort reise fra Nerja og perfekt med enda en uke i regionen når jeg først hadde tatt den lange bussturen sørover.

Også rytterne Jure Rupnik (H&R Block Pro Cycling) fra Slovenia og Taylor Kruse (Team Hungry) fra USA var her og jeg fikk en episk tur med dem en av dagene.

Taylor (t.v.) og Jure (t.h.)

Enda en av mine lagkamerater, Oscar Sanchez Caballero, bodde i området. Jeg og Edu syklet han i møte en dag og fikk enda møte en flott og sterk rytter. Det er sannelig ikke ensomt å være syklist. Formen har vært litt under pari i januar, men etter mye god trening og restitusjon begynte det endelig å løsne igjen under de siste dagene i Sør-Spania.

Mye bra folk å sykle med Andalucia. Her er jeg med en gjeng lokale spanjoler. Bildet er tatt av lagkamerat Edu.

Tilbake til start

Etter to uker i Andalucia passet det å returnere til der måneden startet, i Alicante provinsen. Jeg var invitert med åpne armer til Hector og Esther i Novelda. Et tilbud jeg ikke kunne si nei til. En ny busstur på 8 timer (10 timer reisetid fra dør-dør) og så var jeg “hjemme.” Jeg ser frem til gode treningsdager og forberedelser til Vuelta Mucia, før jeg midt i februar drar hjem til vakre, men kalde Norge.

Solid treningmåned

Januar bød på en solid mengde trening. 110 timer, 31 000 høydemeter over 3000 syklede kilometer.
SE TRENINGEN PÅ: Strava 

¡Hasta lluego!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram