Recap

Uke 28

13/07/15
Jonas Orset

En sommeruke i Hallingdal med familien er selve oppskriften på en god uke. Nok en gang ble det en suksessoppskrift, og jeg har kost meg stort. Stort sett har jeg holdt meg unna fjellturer etter forrige helgs 7,2 mil lange vandring med brødrene mine. Min Trek Emonda har jeg ikke klart å holde meg unna og vi har syklet mange mil sammen. Absolutt en kanonsykkel og det er bare å nyte øktene på en så god sykkel.

WP_20150707_16_08_01_Pro
I starten av uka holdt jeg meg til rolige økter for å få fotturen ut av beina. Periodevis regn, periodevis paradis i dalen.

Stravaleking

Onsdag og fredag kjørte jeg to solide økter med flere intervaller. Jeg var ikke mindre snau enn å lete opp segmenter på strava og prøve meg på topptidene. Det ble 9 KOMs i diverse bakker. Mest fornøyd var jeg med min nye pers opp forbi Liagardane i Gol. Kanskje min aller største favorittbakke med flott utsikt, serpentiner og lite trafikk. Du finner bakken her. Anbefaler å prøve den ut om du er i området.

Utsikten fra toppen av Liagardsvegen er upåklagelig. Her ser du innover Hallingdal mot Ål, med Reineskarvet (1791 moh.) i bakgrunn.
Utsikten fra toppen av Liagardsvegen er upåklagelig. Her ser du innover Hallingdal mot Ål, med Reineskarvet (1791 moh.) i bakgrunn.
Det er mange herlige veier i Hallingdal. Opp fra Torpo, mot Oppheim er en av mange perler.
Det er mange herlige veier i Hallingdal. Opp fra Torpo, mot Oppheim er en av mange perler.

Langtur på nostalgiske veier

I 2010 syklet jeg mitt første Ringerike Grand Prix, året før det ble omdøpt til Tour of Norway. 5 etapper der de to første startet i Geilo. På lørdagens langtur fikk jeg mang en mulighet til å mimre tilbake til det som var Norges største sykkelritt. Der fikk jeg på mange måter et lite gjennombrudd fordi jeg rett og slett klarte å fullføre. På den tiden var selv det en liten bragd for meg. Mye har skjedd og nye mål satt, men det er enda morsomt å sykle på de samme veiene som jeg gjorde 5 år siden. Også i år gikk Tour of Norway på noen av veiene forbi Rødberg, Tunhovd og til Geilo, så det er faktisk litt sykkelhistorie langt oppi fjellheimen der.

WP_20150418_11_29_57_Pro
Jeg angrer litt på at jeg ikke tok meg tid til å ta et bilde på lørdag, men da jeg syklet til Tunhovda i april så det sånn ut. Litt grønnere nå 🙂

Etappeseier i Touren

På søndag kastet jeg meg med i siste etappe av Tour de Hallingdal. Rittkonseptet er helt konge og jeg skal skrive noen flere ord om Tour'en i ukens onsdagstema. Også i fjor ble jeg med på en etappe og ble da 4. I år gikk det enda litt bedre og jeg tok en hyggelig seier. Det blir litt rotete for det utrente øyet da også Master NM gikk samtidig. Jeg stakk mot slutten med 5 seige karer fra masterklassene og vi kjørte forrykende, helt sikkert oppmot 46-47 i snitt siste 30 min. Full gass. Vi fikk etter hvert en god luke på over 1 minutt ned til konkurrentene. Dermed kunne jeg ta en fin seier i 5.etappe av Tour de Hallingdal, med bruddkamerater spurtende inn til Norgesmestertrøyer i både Menn 35-40 og 40-45. Gratulerer så mye!

Resultater

Det er i dag mandag og det betyr at uke 28 er over. Jeg er allerede tilbake på Langhus. Savner Hallingdalen allerede, men man skal ikke kimse av en uke i Lekre Follo heller! God sommer! 🙂

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram