Recap

Oppsummering – Februar

28/02/18
Jonas Orset

Februar er måneden med desidert færrest dager, og når sant skal sies føles den også ganske kort. Jeg synes ikke det er lenge siden januar og da jeg tok turen til min gode lagkamerat Hector og familien i Novelda utenfor Alicante. Og mitt besøk hos Hector og co var slik januaroppsummeringen avsluttet også. Om du er interessert i hele historien, bør du lese om januar før vi går videre.

LES OM: Oppsummering – Januar 

Januar var en flott måned. (Foto: Geir Kristian Teigland)

Nå vet du starten og nå kommer fortsettelsen av 2018.

La familia

Hos Hector ble jeg tatt i mot med åpne armer. Hans kone Gloria kokkelerte som en dronning og bød på gode måltider etter alle øktene. Hector og jeg trente bra, og det var ikke verst å bli tatt så god om. Jeg ble invitert til Glorias søsters hus, og fikk prøve saunaen, jacuzzien og  god spansk mat. For en gjestfrihet! En flott visitt og en veldig trivelig familie å bli kjent med. Både de store og små. Jeg er invitert tilbake og gleder meg til å møte dem igjen!

2t lagtempo på bane med Hector var en av de mange treningsøktene vi gjennomførte i Novelda. (Foto: Hector Gonzalez)

Prematur sesongstart

Da laget har base i Murcia var vi også invitert til Vuelta Murcia. Allerede 10.februar gikk starten, og det var en brutal start på sesongen. Vinneren ble Luis Leon Sanchez (Astana) foran Alejandro Valverde (Movistar). Hvordan det gikk for meg kan du lese ved å trykke på bildet eller linken:

LES RITTRAPPORT: Vuelta Murcia

Lagpresentasjon før start. Hvorfor jeg ser i været aner jeg ikke.

Trenersamarbeid med 101 percent training

Gjennom min venn Marc Iranzo ble jeg introdusert til Jofre Prunera og 101 percent traning. De mange lovordene gjorde at jeg tok kontakt med treneren.  Selv her jeg trenerutdanning fra NIH og lang erfaring fra sykling. Likevel er jeg ikke utlært og det er vanskelig å trene seg selv. Man blir fort litt blind. Jeg håper samarbeidet med Jofre kan være det jeg trenger for å gjøre de rette treningsvalgene til å prestere på et enda høyere nivå i 2018.

Etter Vuelta Murcia tok jeg en 6 timer lang togtur nord til Tarragona. Her skulle jeg få bo hos Fernando, som også blir trent av Jofre og leder deres elitelag Equipo Oleka. Det ble noen hyggelige dager med nye venner og gode treningsturer i Muntanyes de Prades.

Tilbake til Follo

Jeg er Follogutt og stolt av det, men jeg kan være ærlig på at det var litt tøft å komme til dype snøfonner og minusgrader da jeg returnerte i midten av måneden. Likevel var det jo godt å komme hjem. Derimot dro jeg på meg en liten overbelastning i kneet (Patellar tendinopati) som gjorde at treningen hjemme ble litt begrenset. Men noen fine turer fikk jeg virkelig.

Vinterens første langrennstur.
Sammen med Carl Fredrik Hagen fikk jeg et godt gjensyn med Lekre Follo.
Jeg har trent ute, men de siste dagene har det vært kaldt. -10 er ikke akkurat topp sykkelvær, men det funker. Sykling funker alltid.

Takket være gode råd fra Espen og Impuls Helse har jeg raskt kommet meg og fra skaden i dag er jeg igjen 100% skadefri og klar for full trening. Dagens rulleøkt bød på styrketråkk – helt uten smerte. Deilig og det gir en perfekt start på neste måned. En mars-måned som byr på mye trening og noen spennende opplevelser på veien – følg med!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram