Recap

Uke 7

15/02/15
Jonas Orset

Campo de entrenamiento

Jeg er altså på plass i Alicante i Spania for å få kroppen i gang til sesongstarten i Belgia. Det har vært en uke med mye hard trening, god mat og godt selskap. Jeg er på tur med belgiske Prorace Cycling Team som jeg skal sykle med fremover i Belgia. Vi har leid to leiligheter like ved Muchamiel der vi nå på det meste har vært 10 ryttere. Det er bra opplegg med mekanikker/kokk og sportsdirektør. Tidligere har jeg vært størst fan av å bo på hotell under treningssamlinger for å slippe bryet med å lage mat o.l. men når opplegget har vært så godt som nå er dette helt ypperlig. Jeg laget meg min faste mat med havregryn til frokost og stekt ris til lunsj, før “kokken” vår lager en næringsrik og super middag. Innimellom trening og mat blir det tid til å spille FIFA i stua og så langt har jeg vært ubeseiret så da er livet godt.

En bra gjeng å være på tur med!
En bra gjeng å være på tur med!

Entrenamiento duramente

Etter en vinter der jeg knapt har vært over anaerob terskel trenger jeg noen knallharde økter for å få igang oksygenopptaket skikkelig. Det er vondt å kjøre høyintensive økter når jeg ikke har gjort det på lenge, men jeg må bare igjennom det for å komme igang. Det blir heldigvis raskt enklere å presse seg når de første harde øktene er unnagjort. Belgiere har litt det søreuropeiske preget over seg at de “alltid” kjører hardt når det kommer en bakke eller knaus, så det har blitt noen seige turer. Ellers har jeg valgt å kjøre noen økter etter eget program der jeg kan styre intensiteten noe bedre. Jeg har hatt en lengre plan med treningsopplegget mitt, og skal jeg komme i topp slag må jeg følge planen videre.

Under onsdagens langtur innom "hjemtraktene" mine i Guardamar møtte jeg på kjentfolk. Halvor, Henrik og Nikolai fra Frøy ladet opp til proffrittet Vuelta Murcia.
Under onsdagens langtur innom “hjemtraktene” mine i Guardamar møtte jeg på kjentfolk. Halvor, Henrik og Nikolai fra Frøy ladet opp til proffrittet Vuelta Murcia som gikk på lørdag.
Nydelige forhold de siste dagene, men i starten av uka var det kaldt og til dels vått.
Nydelige forhold de siste dagene, men i starten av uka var det kaldt og til dels vått.

El caos de las idomas

Med fransktalende belgiere, flamsktalende belgiere, spanjoler, nordmenn og svensker i området er det lett å bli språkvill. Jeg holder meg stort sett til engelsk, norsk og spansk, men prøver iherdig å forstå hva det blir snakket om rundt middagsbordet. Det går mest i flamsk innad i laget som jeg vil påstå er en slags blanding av engelsk og tysk med en herlig tysk-dansk lignende dialekt. Jeg klarer å plukke opp ett par ord her og der, men jeg må nok innse at det tar lenger enn 1 uke for å forstå flamsk flytende. Heldigvis snakker alle engelsk så viktige beskjeder får jeg med meg. Men siden ikke alle er like stødige i engelskferdighetene går det mest i flamsk (nederlansk) og noe fransk. Et mylder av språk, men innad i laget er det likevel en meget god kjemi!

Skjermbilde 2015-02-15 kl. 20.18.29
Tur til Villajoyosa for å møte spanske venner!
Treningstur til Villajoyosa for å møte amigos!

Uoffisiell og hektisk sesongstart

Under onsdagens treningstur møtte jeg på svenske Bliz-Merida. Jeg kjenner noen av rytterne fra før og sportsdirektør, Dennis, var min sportsdirektør under Tour of Jamtland med People4you i 2013. De minnet meg på at det var et lokalt ritt nord for Calpe, og etter jeg fikk tenkt meg litt om fikk jeg voldsomt lyst til å delta. På grunn av utfordringer med lisensbekreftelse fra det belgiske forbundet valgte belgierne å stå over og jeg dro alene. Kurt, lagets altmuligmann (mekanikker/nåværende kokk), var meget grei og kjørte meg til Denia der rittet ble kjørt. Jeg var faktisk nære å ikke få starte siden jeg ikke hadde med forsikringsbeviset mitt. Aldri har jeg hatt behov for å vise det før, men nå var det bevis eller ingen start. Heldigvis fikk jeg lagkompis til å ta bilde av beviset mitt og sende det på messenger. Det ble voldsomt hektisk, og hadde det vært 2 min senere hadde jeg ikke fått registrert meg. 10 min før start fikk jeg startnummer og rakk derfor akkurat starten på det 76 km lange rittet.

Volta la Marina – Etappa Denia

Jeg hadde ingen planer om å kjøre voldsomt offensivt i dag og fikk beskjed fra sportsdirektøren i laget at jeg måtte passe svært godt på så jeg ikke ble innblandet i velt. I ganske vindfulle forhold og på veier med mye “veimøblering” var det mange nestenulykker. Jeg holdt meg gansk godt fremme for mindre sannsynlighet for å bli innblandet i noe. Med 10 km igjen skulle vi over en 2,5 km lang bakke og det ble voldsom posisjonskamp i uforkjøringen inn mot bakken. Med sportsdirektørens råd/ordre om å ikke velte tok jeg ikke de store sjansene og hadde ingen spesielt god posisjon i bakken. Beina var heller ikke helt topp enda og jeg klarte ikke avansere særlig i bakken. Da det sprakk opp over toppen var jeg rett bak feltet, men klarte heldigvis å kjøre meg inn i utforkjøringen. I den 40 mann store gruppen av det som var igjen av feltet så tok jeg ingen sjanser de siste km og triller greit inn med feltet uten å spurte for en 7.plass. Det var 6 menn foran og Bliz-Meridas’ Barry Miller kjørte inn til en fin 3.plass, gratulerer!

På hjemveien slo jeg følge med flere av gutta fra det svenske laget som er stasjonert rett sør for Alicante. Det ble en ganske så seig tur med slitne bein, sterk motvind og en god del høydemeter, deriblandt over Col de Rates. Men godt å ha noen å snakke morsmålet mitt med, og i det nydelige været var det en super hjemtur til Muchamiel.

Rakk ingen bilde fra rittet i alt maset før start, men et lite bilde fra hjemveien med Bliz-Merida fikk jeg i det miste tid til.
Rakk ingen bilde fra rittet i alt maset før start, men et lite bilde fra hjemveien med Bliz-Merida fikk jeg i det miste tid til.

En uke igjen av treningsleiren og jeg gunner på med Prorace!

Når været er bra er det helt nydelig i Alicanteområdet.
Når været er bra er det helt nydelig i Alicanteområdet.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram