Articles

Bruk lys – også på dagen!

13/04/18
Jonas Orset

Vi vet alle hvor viktig lys er når det er mørkt. Vi vil bli sett i trafikken.

I fjor ble jeg for første gang introdusert for sykkellys til bruk i dagslys. At det skulle ta 9 år som syklist før jeg ble oppmerksom på fordelene med å bruke lys på dagtid er egentlig ganske forferdelig å tenke på. Spre ordet – alle syklister bør ha på sykkellykt i trafikken.

Etter at jeg begynte å bruke min Bontrager Flare baklykt føler jeg meg mye tryggere i trafikken.

Det finnes flere gode lykter til bruk, også i dagslys. Det viktigste er at du har en lykt som er sterk nok til at du blir synligere på veien. Flare har 65 lumen og er synlig på 2 km avstand – både dag og natt. Batterilevetiden er mellom 4-23t, avhengig av lysstyrke, så om du ikke skal på 24-timersritt bør du være trygg på at du har lys hele turen. Og med en mini-USB ledning lader du den enkelt mellom hver tur.

Trygghet og respekt

Erfaringsmessig er lyset helt genialt. Jeg opplever større respekt fra bilene, antakelig fordi de ser meg tidligere og kan bedre planlegge forbikjøring. Det er blitt like naturlig for meg å la på lykten som sykkelhjelm under trening. Ingen vil vel satse livet ved å sykle uten hjem?

I mine øyne er en god lykt noe du MÅ ha. Enhver syklist bør investere i en lykt som fungerer, også på dagtid. Det øker synligheten og dermed bidrar det til både økt sikkerhet og bedre samspill med bilister. Et must.

Det finnes flere gode lykter på markedet. Min Bontrager Flare kan du få kjøp f.eks. på Sørensen Sykler: Bontrager Flare

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram