Recap

Oppsummering – Oktober

05/11/17
Jonas Orset

Sesongens siste måned og avslutningen ble gjort i tradisjon tro i Belgia. Etter Kina pådro jeg meg en seig forkjølelse. Selv om jeg ikke akkurat var syk da jeg dro til sykkelsportens hjemland var jeg heller ikke 100%. Kermiset i Bornem gikk egentlig ganske bra, men bruddet jeg var i ble hentet med 5km til mål og i spurten var jeg ikke langt fremme. Jeg ble ikke freshere etter Bornem, og søndagens ritt i Boom ble ingen suksess på våte og glatte veier. Tirsdagens avslutning i Heist-Goor stod jeg over. Likevel fikk jeg noen fine dager i Brussel.

LES FØRST: Oppsummering – September

Europas hjerte

I Brussel møtte jeg to av mine norske sykkelvenner. Henrik Evensen og Max Emil Kørner. De bor i Belgia, samme sted der jeg bodde med dem i fjor; i Veerle, Laakdal. Jeg inviterte dem inn til Europas hovedstad som jeg etterhvert har blitt litt kjent i. Det ble italiensk mat, colombiansk kaffe og norsk prat – riktignok med mange flamske ord innimellom.

Vi fikk også invitasjon av Georg Riekeles til å besøke EU-kommisjonen. Georg jobber inn mot Brexit og er en av få nordmenn ansatt av EU organisasjonen. Et spennende yrke.

Det ble god lære om EU og rom for diskusjon. Henrik til venstre som juridisk rådgiver og Max til høyre som "le greffe."

Sykkeltur i Vlaams-Brabant

For tredje gang arrangerte jeg treningstur for nordmenn, skandinaver og sykkelentusiaster bosatt i Belgia. Vi ble en bra gjeng og hadde en fin høsttur. Jeg delte litt erfaringer og råd, samtidig fikk jeg også høre spennende historier fra deres sykkelverden, med mye sykkelglede og gode opplevelser.

Pål Jacobsen, som her leder an, er en av mine nærmeste i Belgia. En veldig flott mann som er med å dra i gang disse hygge-turene.
Lawrie, bak i midten i den rød jakken, er utrolig. Han er gjestfri som få og tilbyr overnatting og hjelp når jeg er i Belgia. Han har et stort hjerte og lidenskap for sykling.

Green Cycling

Blant flere emner som ble diskutert i Brussel var Thomas Rem og min idé om å koble miljø, helse og sykkelglede med sykkelsport. Vi ønsker å lage et sykkellag som er forbilder for gode verdier og skal bidra til gode holdninger og økt sykkelengasjement. Disse idéene ble tatt godt i mot i Brussel. Jeg var i møter med Green Sports Alliance og CEC, begge ville gjerne være involvert i prosjektet og ønsket av vi skulle være med på internasjonale samlinger og presentere vårt prosjektarbeid i 2018. At så store aktører har tror på vårt arbeid gir mye motivasjon.

LES MER: Green Cycling Norway

Etter høst har prosjektarbeidet tatt mye tid. Vi startet i sommer og var tidlig i møter med NCF Region Øst. I løpet av oktober har vi møtt de 9 store klubbene bak Styrkeprøven AS, diskutert samarbeid med Syklistenes Landsforening, Bedriftsidrettens "Sykle til jobben-aksjon," ikke minst vært i samtaler med kommunen. En stort satsing er ikke gjort over natten, men vi ser at vi stadig kommer nærmere.

Sykkelsatsing er virkelig i tiden, og vi ser at prosjektet kan gi svært gode ringvirkninger for det vi brenner for – miljø, helse og sykkelglede.

Fjelltur i Breidalen

Når sykkelsesongen er over er det tid til å gjøre litt annet enn å sykle. I år klarte vi å samle hele familien til en helg i Breidalen, like ved Gudvangen. Min bror, Andreas (kjent som Alfas eventyrer), tok oss med på sine kjente stier opp til Bredskrednosi som bør på en nydelig utsikt inn mot den smale og spektakulære Nærøyfjorden. Det ble over 7 timer gåing, men jeg frydet meg i mine barfotsko fra Vivobarefoot. Så mye at jeg begynte å løpe ned siste fjell til hytta. Hopp over stein og frem og tilbake. Det så sikkert ikke veldig smart ut.

Men for en frihetsfølelse!

Familien på toppen!
Kjølig, men nydelig, vill natur.

CX-kurs med Ola

Tilbake på Østlandet prøvde jeg meg på noe nytt, et Cyclocross-kurs med rutinerte Ola Jorde. Ola har flerårig erfaring som en av landets beste cyclocrossryttere, og har syklet både World Cup og VM for landslaget. Få har flere teknikk- og utstyrstips på lur enn Hero-rytteren.

Treningen ble veldig bra og deltakerne tok store steg. Det virket som de både lærte og koste seg. En flott høstkveld på Fornebu.

HVA ER CX? Les mer her

Neste mål: Norge Futsal Cup

Jeg digger å spille fotball, men det blir altfor sjeldent. Det er det flere grunner til. Skaderisiko er blant grunnene, eller det at jeg blir så fryktelig støl. Kanskje mest at jeg foretrekker å sykle. Uansett er det morro å børste støv av skoene og forsøke å finne frem gamle kunster. Rusten er jeg, men gøy er det uansett!

Den 15.oktober spilte jeg semifinale med Brun Standard i IFS Futsal League mot meriterte Oslo Futsal. Oslo Futsal, som til slutt skulle vinne hele cup'en, hadde to landslagspillere på banen så vi fikk kjørt oss. At vi tok ledelsen og hadde mange sjanser til å score flere var et plaster på såret i et 1-4 tap.

Likevel, futsal ga mersmak. Jeg samlet sammen en gjeng med gamle stjerner i et mikslag under navnet FC Stenfelt. I Rykkinn 28.oktober måtte vi både løpe i ring og klø oss i hodet. Men periodevis var vi gode og vi reiste uansett hjem med et bredt glis om munnen.

Damhaug (fotballspiller), Kørner (nåværende keeper – egentlig syklist), meg (syklist), Harridsleff (am.fotballspiller), Andersen (fotballspiller) og nede med navnearket i hånden, Vollan (tidl. alpinist – nå syklist).

Utnytte høstværet før vinteren

De siste dagene i oktober startet en ny treningsperiode. Jeg vil forsøke å utnytte sykkelforholdene frem til vinteren slår inn. Det er enda mulig å velge landeveissykkelen, men det er ikke mange ukene igjen nå.

Samtidig jobber jeg videre med sykkelprosjektet Green Cycling og planlegging av 2018. Når planen er satt kommer jeg med mer opplysninger og mine mål for den kommende sesongen. Jeg er ambisjoner og å utvikle meg videre og kjøre bedre enn noen gang!

Snart venter også min Norgesturné der jeg skal reise rundt i hele Sør-Norge for å holde foredrag og inspirere. Det kommer til å bli veldig bra. Først ut er Kristiansand-Hovden samling 11.nov, før jeg besøker Støren CK, skal på ungdomssamling med Region Sør/Vest, til Dalene SK før Valdres. Det blir noen morsomme og opplevelsesrike uker.

På langtur med Follo Adrenalin til Jeløya en fin-fin høstdag.

HVA SKJEDDE FOR 2 ÅR SIDEN? Les fra uke 44 i 2015

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram