Monthly

Oppsummering – April

20/05/19
Jonas Orset

April var min siste måned i USA og det bød på mange gode opplevelser å se tilbake på.

Joe Martin Stage Race

Måneden startet med etapperitt i Arkansas med Giant Lakeside. Et firedagers UCI-ritt i Fayetteville bød på høyt nivå i småkuperte løyper. Jeg hadde to dager med tekniske uhell, måtte gjennom uken overnatte på en sofa og resultatmessig var det ikke det helt store, men det var uansett en positiv opplevelse. Det var morsomt å se igjen kjente fjes fra det amerikanske feltet, ryttere som jeg kjenner fra ritt i Kina og Europa. Faktisk fikk vi i Giant Lakeside selskap av Jofre (min trener), Fernando og Roger, alle tre fra Equipo Oleka som jeg gjestesyklet for i forrige vår i Kataluna.

Å knytte nettverk er noe av det morsomte jeg vet om!

Livet i Ville Vesten

Tilbake i Texas ble det tre uker med bosted i Dallas. Mars bød på mye reising, og selv om jeg på en måte ønsket å utnytte tiden i USA på å se mest mulig var det egentlig ganske behagelig å roe seg litt og bli bedre kjent med byen, folkene rundt meg og sykkelmiljøet i området.

Jeg begynte i en lokal kirke og var ble kjent med mange hyggelige jevnaldrende. En kveld var jeg på komedieforestilling med Michael Jr. En annen dag fikk jeg samlet gjengen til basketball.

En ettermiddag fikk jeg anledning til å være med å lede et «After School Program» (SFO-aktivitet) der elever i 10-12 års alderen ble invitert med på en sykkeltur etter skolen. Fokuset var sikkerhet og sykkelglede, og ærlig talt tror jeg dette programmet er gull verdt for de unge. Programmet ble kalt «Bike Club» og arrangøren stilte med sykler, hjelmer, vester og snacks, slik av barna kun trengte å møte opp. Et supert tiltak!

BIKE CLUB: 13 barn var med meg og Bike Club på sykkeltur etter skoletid.

Sykkelbutikk, kafé og «Group Rides»

Best kjent ble jeg nok likevel med de ansatte på Cadence Cyclery. En stor del av det lokale sykkelmiljøet er knyttet til denne sykkelbutikken i McKinney. Det er alltid 6-7 ansatte på jobb og disse har alltid tid til en hyggelig prat, eller å hjelpe meg med sykkelmekanikk. Bl.a. fikk jeg en sponset Retül tilpasning, og begynte etter dette å teste mid sole cleat position, der jeg har cleatsen omtrent 15 mm lenger bak enn hva som er normalt. Det føles bra så langt.

En del av sykkelbutikken er bygget opp som en kafé under navnet Wattage Coffee Company. Her ble det solgt ypperlig kaffe og var et samlingssted for syklistene i området. Det ble arrangert ukentlige «Group Rides,» og lørdagens var temmelig konkurransepreget. Høy fart, støting og førstemann til målstreken fikk en gratis Cappuccino. På søndag var det «Waffle Ride,» med et roligere tempo, etterfulgt av hjemmelagde stroopwaffles (slike du får kjøpt i Nederland). Jo mer jeg var med i dette fellesskapet av syklister og mer stortrivdes jeg. Det var dermed litt trist å forlate gjengen.

GROUP RIDE: Det kunne være så mange som 40 ryttere på disse fellesturene en lørdags morgen. Start kl 07.30.

Mange av de samme rytterne deltok også på de lokale gaterittene. Jeg har jo arrangert Sørensen Sport Vårcup 8 år på rad, og det var gøy å se og lære litt av hvordan de gjør det i USA. Disse lokale rittene arrangeres ukentlig og byr på god fart og veldig sosiale rammer. Viktigst av alt er det at rytterne i området prioriterer rittene slik at det stort sett alltid møter opp 100-120 ryttere på en kveld, fordelt over 2-3 klasser.

LES MER: Amerikanske Crits

CRIT: Gateritt er viktig i den amerikanske sykkelkulturen. Trykk på bildet for å lese mer.

Ikke helt alene i Texas

Mine verter, The Goodyears, skulle på 2-ukers jobbreise til Spania, og jeg fikk ansvaret med å passe huset – og kjæledyrene. Det var 2 iltre hunder og 3 katter. Jeg har minimal erfaring med husdyr, så det var faktisk litt krevende, men jeg ble etterhvert også ganske så glad i dyrene og jeg følte meg aldri ensom i huset.

Riktignok hadde jeg ikke lange dager i huset, og var ofte borte på Cadence, både før og etter øktene. Jeg ble også godt kjent med veiene nord for Dallas, og la den en solid bolk med trening i løpet av disse ukene.

SE VIDEO: Jim Goodyear forteller mer om hvordan det er å være syklist nord for Dallas.

Avslutning i New Mexico

På tampen av oppholdet i Amerika tok jeg turen til New Mexico for å sykle Tour of the Gila. Dette er også et UCI-etapperitt, men jeg deltok i eliterittet da jeg var den eneste fra Giant Lakeside som tok den 12-timer lange kjøreturen til nabostaten. Ja, Amerika er enormt!

LES MER: Rittrapport – Etappe 5

HØYT: Tour of the Gila bød på utfordringer på over 2000 m.o.h.

Nå er vi allerede godt inn i mai, men selv om jeg har fokus på det som skal skje fremover så er det alltid verdifullt å se tilbake på det som har vært.

April var en flott måned!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram