Recap

Oppsummering – Januar

29/01/19
Jonas Orset

Vi nærmer oss slutten av årets første måned. Nå er vi for alvor i gang med 2019.

Jeg gikk rett på sak og dro på treningsleir i Guardamar noen dager etter nyttår. Guardamar er nærmest mitt andre hjem, og i tillegg til min Trek Emonda SL6 hadde jeg selskap av min yngste bror, Eivind. Rett etter landing ble vi mottatt av en av mine spanske amigo'er, Alex. Alex er massør og besøkte meg i Norge forrige sommer. Han ble med i støtteapparatet i Jotunheimen Rundt og Tour de Hallingdal. En skikkelig hyggelig og ikke minst dyktig fyr.

Ihugga fans

Fra flyplassen ble det rett til Guardamar, så en kort sykkeltur før vi stakk videre til Murcia og basketballkamp med UCAM Murcia i Liga Endesa.

Til tross for hjemmetap mot Estudiantes ble det en såpass god opplevelse (og det var svært rimelige billetter) at også uken etter var vi tilbake for å se Champions League-oppgjøret mot Nizhny Novgorod. Endelig ble det seier til det murcianske laget. Jeg var i Madrid desember 2017 og så oppgjøret mot Real Madrid, så dette var det min tredje UCAM-kamp. Sammen med min bror er vi sikkert lagets hyppigst besøkende norske supporterne. Vel, så ivrig tilhenger er jeg egentlig ikke på Murcia, men når broren min ikke sykler er det greit å finne på noe å gjøre etter min daglige trening.

Halvglissent på stadioen, men vi tre er selvfølgelig på plass!
Murcia er en absolutt en fin by.

Treningen gikk bra, og jeg fikk virkelig kommet godt i gang bygging av grunnlaget til en ny sesong. Forrige år ble jo som kjent avsluttet med en brutal lang sykkeltur til Polen. Etter at jeg endelig kom hjem tok det ikke mange dager før jeg igjen var på langtur til julefeiringen på fjellet. I vinterkulden tok den nesten knekken på meg og jeg måtte ha flere dager på å virkelig finne tilbake til godfølelsen. Dermed var det svært godt å kjenne at kroppen stadig responderte bedre og bedre på treningen i løpet av samlingen. Back to business.

Jeg sylet med elitesyklistene Geir Kristian Teigland og Marius Aasvang på noen turer. En annen dag fikk jeg selskap av Alex. Ellers nøt jeg mitt eget selskap og kunne gjennomføre treningen i ro og mak helt etter planen som jeg og Jofre Prunera hadde lagt på min Wahoo Elemnt.

Sykling med Alex byr på mye latter og god trening av spansken min!

Norsk flott vintervær

Det var ikke voldsomme varmen i Spania, og jeg hadde økter jeg frøs godt før solen etterhvert sto skikkelig opp. Noen morgenkvister bør på temperaturer rundt 3-4 grader og med fuktig sjøluft blir det bitende friskt. Med god bekledning var det uansett likevel ikke noe problem å gjennomføre treningen med god kvalitet, men kaffepausene sto jeg over. Først tilbake i leiligheten med noe varmt i koppen kom varmen for fullt. Dermed var det ikke enorm kontrast å komme tilbake til Kong Vinter i Nord-Europa.

Hjemme hadde jeg en Checkpoint SL5 som ventet klar, samt enda varmere klær. Dermed var det ingen problem å legge ut på 3, 4 eller 5 timer selv om det var -6 grader ute.

Innimellom kontorarbeid gjennom Orset Sport og planlegging av sesongen 2019 var jeg på trener-utøver ski- og sykkelhelg med Trym på Mylla. Jeg har også fått anledning til å være spinninginstruktør for Moss' satsingsgruppe. Det har bydd på friske og veldig gode starter på søndager. Det er sannelig mye bra folk i sykkelmiljøet!

Diskotakter og topp stemning og kvalitet på spinning med Moss CK.

Å krysse Atlanteren

Ja, det er ikke lenge til vårens første eventyr. I år skal jeg starte sesongen i Dallas, Texas. Gjennom tre måneder skal jeg sykle for Giant Lakeside - Audi McKinney p/b Baylor Scott & White. Jeg skal bli kjent med amerikansk sykling, kultur, knytte nye kontakter og få venner for livet. Jeg gleder meg!

Men først – tre uker med god trening, trener- og prosjektarbeid i Norge. Prosjektarbeid ja, det blir mye spennende i 2019!

Hvem vet hva jeg vil møte på i år? (Foto: Kent Erik Harridsleff)
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram