Recap

Oppsummering – Februar

02/03/19
Jonas Orset

Nå er året virkelig i gang og våren i anmars. Det blir lysere og varmere, hver dag som går. Er det ikke herlig?

LES FØRST: Oppsummering – Januar

Trening, uansett vær og tid

Februar startet derimot ganske kaldt. Det var et friskt vintervær og tungt å sykle utendørs. Vel – jeg er mest glad i å sykle ute, så jeg våget meg stort sett ut selv om det var godt under frysepunket eller sludd i lufta. Noen ganger kompenserte jeg med økter innendørs, og det passet fint å teste Wahoo Kickr-rulla med oppkobling til Zwift. Testrapporten kommer snart.

WAHOO: Testing av Kickr-rulle under trening i starten av måneden.

Jeg hadde også ett par timer som spinninginstruktør, før Moss CK og Follo SK. Øktene blir alltid vellykkede, med et godt treningsprogram, god musikk (Jeg hadde økter kun med kolombiansk reggaeton, men det ble faktisk tatt godt i mot av noen i alle fall) og ikke minst mange ivrige syklister på 100 kvm.

Men som jeg sa, jeg liker helst å sykle utendørs. Derfor var det gøy å dra på Vangen-overnattingstur med ett par av de lokale ungdommene fra Follo. Vi ankom i nydelig vinterføre, men dro i regn, snøsmelting og så slapseføre at det var utfordrende bare å holde seg på hjulene. Uansett, stor takk til Vangen Skistue for super oppvartning.

HARDHAUSER: Vi lot oss ikke stoppe av snøvær, men lesset syklene med klær og mat ved Sørensen Sport, og la så på vei til Vangen for en liten helgesamling. F.v. Oliver Melsom-Johansen, meg, Trym Bjørner Holther.

Green Cycling Norway

Prosjektet til Thomas og meg har fått en ny vår. Oppslutningen på vårt FB-opprop: «Jeg skal ikke forsøple under sykkelritt i 2019» har vært meget solid. Over 1000 har sagt de skal holde veiene rene, og budskapets rekkevidde er over på 101.000! Dette skaper viktige og positive ringvirkninger. Takk til alle dere som viser deres standpunkt med å trykke “SKAL.”

Gjennom februar har vi vært i flere møter og fått statlig tilskudd med støtte til sommerens sykkelskole. Vi skal arrangere 5-7.august med gratis deltakelse for alle barn mellom 8-12 år. Vi får utlånt sykler fra Foss Sykler, og skal samarbeide med Osloklubber og forskjellige bedrifter for å virkelig skape sykkelengasjement hos de yngste. Mer informasjon kommer utover våren, men om du har lyst til å engasjere deg eller din bedrift så er det bare å ta kontakt. Vi kan love meget god eksponering av samarbeidspartnere under prosjektet.

Snart er også nettsiden www.greencycling.no oppe, og ambassadører er allerede begynt å bli publisert gjennom vår FB-side og gjennom Instagram.

BÆREKRAFT OG HELSE: Sykling og nasjonalsporten ski har mye til felles. Først av alt er det ypperlige redskap for en god fysisk og psykisk helse.

Nye eventyr

Som mange fikk med seg startet også et nytt eventyr denne måneden. Flere av mine gamle slektninger emigrerte til Amerika for 100 år siden for å jakte en bedre fremtid. Jeg klager ikke over livet i Norge, men lysten etter å se, oppleve, lære og forstå verden er stor hos meg. USA er verdens mektigste land og mange mener det er mulighetenes land. Min base blir utenfor Dallas i Texas. Jeg er spent på å se hva denne våren kan by på for meg. Jeg vil i alle fall lære amerikansk kultur og mennesker å kjenne. Antakelig blir det på godt og ond, men det er nyttig lærdom som aldri er dumt å ta med seg i livet.

Fremover skal jeg også blogge for Landevei, så det bør bli mange muligheter til å følge ferden videre. Både her på nettsiden, sosiale medier og på landevei.no.

LES FØRST: Den amerikanske drøm

AMERIKA: Flagget vaier stolt i vinden i Austin, Texas.

Eventyret har allerede begynt

Og ja, jeg er allerede godt i gang med oppholdet på andre siden av Atlanteren. Faktisk har jeg vært her over en uke, og gjort meg mange inntrykk. Først av alt har jeg blitt tatt svært godt i mot av familien Goodyear og sykkelgjengen i Cadence Cyclery. Jeg har også hentet min nye Trek Emonda SLR7 Disc. Allerede har jeg både testet den i 25 grader og sol, minusgrader og regn, gjørme og ikke minst i Pace Bend Race Weekend. Været og sykkelrutene har skiftet fort her i Texas.

LES MER: Første uke i Amerika

The incredible bigpack

Sist i oppsummeringen må jeg slå et slag for gårsdagens event. Jeg ble av The Goodyears invitert til å delta på pakking av matpakker for Feed my Starving Children. Det er en organisasjon som gir ut matpakker til barn over hele verden som lider av sult. Bare denne helgen skulle det pakkes hele 1 million matpakker! Det er en ekstremt flott innsats de gjør.

I går var det Specials Needs-kveld der den lokale kirken sitt hjelpeprogram inviterte de funksjonshemmede til å hjelpe til å utgjøre en forskjell. Mange andre var også med, jeg en av dem. På få timer klarte vi å pakke hele 18.000 matpakker som er en meget god start. Det er flott å kunne være med å utgjøre en liten forskjell, og det var en perfekt måte å runne av februar.

RIS: Hovedingrediensen i matpakkene var ris, og jeg har jo allerede en del erfaring med bæring av ris, blant annet fra Kambodia-Vietnam og Extreme Challenge. Om klesstilen og hårnettet mitt var fint, det er en annen diskusjon.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram