Articles

Test Stages SB20

24/09/22
Jonas Orset

I fjor vinter fikk jeg låne en Stages SB20. Stages er kanskje mest kjent for sine wattarmer, men denne sykkelen er et godt verktøy til vintertreningen.

Jeg er Stages ambassadør, men jeg deler mine ærlige erfaringer.

Raske tall:

Hva: Innendørs smart sykkel
Software: SB20 Smart Bike App, også kompatibel med Zwift, Trainer Road, Rouvy.
Modell: Stages SB20
Wattmåler:: Stages Power LR (+/- 1,5% nøyaktighet)
Motstand: opptil 2,200 watt
Bakkesimulering: opptil 25%
Kommunikasjon: ANT+ og Bluetooth
Maks ryttervekt: 158 kg
Størrelse: justerbar
Materiale: 6061T-6 Aluminiumsramme
Dimensjoner: 120 (L) x 56 (B) x 124 (H) cm
Vekt: 62,5 kg
Pris: kr 30.000,-

Høydepunkt med SB20

Stages forteller om at SB20 skal være det nærmeste du kommer ekte utendørs-feel når du sykler innendørs. Den er stillegående, stabil og responsiv. Stages har mangeårig erfaring med wattmålere, og wattmålingen på sykkelen er nøyaktig. Et 22,5 kg frihjul skal sørge for en realistisk følelse uansett om du sykler oppover, spurter eller triller.

Du kan enkelt koble opp med ditt favorittprogram, om det er Zwift, Trainer Road eller noe annet.

Stages SB20 har virtuell giring, slik at du enkelt kan justere motstant og kadens under syklingen. Foto: Joakim Birkeland.

Jeg har syklet på mange ruller de siste årene, fra friruller, “dumme” ruller uten wattmåler, og smartruller. Derfor var jeg spent på SB20. Kom denne til å være bedre?

Første blikk

Det første jeg la merke til var vekten. Det er var litt utfordrende å få den inn i huset, for med sine 62 kg, er det ikke bare å løfte den inn på egenhånd. Heldigvis er den utstyrt med små hjul som gjør det mulig å trille den.

Når jeg fikk den på plass likte jeg raskt den estetiske biten av SB20. Den er elegant og stilren.

Det var enkelt å tilpasse sykkelen til min sitteposisjon. Posisjonen kan enkelt endres med justeringsskruene, slik at du raskt kan gjøre tilpasninger om du deler sykkelen med andre. Det er også like kranklengder, så du kan velge mellom 165mm, 170mm, 172,5mm, 175mm. Rett krankarm er et must for oss aktive syklister.

Det er enkelt å justere og tilpasse sykkelen. Foto: Joakim Birkeland.

Jeg koblet den raskt opp med appen på mobilen over bluetooth, og koblet den så med Zwift. Ingen problem og jeg var klar til å sykle.

Hvordan var det å sykle på?

Å sykle på Zwift fungerer godt, men det er litt annerledes feel mellom en smart-sykkel og en smart-rulle. Dette har vært litt tilvenning for meg, men jeg liker følelsene på SB20 bedre og bedre.

Sykkelen er stabil og responsiv. Den er stillegående og jeg trenger ikke mine støyreduserende hodetelefoner. Wattmålingen virker å være lik som på min smartrulle, noe som er sammenfallende med hva jeg opplever på wattmålerne utendørs.

Jeg ha hatt noe forsinkelse ved bremsingen på SB20, slik at fartsvariasjoner er litt u-smooth, men når jeg kjører lenger intervaller er den veldig fin. Dette er kun litt pirk når du kjører ERG mode, eller en løype med bratte bakker. I vanlig sykling er dette ingenting du tenker over.

Stages SB20 er et supert treningsredskap. Det medfølger stativ til tablet og mobil. Foto: Joakim Birkeland.

Jeg liker veldig godt å ha en smartsykkel fremfor en rulle. Den står alltid klar, og det er bare å hoppe på den. Det er ingen olje fra kjede eller skitt, og den er mye mer stillegående enn mine tidligere ruller – også de med direktemontering.

Om du er på jakt etter et nytt treningsverktøy til vintertreningen, hvorfor ikke teste ut SB20?

SE MER: Les anmeldelsen til road.cc

Er du klar til vintertreningen?

LES OGSÅ: Periodisert vintertrening

Trenger du hjelp til å komme i gang? Ta kontakt med meg i 101percent.training da vel, så kan vi jobbe sammen mot dine mål!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram