Recap

Uke 6

08/02/15
Jonas Orset

Siste uke i Norge

På onsdag skrev jeg om min neste utenlandstur, denne gang står Belgia for tur! Du kan lese mer om min spennende destinasjon her. Jeg avsluttet min anaerobe terskelbolk forrige uke og tok noen nødvendige rolige dager for å samle overskudd.

NMA-Klinikken-logo

Helt fri for opplegg har det ikke vært. Jeg var på tirsdag inne til en helsesjekk hos NMA Klinikken i Drammen. De kan virkelig sakene sine og gikk grundig til verks. Godt å se at kroppen fungerer bra, men etter måneder med forurenset luft og mat i Kina har tarmfunksjonen litt å gå på for å være 100%. Men jeg fikk mange gode råd og det ser lyst ut i 2015.

Fokus på styrke er over

Etter 1,5 måned med stort fokus på styrke kjørte jeg denne uken mine siste fulle styrkeøkter for vinteren. Det er helt rått å se at god og systematisk styrketrening på Avancia, planlagt av Sone 5 har gitt resultater. Jeg er på et godt nivå styrkemessig og fremover er det viktig å prøve å holde litt av styrken vedlike. Sesongen nærmer seg og det blir ikke mye styrketrening fremover, men jeg ønsker å holde kroppen litt i gang, så jeg ikke må starte på scratch igjen neste vinter. På onsdag trente jeg med Robin Utgård som er en vanvittig dyktig personlig trener på Avancia. Morsomt å trene med en så faglig dyktig og engasjert trener!

Som “vanlig” ble det også økt på Tengu Fitness. Stadig bedre stabilitet og styrke i kroppen. Det bør komme godt med!

Pawel er en dyktig instruktør og har hevet meg mange hakk i vinter. Utrolig gode økter på Tengu Fitness. Anbefales!
Pawel er en dyktig instruktør og har hevet meg mange hakk i vinter. Utrolig gode økter på Tengu Fitness. Anbefales!

Forberedelser til sesongen

Med flytting til Belgia har det vært litt praktisk å gjøre siste uken for å være best mulig forberedt. Sponsorene mine har gjort en kjempejobb ved å utruste meg med topp produkter for å hjelpe meg å optimalisere de kommende månedene.

En god pakke nye produkter fra Squeezy, Vivobarefoot, Compressport, Universal Biology, Pharma Nord og ikke minst Bontrager. Julaften og bursdag på en gang!
En god pakke nye produkter fra Squeezy, Vivobarefoot, Compressport, Universal Biology, Pharma Nord og ikke minst Bontrager. Julaften og bursdag på en gang!
Var også innom Sykkelboden for en rask sykkelmekk. De gutta kan mer enn å preppe ski!
Var også innom Sykkelboden for en rask sykkelmekk. De gutta kan mer enn å preppe ski!

Reise til Spania

I forkant av flyttingen til Belgia har jeg nå dratt til Alicante for å møte mitt belgiske lag, Prorace, og sammen skal vi de neste 13 dagene forberede oss til sesongstart 22.februar. Jeg må tilvenne meg landeveissykkelen og kjøre noen tøffe intervaller for å få igang lungene ordentlig og nærme meg VO2-maks nivå. Det trengs normalt noen uker (4-6) å nå tilnærmet sitt maksimale oksygenopptak for en trent utøver og jeg forventer ikke at formen er på topp i februar. Det blir nok to gode og tøffe uker, så håper jeg at jeg får kroppen nok igang til å gjøre det ok i de første rittene. Med måneder uten noe VO2-intensitet tar det nok litt tid å finne rittformen. Den kommer nok snikende i løpet av mars og bør være svært bra i starten av april.

Første tur med laget ble gjort i dag. Kun 5 av de 10 rytterne som skal nedover har kommet foreløpig. Ble som forventet mye banking og det var en seig første tur. Men en riktig hyggelig gjeng!
Første tur med laget ble gjort i dag. Kun 5 av de 10 rytterne som skal nedover har kommet foreløpig. Ble som forventet mye banking og det var en seig første tur. Men en riktig hyggelig gjeng!
Next Post
Previous Post 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram