Articles

Store forbedringer med kiropraktikk

09/02/16
Jonas Orset

Skepsisen til Kiropraktikk er borte.

I sommer kom jeg i kontakt med Allison Accurso som driver Ski Kiropraktikk og velvære i Ski. Jeg har alltid vært noe skeptisk til kiropraktikk som behandlingsform, men da jeg hadde en låsning i nakken min tenkte jeg at jeg skulle gi det ett forsøk. Det var tross alt Ski Body Work som anbefalte Allison, og de vet hva de snakker om.

Nakken min var noe låst og jeg hadde begrenset mobilitet når jeg skulle vri hodet til venstre. Det var ikke spesielt vondt, men ikke ideelt. I tillegg gjorde det resten av nakken min stiv. Det hadde hendt ett par ganger at jeg våknet med en lett strekk i nakken, noe jeg antok skyldtes den generelt stive nakken.

WP_20150728_14_38_51_Pro

Jeg merket raskt fremgang hos Allison, men vi rakk ikke mange behandlinger før jeg returnerte til Belgia.

Nye behandlinger etter sesongen

Da jeg kom hjem etter sesongen ønsket vi begge å fortsette der vi slapp i sommer. Vi kjørte noen tester på muskelspenning i ryggen og la opp god behandlingsplan utover høsten.

Med dette resultatet var det tydelig at det var stort forbedringspotensiale.
Med dette resultatet 9.oktober var det tydelig at det var stort forbedringspotensiale.

Gjennom oktober og første del av november var jeg til behandlinger stort sett 3 ganger i uka. Behandlingene var raske og ikke mer enn 10 minutter. Selv om de var korte rakk Allison å gjøre de nødvendige justeringene før jeg kunne fortsette mine daglige rutiner.

Re-test i november

I slutten av november var det tid for en ny test. Jeg var før testen ikke i tvil om at ryggen var mer avslappet,  for jeg følte et økt overskudd og en bedre mobilitet. Men det var spennende å se hva testen sa også:

En nedgang fra 264 - 100 i stress score. En stor forbedring!
En nedgang fra 264 – 100 i stress score. En stor forbedring!

Resultatene forteller om at musklene er mindre anspente som igjen fortelle om at ryggraden nå står i en bedre posisjon. Når ryggen står i balanse fungerer strømmen av nerveimpulser langt bedre og gjør at kroppen igjen vil begynne å fungere som den skal. Det var lite tvil om at behandlingene hadde gjort underverker!

Skeptisk til kiropraktikk?

Mange mennesker er svært skeptiske til kiropraktisk behandling. Det var jeg også, helt til jeg forstod hvordan kiropraktikk faktisk fungerer. En kiropraktor “knekker” ikke skjelettet på plass, men manipulerer kroppen ved hjelp av forskjellige teknikker til å aktivere strømmen av nerveimpulser som vil igjen hjelpe kroppen å justere seg til sin normale funksjon. Små låsninger gjør at denne nervnestrømmen fungerer dårligere og kroppen klarer derfor ikke å reparere seg selv. En kiropraktor tror kroppen har en unik evne til å reparere seg selv om nervestrømmen fungerer optimalt. Og etter at jeg har fått oppleve denne forvandlingen selv begynner jeg å bli overbevist om dette jeg selv også.

I tillegg til å være dyktig til å behandle er Allison vært flink til å forklare og er i tillegg genuint interessert i å hjelpe dem rundt seg.
I tillegg til å være dyktig til å behandle er Allison vært flink til å forklare og er i tillegg genuint interessert i å hjelpe dem rundt seg.

Mine erfaringer er at kiropraktikk fungerer like fantastisk som lovet og jeg vil absolutt anbefale kiropraktikk til å behandle vondter eller som forebygging. Jeg vet ikke hvor dyktige alle kiropraktorer er, men jeg kan i alle fall anbefale Ski Kiropraktikk og Velvære til alle og enhver. Allison er ekstremt dyktig og vet hva hun driver med!

Previous Post 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram