Recap

Oppsummering – Desember

07/01/18
Jonas Orset

Vi er i gang med 2018, og siste måned i 2017 er ferdig for lengst. Likevel, det skader ikke med et tilbakeblikk på en flott måned.

Fatbike i Valdres

Måneden startet i Leira i Valdres. Jeg var invitert av Valdres CK til å holde et foredrag på klubbkvelden og være med på Fatbike-trening i deres egenkomponerte løype. 3. desember var Verdens Fatbike Dag og i Valdres ble den feiret. Det ble et par unike dager med en helt ny sykkelopplevelse for meg. Veldig morsomt.

ANBEFALT LESNING: Tjukken i Valdres

Jeg og Ole Christian Nymoen storkoste oss på med tjukke hjul i Valdres.

Spania

Etter en intens periode med arbeid med Green Cycling, trening og sykkel-turné i Norge (les mer i Oppsummering – November) følte jeg behovet for å koble ut litt. Jeg har siden 8-års alderen vært supporter av Real Madrid.  Jeg har klart å påvirke mine to brødre til å velge det samme laget. Vi snakket litt tidligere i høst om å ta en brødretur til den spanske hovedstaden, men dessverre fikk ikke min eldste lillebror anledning. Likevel ville jeg og min yngste bror dra.

I den forbindelse dro jeg først til Guardamar, der mine foreldre har en leilighet. Det ble 5 dager med trening, periodevis med hyggelig selskap fra Jonas Hjorth og Even Vangsnes som også var i området.

Hala Madrid

Inn mot den kommende helgen ankom min bror og tidlig på lørdagen tok vi buss fra Alicante til Madrid. Etter en 5 timers reise kom vi frem til hovedstaden og dro rett på Santiago Bernabeu. Real Madrid tok i mot Sevilla og det ble et fyrverkeri av en kamp. Det hele startet før avspark da verdens beste fotballspiller, Cristiano Ronaldo, viste frem hans 5. Ballon d’Or til publikum. Etter avspark tok det ikke lang tid før hjemmelaget tok ledelsen og det roet seg ikke før det stod 5-0. God valuta for pengene og en annerledes sportsopplevelse enn sykkelritt.

5-0!

Vi brukte resten av kvelden til å gå i eviglange undergrunnstunneler, spise lokal paella og se oss rundt det travle bylivet like før jul.

Baloncesto

Vi overnattet i byen og dagen etter rakk vi en løpetur før vi igjen skulle på kamp. Denne gangen var det basketlaget til Real Madrid vi skulle se. De fikk besøk av Murcia i WiZink Center. Det ble en forrykende kamp der en buzzer beater tok det til overtid, og game point få sekunder før slutt som sikret hjemmeseier. Det ble en ganske rå kamp.

Resten av kvelden brukte vi til å mimre en vanvittig kamp, mer byvandring og litt venting på nattbussen som skulle ta oss tilbake til Guardamar. Det ble under 2 døgn i Madrid, men det var virkelig minner for livet.

Ny uke i Guardamar

Selv om jeg elsker å sykle tror jeg det er godt for hodet å gjøre noe annet av og til. Tilbake i Guardamar var det i alle fall lite tvil om at jeg hadde lyst til å sykle. Det ble nye dager med gode turer, både med Jonas, Even samt en langtur med tidligere lagkamarater i Prorace og venner fra Belgia.

Riding home for Christmas

Vel hjemme i Norge ble det igjen vintertrening både på rulle og som spinninginstruktør for Follo Sykkelklubb. Som i fjor ønsket jeg å vise at vintervær ikke er noen begrensing for sykling. Og sykkelen er et flott transportmiddel. Dermed planla jeg igjen å sykle opp til hytta ved Nesbyen, en 210 km lang løype.

Det ble et litt drøyt opplegg. Som spinninginstruktør hadde jeg en torsdagsøkt fra 20.00-21.30. Jeg var hjemme kl 22.30. Deretter var det bare å spise, dusje og sove så mye som mulig – vekkerklokken var satt på 04.00! Selvfølgelig var det ikke lett å sove, så det ble en litt kort natt. Fredag klokken 05 var jeg klar på Langhus og satte kursen nordvest, med mål om å komme frem før mørket.

Det var periodevis veldig seigt. Det var tidlig og kroppen litt i ulage, men jeg nærmet meg sakte. Først ordentlige utfordring kom ved Veme, der det var så kaldt at jeg ikke viste hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg dro opp mine varmeste hansker fra lommen og måtte løpe et strekke for å få varmen igjen. Heldigvis ble det bedre da jeg nærmet meg Sokna og turen fortsatte i et ok driv til Noresund. Med lunsj og varm drikke var jeg klar til de siste 10 milene.

Men som i fjor valgte jeg å teste nye veier. Da endte jeg med å måtte gå på islagte veier over fjellet mot Gulsvik. Nå valgte jeg vestsiden av Krøderen, og halvveis over var det ikke brøytet. Det ble et sted mellom 5-10 km gange før jeg endelig møtte på sykkelbare veier.

Den fra nordsiden av Krøderen og til Flå gikk det fint, og selv om mørket falt på lyste mine gode lykter opp veien og jeg kom til slutt trygt frem til Nesbyen og hytta. 11 timer sykling og 13 timer siden jeg dro hjemmefra. Det ble en lang dag, men ga juleforberedelsene en ekstra dimensjon. En vel verdt tur.

SE OG: Turen på Strava

Glade jul

Etter en såpass lang tur før jul tok jeg det ekstra rolig under juledagene med god samvittighet. Det ble noen hyggelige dager med familien.

Follo Rundt

Rett før nyttår inviterte jeg til et nytt Follo Rundt. I nyttårsstrien og under vinterlige forhold ble det ikke like mange ryttere som under sommerutgavene, men vi hadde likevel en hyggelig tur med historisk fakta fra den episke løypen gjennom Nøstvedt, Vassum, Ås og Gryteland. En flott avslutning på året!

Snøforholdene gjorde at vi måtte spasere kortere strekker – i ekte Follo Rundt-stil.

LES OGSÅ: Året 2017

Previous Post 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram