Recap

Uke 9

02/03/15
Jonas Orset

Hei du! På grunn av hektiske søndager med ritt og rittrapport blir ukesrapportene flyttet til mandager fremover. Så stikk innom onsdag, lørdag og søndag for rittrapporter og mandag for ukesrapport. Onsdagstemaet består som vanlig 🙂

Installert i Belgia

Forrige søndag kom jeg til Belgia og i starten av denne uken installerte jeg meg i huset i Vorselaar, nord i Belgia. Et hus laget for syklister som ønsker å tilbringe sesongen i Belgia. Utleier, Bob, har tidligere jobbet for Vacansolei, og har lang fartstid i sykkelsporten. Her er det meste tilrettelagt for syklister, og det er helt nyoppusset og meget fint. Foreløpig er det kun jeg og en 18 år gammel danske – Søren Engberg som bor her, og vi har nok av plass å boltre oss på. Det ventes flere syklister her fremover, så det blir interessant å se om det blir like smertefritt å bo her da. Så langt er det ypperlig!

Aktiv recovery

Etter en solid treningsbolk i Spania var det på tide å samle litt overskudd igjen og la kroppen få bygge seg opp igjen. Derfor bestod uken først og fremst av rolige turer på flotte belgiske småveier. Noe kjølig, men dagene det holdt seg tørt var det absolutt godkjent.

Windows Phone_20150223_14_48_13_Pro
Robin er ikke fremmed for brostein. Dette er i Herentals.
Robin tok meg med til den røffe brostienen i De Voort, nært Zandhoven. Strekket ble tidligere brukt i Scheldeprijs men er fjernet fordi den er rett og slett for utfordrende. Jeg fikk i alle fall prøvd meg, og lært noen tips fra den mer erfarende belgieren. Mitt nye intervalstrekke!
Robin tok meg med til den røffe brostienen i De Voort, nært Zandhoven. Strekket ble tidligere brukt i Scheldeprijs, men er fjernet fordi den er rett og slett for utfordrende. Jeg fikk i alle fall prøvd meg, og lært noen tips fra den mer erfarende belgieren. Mitt nye intervalstrekke!
Min nye trener, Robin Utgård, ønsker at jeg skal holde styrken igang gjennom sesongen. Jeg hadde blandede følelser da jeg prøvde det i fjor, men Robin har en god plan jeg har troen på, slik at jeg kan både bli sterkere uten at det tapper for mye krefter til sykkelrittene.
Min nye trener, Robin Utgård, ønsker at jeg skal holde styrken igang gjennom sesongen. Jeg hadde blandede følelser da jeg prøvde det i fjor, men Robin har en god plan jeg har troen på, slik at jeg kan bli sterkere uten at det tapper for mye krefter til sykkelrittene.

Et av verdens merkeligste steder

Har du studert grensen mellom Belgia og Nederland? Jeg gjorde det første gang like før jeg dro nedover til Spania og ble sjokkert. Hva i huleste skjer med Baarle-Hertog (Baarle-Nassau)? Ikke langt over grensen til Nederland finner du dette:

Skjermbilde 2015-03-02 kl. 17.33.00

Hva skjer her, lurer du kanskje? Byen er en del av Antwerpen provins, altså Belgia, men ligger innenfor Nederlandsk territorie. Og som ikke det var nok er det et mylder av grenser på kryss og tvers inne i byen. Kommunen Baarle-Hertog består av tyve belgiske eksklaver inne i Nederland og tre andre på grensen mellom Nederland og Belgia. Dessuten ligger det syv nederlandske eksklaver inne i de belgiske eksklavene, og en nederlandsk eksklave i Zondereigen. Et uvanlig kaos som gjør det ekstra komisk å besøke byen, da en gate kan være nederlandsk, mens neste belgisk. Naboen din kan bo i Belgia, mens du bor i Nederland. Stuen din kan ligge i Nederland, mens kjøkkenet ligger i Belgia. Jeg så en jente parkere både i Belgia og Nederland på sammen tid da jeg og Søren tok turen til det merkelige stedet.

Byen er dessuten ganske så vakker!
Byen er dessuten ganske så vakker!

Interclubritt på Brostein

På søndag syklet jeg mitt første ordentlige ritt med Prorace og det var et hardt ett. Med brosteinstrekker og sterkt startfelt. I Belgia har de en litt annen rangering av ritt enn i Norge. For enkelt å forklare kan vi si at øverst finner du UCI-ritt. Deretter har du Topcompetition races, som både profesjonelle lag, kontinentallag og inviterte klubblag kan sykle. Neste trinn nedenfor er Interclub der inviterte klubblag og kontinentallag kan stille. Videre har du forkjellige former for kermisritt der aktive ryttere kan stille individuelt og laget ditt ikke må være invitert. Normalt kan du bare møte opp 15 min før start for å melde deg på(For ryttere som evt har tenkt seg nedover i mars så er det lurt å være obs på at det er forhåndspåmelding (kun) denne måneden). I Belgia er sykling den største sporten så nivået er meget høyt.

Mitt første interclubritt, Brussel-Opwijk, syklet jeg i går, 1.mars. Hvordan det gikk kan du lese her: Brussel-Opwijk

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram