Announcement

Nytt lag i 2015!

17/12/14
Jonas Orset

Om du trodde det var spennende med mitt lagvalg i år mener jeg det blir enda mer å glede seg til i 2015!

Det går mot en lang og utfordrende sesong som starter i slutten av februar og varer til midten av november. Altså en 9 måneder lang sesong. Og muligheter for å sykle gode ritt i Europa, Asia og Afrika (!). Og hvilket lag jeg skal sykle for, det lurer du nok på. Vel, det er litt mer kompleks enn som så, for det er faktisk hele 4 forskjellige lag….!

Prorace Cycling Team

Mitt første lag er Profel-Bofrost-Prorace Cycling Team eller kun Prorace. Det er et belgisk lag som er blant de 10 beste klubblagene i det sykkelgale landet. De er altså ikke kontinentalregistrert, men for de som kjenner belgisk sykling vet at overgangen der er såpass glidende at mange klubblag er bedre enn noen av kontinentallagene, og jeg tror mitt lag er blant dem. Laget har et meget godt rittprogram og kjører bl.a. Top Competion-ritt og mange av de største etapperittene i Belgia og Frankrike. Jeg flytter til Belgia i slutten av februar og kommer til å ha base der frem til september.

Prorace Cycling Team. Ikke verdens fineste drakt, men jeg bør i det minste bli godt synlig i feltet.
Prorace Cycling Team. Ikke verdens fineste drakt, men jeg bør i det minste bli godt synlig i feltet.

CMI Cycling

Min finske kamerat, Antti Sizko, har startet ett nytt lag i sammarbeid med amerikanske CMI Cycling, som er stasjonert i Frankrike. Det så lenge ut til at jeg kom til å flytte til Frankrike, men jeg endte altså på Belgia. Likevel håper jeg å få anleding til å sykle noen UCI-ritt med CMI Cycling. De ønsker å ha meg med og de har et godt rittprogram med mange internasjonale etapperitt, i hovedsak Nord-Afrika, Øst-Europa og Asia. Hvor mange ritt jeg får anledning til å være med på avhenger av belgiske Prorace. Uansett supert å ha mulighet til å sykle enda flere solide ritt om det skulle bli dødperioder i Belgia. Sjekk ut lagets facebookside!

CMI Cycling draktene er derimot veldig stilfulle.
CMI Cycling draktene er derimot veldig stilfulle.

Follo SK

Jeg har for 2015 valgt å gå tilbake til min moderklubb Follo Sykkelklubb som min norske lisensklubb. Det er flere grunner til dette, men i hovedsak er det fordelaktig og enklest for meg å holde meg til min lokale klubb. Kristiansands Cykleklubb gjorde en kjempejobb for å hjelpe meg og resten av elitegutta i 2014 og jeg er svært takknemlig for tiden der. Nå håper jeg å kunne bidre til å løfte Follo SK til nye høyder med min kunnskap og mine erfaringer.

Follo SK kommer med nye drakter i 2015!
Follo SK kommer med nye drakter i 2015!

China Wuxi Jilun Cycling Team

Jeg er ikke helt ferdig med Kina, selv om det blir en god stund til neste tur. Laget ønsker meg tilbake til neste sesong, og jeg er gira. Av strategiske grunner ift. lovverket osv. har jeg ikke signert noen kontrakt enda, men planen er å gjøre det før jeg drar bortover. Hadde jeg signert med et UCI-lag nå hadde det sabotert mulighetene mine for å sykle med klubblag som Prorace og CMI Cycling. Derfor er det ingen poeng å signere lenge før jeg drar dit. Den kinesiske sesongen begynner i september, så jeg har god tid. Det er riktignok nesten over 9 måneder til så det kan skje endringer, men det ligger i kortene at det blir ny Kinatur i 2015!

Endelig fant vi skikkelige Jackie Chan-gater!
Det var et opplevelsesrikt opphold i Kina i år, og jeg ser ikke bort i fra at det blir retur i 2015!

Det blir et utrolig spennende år! Jeg er motivert og føler meg godt rustet til å ta fatt på mitt klart mest intense år noensinne. Det blir en lang sesong og mange konkurranser så jeg håper året først og fremst kan gi meg et skikkelig utviklingsløft som sykkelrytter i tillegg til at jeg kan få fullklaff med noen fine resultater under enkelte ritt. Nå gjelder det å legge et best mulig grunnlag på de 10 ukene jeg har til rådighet før sesongstart så det er bare å kjøre på!

Previous Post 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram