Recap

Uke 8

22/02/15
Jonas Orset

Segunda semana en España

Min spanske treningsleir er over og jeg setter nesen mot nye veier. Det har vært en flott uke med Prorace like utenfor Alicante og min andre her nede. (Les om min første uke her.) Det startet ganske pent etter forrige ukes harde avslutning, bl.a. med årets første ritt, men jeg holdt selvfølgelig kroppen igang. I tillegg til noen rolige sykkelturer trente jeg Pawel Widutos Earthquake elektroniske treningsøkt, som kan anbefales på det varmeste.

Noen yogaøvelser ble også lagt inn. Er du interessert i mine synspunkter på yoga, eller vil se de komiske bildene så trykke her.
Noen yogaøvelser ble også lagt inn. Er du interessert i mine synspunkter på yoga eller vil se de komiske bildene så trykk her.

Kvalitetsøkt med en av verdens beste

På onsdag kjørte jeg langtur i fjellene med en god del forskjellige typer drag. Deler av økten kjørte jeg med Prorace, før det tilslutt kun var meg og en nederlandsk-eritreer igjen i kjølige Aitana. Daniel Abraham er en av verdens beste paralympic-syklister og ble i fjor nr.3 på VM-tempoen i klasse C5. Han sykler også profesjonelle ritt mot funksjonsfriske, og er en del av CCN Cycling Team, et lag jeg syklet mot i Tour of Poyang Lake. En meget sterk og hyggelig rytter, og jeg ønsker han lykke til i 2015!

Windows Phone_20150218_14_53_45_Pro

Siste økter i Spania

Det ble to fine siste dager i Spania med utforsking av nye veier. Det er et helt rått veinett i området og timene på setet går radig fort. Siden jeg er godt kjent både rundt Benidorm og Guardamar er det gøy å prøve nye veier i området midt i mellom.

El Campello er nærmeste by og det er (som navnet lyder) tydelig at det har blir kjempet mange kamper opp gjennom historien.
El Campello er nærmeste by og det er (som navnet lyder) tydelig at det har blir kjempet mange kamper opp gjennom historien. Det valencianske flagget veiver stolt i vinden.

Snarvisitt innom Nederland

Som en del av reisen videre til Belgia ble det både mest praktisk og økonomisk å fly via Amsterdam. Det la også til rette for et lite besøk innom kameraten min Robin Vink, som bor like utenfor Rotterdam. På søndag morgen gikk turen videre over grensen til Belgia.

Morsomt å være tilbake i Nederland!
Morsomt å være tilbake i Nederland!

Los Robines

los robins

Tre Robin’er har jeg vært så heldig å ha forbindelse med de siste dagene. Robin Vink tok i mot meg på reisen fra Spania, via Nederland og til Belgia. Robin Mertens er lagkompis og faktisk grunnen til at jeg sykler for Prorace. Så langt er jeg veldig fornøyd med det lagvalget. Den siste Robin, Robin Utgård, er trener og jeg skal begynne å jobbe tettere med han for å virkelig ta store steg i de kommende årene (Mer om det spennende samarbeidet kommer). “Rødstrupene” stiller opp og jeg er ikke i tvil om hva mitt nye favorittnavn er!

Treningsrace i Vollezele

I dag deltok jeg i årets andre ritt, under et treningsritt/regionmesterskap i Vollezele i Flemish Brabant. Belgierne hadde ordnet opp med en høykvalitets treningsøkt i flotte og kalde (4 grader) omgivelser helt sør-øst i regionen, ikke langt fra Ninove. Et noe merkelig opplegg med først 90 km felles oppvarming med lederbil og politieksorte over 5 runder på relativt store veier. Deretter en kort klesstopp før alvoret begynte med 8 mindre runder av 8 km på tekniske landeveier – typiske belgiske småveier – slike du ser i klassikerne om en drøy måned. Riktignok uten brostein i dag.

Jeg var litt småforkjølet og følte meg ikke spesielt bra under treningsøkten, men da rittet startet tok konkurranseinstinktet over og jeg jobbet meg relativt raskt frem på de smale veiene. Jeg var med i noen småbrudd og ønsket å holde meg framme i front. Etter en drøy runde fikk jeg sammen med rundt 10 andre ryttere en luke og vi kjørte hardt. Ytterligere en gruppe ryttere kom opp og luken tilbake til resten av feltet bare økte. Det var ingen spesielt god organisering i gruppen vår. Jeg tok min del av føringer, men var ikke mest ivrig. Med 4 runder til mål stakk lagkompis Joaquim Durant ifra og fikk med seg noen andre ryttere. Da det gikk en mindre gruppe etter hadde jeg ikke styrke til å følge og ble liggende i felt nr 2 med 7-8 andre ryttere. Jeg følte meg sterkere utover rittet og tok en stor del av drajobben i min gruppe. Uten at jeg spurtet så voldsomt ble jeg nr 2 i gruppen min i mål og 17 totalt.

En grei start på mitt belgiske år. Fikk vist meg positivt frem selv om formen var så-så. En bra økt og jeg tror det bare blir bedre og bedre i de kommende rittene. God følelse å være i gang!

WP_20150222_11_48_44_Pro
Ikke enkelt å ta bilde underveis og foreløpig er dette bildet jeg tok fra før start eneste bilde fra Vollezele. Posten oppdateres med nye bilder når jeg finner dem.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram