Articles

Kiropraktikk som fungerer

24/10/19
Jonas Orset

Annonse: Ski Kiropaktikk og Velvære er en av mine samarbeidpartnere og i følge Kringkastingsloven skal derfor denne merkes som en annonse.

I sommer slet jeg med korsryggplager. Bakgrunnen for problemet var nok sammensatt av stor fysisk belastning, ensformige bevegelser og litt for dårlig skadeforebyggende innsats. Jeg kunne sikkert vært flinkere til å trene kjerne og mobilitet gjennom sesongen, så den tar jeg på min kappe.

Men etter årets 540 km lange Styrkeprøven Trondheim-Oslo etterfulgt av NM begynte jeg smått å merke ubehag. Da jeg så like etter syklet Trilogie de Maurienne i Alpene så satte smertene seg i korsryggen.

UBEHAG i ALPENE: Jeg måtte stå mye i Etap du Tour pga vond korsrygg når jeg satt på setet. (Foto: Sportograf)

Hofteleddsbøyer og ryggsmerter

Smertene kom antakelig fra en stram hofteleddsbøyer, og smertene strakk seg opp i korsryggen. I de 20-kilometer lange bakkene i Alpene var ubehaget periodevis nærmest uhåndterlig.

Da jeg kom hjem hadde jeg en roligere periode og satte igang fysioterapautisk behandling. Det begynte å hjelpe raskt, men plagene ga seg ikke helt.

Mot slutten av august, etter over en måned med ubehag tok jeg kontakt med min tidligere kiropraktor, Allison Accurso, i Ski Kiropraktikk og Velvære. Det var et hyggelig gjensyn. Allison er en usedvanlig trivelig person.

EN FUNGERENDE KROPP: Allison har hjulpet meg med plagene og sprer alltid godt humør.

Rask bedring!

Vi gjennomgikk en screening som viste en viss skjevhet ryggen, og straks begynte vi behandlinger.

En kiropraktisk behandling er raskt og varer ikke mange minutter, men skal man få maksimal utbytte må man gå jevnlig. Men etter allerede to behandlinger merket jeg store bedringer.

Etter kun tre-fire besøk var ryggplagene borte! I tillegg følte jeg meg bedre. Om noe var placebo, det kan diskuteres, men jeg kjente at overskuddet var på vei tilbake og jeg var mer energisk. En mer fungerende kropp!

FØR OG ETTER: Ingen tvil om at jeg har fått en litt rettere kroppsposisjon. Bildet til høyre er etter 6 ukers behandling. Den grønne linjen er helt rett og jo nærmere den, jo bedre.

Fortsatte behandling selv om symptomene var borte

Jeg fortsatte likevel å gå til Allison de neste 4 ukene og etter-sceeningen i oktober viser en mer balansert kropp. Og ryggen er helt fin, jeg har ingen tendenser til plager. Det er jo helt fantastisk!

Det er på sin plass å rydde vekk misforståelsen rundt kiropraktorbehandlingen, hvilke lidelser hjelper det mot og hvorfor – bekreftet i praksis og av forskningen. Og ikke minst, hvilke lidelser har vi god erfaring med, uten at det er dokumentert av forskning.

– Sondre Langli, Kiropraktor ved Atlatklinikken fra kronikk på forskning.no

Kiropraktikk fungerer. Verdens helseorganisasjon (WHO) og Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten rapporterer kiropraktorbehandling for å være en trygg og effektiv behandlingsform.

Jeg kan på det varmeste anbefale kiropraktisk behandling og bor du i Oslo-området er Allison din venn!

SE MER OG BESTILL TIME:https://www.skikiropraktikk.no/

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram