Monthly

Oppsummering – Mars

11/04/19
Jonas Orset

Mars ble en opplevelsesrik måned i De Forente Amerikanske Stater. En måned som var hektisk og spennende, der jeg fikk sett mye av landet. Jeg fikk syklet gode ritt og trent på episke veier.

Her kommer en liten recap fra mars.

Primavera Lago Vista

Måneden startet i Austin med ritt lørdag og søndag. Korthistorien var at på lørdag var jeg sterk, og trodde jeg en stund bruddet mitt skulle holde inn, men vi ble hentet 10 km før mål.

På søndagen var jeg derimot ikke like fresh, og løypen var betydelig tøffere. Det ble da rett og slett et slit for å fullføre, men jeg satt inn med det krympede feltet og fikk treningsmessig en god helg.

LES RITTRAPPORT: Primavera Lago Vista

RASKE RITT: Dette er fra Pace Bend i februar (Foto: Boneshaker Project)

Besøk hos Trek Wisconsin

Tidlig tirsdag morgen 5.mars satte jeg kursen nordover til Waterloo, Wisconsin for å besøke Trek sitt hovedkvarter. Samme dagen rakk jeg en omvisning i fabrikken og middag i Madison. Det var spennende å høre mer om hvordan de tenker og å bli kjent med noen av folkene bak merket.

WORLD RECORD: Jeg tok med meg en “liten” plakat til Austin og hennes medarbeidere.

På onsdagen var jeg igjen tilbake i Waterloo der Matt inviterte meg ut på Fatbike i Treks egne løyper få kilometer fra fabrikken. En veldig morsom treningøkt!

FATBIKE: Vi syklet rett ut fra hovedkvarteret og bort til løypene “The Farm.”

Det ble ett par interessante og spennende dager, og et trivelig møte med noen av folkene bak Trek. Jeg skrev et lenger reiseinnlegg som først vil publiseres om kort tid i Landevei før du også finner det her.

Fair Park Night Crit

Tilbake i Dallas fikk jeg også mitt første skikkelige møte med amerikansk sykkelkultur, med Night Crits. Disse kveldsrittene foregår ukentlig på lukkede områder, og her i Dallas er det 4 slike midtukeritt, hver tirsdag, onsdag (2stk) og torsdag fra mars ut september.

Det er god stemning, speaker, musikk og afterbike-party om man ønsker. En utrolig avslappet atmosfære, men likevel gode og raske ritt. Det finnes 3 ulike startklasser, og man melder seg på i den klassen som passer sitt nivå best. A, B eller C.

Saddelen min falt ned i rittet og jeg måtte stoppe for å justere, så det ble ingen resultat, men en morsom kveld inne på dette parkeringsområdet ikke langt fra sentrum av Dallas.

FART OG MORRO: I Fair Park er det kriteriumsritt hver torsdag.

Hope Journey

Ikke mange dager etter startet jeg på min Hope Journey der jeg reiste gjennom nærmest hele Sørvesten fra Dallas, langs Route 66, via Death Valley, Las Vegas, og til Los Angeles.

LAS VEGAS

I LA syklet jeg både i Hollywood, Venice Beach og deltok i Saddleback Gran Fondo og Redlands Downtown Criterium.

HOLLYWOOD SKILTET: Det ser veldig smått ut når det er tatt med et GoPro, men så langt unna var det ikke.

På vei hjemover fulgte jeg den sørlige ruten om Tucson og El Paso. Også en visitt over til Mexico rakk jeg før jeg atter om lenge var tilbake i Dallas.

MEXICO

Det var litt av en 11-dagers reise og jeg anbefaler å lese mer ved å trykke på linken nedenfor.

LES MER: Sykling for Håp i Amerika

Tour of Corsicana

Tilbake i Dallas ble det nye ritt. Tour of Corsicana bød på tre ritt på to dager og ble en intens helg der jeg allerede begynte å merke kjøret. Jeg kom meg ok gjennom, men var aldri fresh og resultatene uteble.

NIGHT CRIT: Kveldsrittet i Corsicana sentrum ble kjørt i mørket, og var en ganske rå opplevelse.

Kings – Mavericks

De av dere som følger meg tettest vet at jeg er en ganske stor tilhenger av basketball, så derfor var det jo veldig morsomt å få anledning til å dra på en NBA kamp. Dallas Mavericks fikk besøk av Sacramento Kings, og Jims kamerat, Jim (samme navn) ordnet billetter gjennom jobben. Meget gode plasser, rett bak Kings serbiske legende, Vlade Divac. Det ble dessverre tap på Mavs, men ganske kult å se 14-ganger All-Star Dirk Nowitzki i en av hans siste kamper. Også årets Rookie of the Year, Luka Doncic spilte en god kamp og fikk sesongens 7. Triple-double, noe som er meget imponerende for en 20 år gammel Rookie, som jeg i fjor så spille for Real Madrid.

GO MAVS: Tok et bilde før kampen med Jim, og kan love at det ble mindre glissent på tribunen når kampen var i gang.

Å dra på NBA kamp var en fin måte å runne av måneden, og jeg trengte å koble litt av etter en ganske så hektisk periode.

Mars har virkelig vært opplevelsesrikt, og jeg har enda en måned igjen her i USA. Jeg merker at nå som våren har kommet til Norge så kommer hjemlengselen trengende, og jeg gleder meg til å komme hjem.

Men nei – jeg kan ikke klage på livet i Amerika.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram