Articles

3 ting som har imponert meg i Colombia

23/01/17
Jonas Orset

Nå har jeg runnet min første uke i Colombia og allerede begynt å gjøre meg en formening og forskjellige saker og ting som landet byr på. Mange ting har imponert meg og jeg har virkelig fått et godt førsteinntrykk av verdens 26.største land (Norge er forøvrig 62 på listen). La meg presentere det jeg har latt meg imponere mest over så langt:

Folket i Colombia

Colombianere er kjent av mange et gjestfritt og varmt samfunn. Det er et beundringsverdig åpent samfunn som tar deg i mot med åpne armer. Du føler deg umiddelbart verdsatt og ønsket. Jeg har bare vært her i få dager og er allerede mottatt som et familiemedlem i både familien Wilches og Vargas. De hilser meg med klemmer og kyss på kinnet, gir farvelgaver og inviterer meg tilbake så snart jeg kan. Til tross for at jeg enda ikke snakker flytende spansk. Det er en uvanlig flott familiær kjærlighet.

IMG_0284
Familien Wilches er en virkelig flott familie og en god representant for det colombianske folket.

Maten i Colombia

Til tross for at jeg må si meg litt skuffet over kaffen som kaffelandet serverer er det ingenting å si på maten i Colombia. Den er rett og slett delicioso. Den kan på mange måter ligne litt på moderne norsk mat, med ris og kylling med grønnsaker, potetsuppe eller ristet brød med eggerøre, men smaker usedvanlig godt. Ellers er meget godt med stekt banan eller arepa (rundstykker av maismel).

Mye mat ligner naturlig nok på europeisk mat og det er ganske greit å velge mat man har forsøkt før om man ønsker. Dessverre er også mange matretter man kjøper ute fritert, noe jeg absolutt ikke digger. Men den hjemmelagde maten er svært god. Selv om ingrediensene ofte er temmelig like de norske tipper jeg råvarene er kortreiste og derfor friskere, noe som gir maten den ekstra gode smaken.

Frokosten er ypperlig, selv om den ikke er helt som i Norge.
Frokosten min så slik ut en av de første dagene. Eggerøre, potetsuppe, ananas og Aguapanela (“helsedrikk” laget av sukkerrør-ekstrakt).

Naturen i Colombia

Mange fortalte meg før jeg dro at Colombia var et vakkert land. Det hadde de helt rett i. Selv her på 2500 meter over haver er det friskt og fargerikt. Et grønt gressdekke kler fjellene og gjør dem til et herlig skue. Litt lavere blir det fort mer tropisk vegetasjon, noe som også har sin sjarm. Det er klart at vi nordmenn er ganske bortskjemte med vår flotte natur, men Colombia er heller ikke å forakte. Det er i alle fall forfriskende å se hvor grønt og godt det er her etter en grå og dyster norsk vinter nesten helt snøfri.

Tid til å bli bedre kjent med landet

Oppholdet har så vidt begynt, jeg har enda 10 uker på å oppleve mer av hva det vakre landet og folkerike landet har å by på. Og de kommende ukene de ser jeg virkelig frem til.

Har du vært i Colombia eller Sør-Amerika? Jeg vil gjerne høre hva du synes om landet og menneskene du møtte. Hva gjorde du? Kommenter gjerne i feltet nedenfor 🙂

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram