Recap

Uke 27

07/07/15
Jonas Orset

Sommeren er kommet til Norge og jeg er så heldig å være i hjemlandet. Denne uken har jeg nytt gode turer både på sykkel og på føttene i helmaks selskap. Det har vært en bra og opplevelsesrik uke. Her har du en oppsummering:

Gode økter i Lekre Follo

Å sykle i Follo er som regel herlig. I starten av uken fikk jeg flere kanonøkter i sommervær. Fine turer med Carl Fredrik Hagen samt Daniel Andersen og Phan Åge Haugård på henholdsvis mandag og tirsdag.

WP_20150630_11_35_59_Pro
Phan og Carlern nyter utsikten fra Hvitsten.

På onsdag kjørte jeg en kanonøkt på egenhånd gjennom deler av Østfold. 4,5t og 145 km uten et eneste stopp. Kroppen responderte bra og jeg banket bevisst på. I Norge blir man ofte uglesett om man kjører økter delvis i sone 2, men noen ganger er det nettopp litt ulving man trenger for å bygge seighet og utholdenhet. Jeg var sliten da jeg kom hjem, men godt fornøyd med dagens økt.

Langtur til hytta

Som om ikke onsdagens banketur var nok var det nye oppgaver for dør på torsdag. Jeg skulle bli med familien til hytta ved Nesbyen og valgte å sykle i forveien. Det ble en lang og seig økt og av praktiske grunner startet jeg på ettermiddagen og kom først frem i 23-tiden. En lang og idyllisk sommerkveld!

I Hønefoss syklet jeg gjennom sentrum for å ta med meg Riperbakken. I sentrum var det Am-car-treff og en hel del syke biler. Måtte ta et bilde!
I Hønefoss syklet jeg gjennom sentrum for å ta med meg Riperbakken. I gågata var det Am-car-treff og en hel del syke biler. Måtte ta et bilde!

Det var langt og lenger enn langt til Nesbyen, men med svak halevind holdt jeg fin flyt oppover dalen. 216 km og 2100 høydemeter viste Garmin’en da jeg endelig var fremme. For en tur! (Du finner den på Strava)

Soldater i fjellet

Eldste lillebror, Andreas, har gjennom sitt år i forsvaret gått hundrevis av mil med sekk i all slags terreng. Denne gangen ble jeg, yngste bror og nederlandske Robin med på ferden fra hytta ved Nesbyen over Dyna, Ål og Skurvefjellet til Vats der min bestefar bor. Med rundt 25 kg i sekken og store deler av turen utenfor sti og løype ble det en hard 3-dagers tur med rundt 21 timers gange (eksludert pauser) og 72 km. Brodern er en maskin og det var ingen kjære mor. Mygg eller myr, på tur er man aldri sur!

Jonas brothers!
Jonas’ brothers!

Det ble en episk fjelltur og selv med gnagsår både på føtter og skuldre, for ikke å nevne de hundre myggstikkene, sitter jeg igjen med en minneverdig tur som gjorde godt både for kropp og sjel. Og om beina er litt sure nå gir denne turen mye mer krefter enn den tar. Jeg elsker den norske fjellheimen!

Robin nyter norsk natur!
Robin nyter norsk natur!
IMG_20150704_193122
Noen ganger trenger man en støttende nederlandsk hånd på slike turer!
Endelig er destinasjonen nådd etter mange tanker, inntrykk og kilometer de siste 3 dagene.
Endelig ble destinasjonen nådd søndag kveld etter mange tanker, opplevelser og kilometer de siste 3 dagene. Nå blir det godt med ett par rolige dager for å fordøye trening og inntrykk.
Previous Post 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram