News

Nye hjulspor i 2019

22/01/19
Jonas Orset

Jeg har tidligere sammenlignet meg med Amundsen, en mann som har gått opp sine egne spor. Søkt dit ingen nordmann tidligere har satt sine føtter. Jeg var første nordmann i et asiatisk profflag i 2014. I 2017 la jeg sesongstarten til Colombia.

2018 åpnet dører

2018 ble et fascinerende år, med bekjentskap i nye land og kontinent. I mai tok Gran Fondo World Tour meg til Kazakhstan. Under Tsogo Sun Amashova ble jeg for første gang introdusert for afrikansk sykling og Sør-Afrika.

SMIL: Et trivelig møte med Afrika i høst.

LES MER: Tsogo Sun Amashova

Andre høydepunkt var å sette verdensrekord på 10.000 hm, der det ikke minst var en mental reise til et sted jeg aldri hadde vært før. Et sted bortenfor min komfortsone.

10.000 HØYDEMETER: I Lynnebakka 29.september (Foto: Kent Erik Harridsleff)

En videre utvidelse av mine mentale grenser oppnådde jeg gjennom prosjektet Klimapilegrim til Katowice. 1400 km på 6 dager. Der møtte jeg på en tålmodighet og en flytsone jeg ikke kjente fra før.

LES MER: Fortellingen om en Kilmapilegrim 

Også i Extreme Challenge fikk jeg prøve meg. 25 kg ris på ryggen var ingen lek. Men for den gode saken var det vel verdt det. Samtidig som jeg var med å samle inn utrolige 2,4 millioner til Hope for Justice arbeid fikk jeg besøke to nye land i en ny region, nemlig Sørøst-Asia.

25 KG RIS. Trykk på bilde for å lese mer om turen. (Foto: Sondre Kråkenes Høysæter)

Nytt år og nye muligheter

Som menneske skylder vi oss selv og de rundt oss å stadig søke utvikling. Både bli snillere, flinkere, gladere og mer omtenksomme. Rett og slett bedre bedre medmennesker. Målet må være at vi alle skal kunne bli en litt bedre utgave av oss selv.

Når dører åpnes må jeg takke ja. Jeg tror ikke dørene som åpnes er tilfeldige, og jeg lar ikke frykten for å velge feil paralysere meg. Ingen ting er så ille at det ikke kommer noe godt ut av det.

Ofte har blindveier ledet til et nytt sidespor. Det kan ha virket som en omvei. Kanskje en mindre behagelig krøttersti som har bydd på slit, svette og tårer. Men så tilslutt har en ny gate åpenbart seg. En større og enda flottere allé.

Jeg er takknemlig og entusiastisk for ruten som nå ligger foran og jeg gleder meg til å ta fatt på 2019-sesongen.

På torsdag klokka 19 publiseres mitt neste eventyr, så ikke glem å sjekke nettsiden da!

BAKKETOPP: Hvem vet hva som gjemmer seg over neste bakketopp? (Foto: Kent Erik Harridsleff)

LES GJERNE OGSÅ: Året 2018

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram