News

Vijfdaagse van Pasen

08/04/15
Jonas Orset
vijfdaagse van pasen

5-dagers etapperittsimulering

I samtaler med trener, Robin Utgård, ble vi enige om å prøve å gjennomføre en simulering av etapperitt ved å kjøre en serie med endagsritt. I tillegg til kermisrittet jeg allerede kjørte i Wetteren på lørdag, langturen søndag og kermis på mandag i Retie skal jeg de kommende dagene kjøre fem ritt på fem dager. Dette blir hardt!

Interclub og kermis

Mitt første ritt har jeg muligens allerede syklet når du lesere dette. Interclubrittet Scheldeprijs Memorial i nabotraktene mine. Det var et 130 km langt flatt ritt med noen enkle brosteinspartier.

De neste dagene blir det fullt kjør av kermisritt.

Torsdag: Evergem
Fredag: Heist Op-den-Berg
Lørdag: Wieze
Søndag: Duffel

Samtlige av kermisrittene er rundt 120 km. Altså ikke så korte, men jeg kommer til å legge inn noe sykling før og etter rittene, så totalt blir det 5 solide dager.

Hvorfor?

Etapperitt gir svært ofte en positiv gevinst i ettertid. Det er hardt for kroppen og gjør deg sliten både mentalt og psykisk. Du tvinger kroppen til å adaptere til treningen noe som ofte slår bra ut formmessig, men også er fysisk krevende. Antagonistene i tråkkbevegelsen blir mindre etter mange tøffe dager på sykkelen og kroppen tilvennes til å tåle mye belastning flere dager på rad. Jeg har også troen på at noen ganger må man bryte ned kroppen for å la den bygge seg sterkere igjen. Selv om jeg har syklet 14 ritt så langt i år har jeg enda ikke vært fysisk utslitt. Det høres kanskje ekstremt ut, men jeg er nettopp ute etter å bli utmattet og tom for krefter. Jeg tror blodslitet vil gi meg en positiv boost senere i sesongen.

Mål for Vijfdaagse van Pasen

5-dagersrittet Påskerittet skal først og fremst bygge et grunnlag for senere ritt. Derfor er det viktigste at jeg takler alle rittene og kommer meg gjennom hver etappe. Å sykle ritt mot uthvilte ryttere når jeg helt sikkert blir passe mør i beina gjør det enda tøffere. Kermisritt er full gass fra første tråkk og jeg kommer til å ha mye vondt. Likevel sykler jeg ikke kun for å komme i mål og kommer til å sykle hvert ritt med mål om å hevde meg. En topp 10 plassering bør jeg kunne klare, selv med tunge bein.

Gjennomførte ritt og rittrapporter finner du her:

Rittrapporter

Next Post
Previous Post 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram