Articles

Er det noen vits med egen coach?

18/09/19
Jonas Orset

Ja, personlig trening er verdt pengene.

Jeg trodde lenge jeg kunne klare meg selv. Jeg startet som ung nybegynner og fikk tidlig erfare viktigheten av en trener. Da trodde det handlet om å få råd. Å vite hva jeg skulle trene. Få tips til utstyr eller konkurranser.

Etter 5 år med mange ulike trenere tenkte jeg at jeg kunne klare meg selv. Jeg hadde erfaring. Jeg hadde lest mye på egenhånd. Spesielt var jeg godt i gang med et trenerstudie på Norges Idrettshøgskole.

Jeg tenkte jeg kunne klare meg selv.

Partner in crime

Å stå på egne bein var lærerikt, men i tillegg til en rekke prøving og feiling forstod jeg at det er fryktelig vanskelig å stå alene. Det er utrolig vanskelig å ta gode objektive valg når man selv er subjektet.

Det er godt å ha noen å «sparre» med. 

Også min tidligere trener, Knut Anders Fostervold så dette. Han hadde selv topptrenerutdannelse fra Olympiatoppen, men likevel benyttet han seg av ekstern hjelp når nye mål skulle nås. 

I 2018 valgte jeg å på nytt engasjere en trener etter flere år på egne bein.

Det var ikke gratis, men det var verdt hver krone. 

Det er verdifullt med en coach, om du er ung og lovende, eller voksen og trenger litt ekstra motivasjon eller support.

En hånd i ryggen

Spesielt tenkte det viktig å ha en nær støttespiller. En fagperson som kunne følge meg opp. En som hadde tid til å høre både når det gikk bra og når jeg var skuffet.

Denne gangen hadde jeg rett.

Jeg brøt ut av min egen spiral og fikk et bredere forståelse av min trening. Jeg så meg selv fra en ny vinkel og fikk innspill som gjorde meg mer bevisst på mine egne forberedelser og restitusjon, både mentalt og fysisk.

Den tryggheten og motivasjonen man får ved å ha engasjert en egen trener er undervurdert.

I tillegg til min egen erfaring har jeg nå jobbet som coach i flere år med utøvere på alle nivå. Alt fra ungdom til godt voksne. Nybegynnere til eliteutøvere. Jeg ser det hele veien, bare det å ha noen å dele sin lidenskap med, noen som hjelper deg å sette og nå dine mål, noen som lytter og ønsker at du lykkes, det er gull verdt.

Sykkelkamerater er viktig å ha, men stort sett er dem alle innerst inne mest opptatt av sin egen prestasjon. En trener er der for deg, og hjelper deg å legge en slagplan for at du skal lykkes. I det ligger det en enorm motivasjon.

En trener bør ikke kun handle om å få en treningsplan.

En plan er ingenting uten en fortløpende trener-utøver dialog. Det handler heller ikke om å få noen tips eller råd. Det handler om samarbeid. Om forståelse. Om å gi deg en støttende hånd.

Motivasjon

En ekstra hånd i ryggen betyr mye (Foto: Ola Morken)

Det er verdt det

Det er ikke gratis å engasjere en trener. Å be om tiden til en fagperson koster penger, men verdien i å ha en god støttespiller er verdt det. Om denne støttespilleren både kan gi hjelpende ord og tips, og sørge for at motivasjonen og troen på egne kvaliteter aldri svekkes, da mener jeg oppriktig at en coach er noe av det mest verdifulle du kan bruke pengene dine på.

I 2018 begynte jeg å benytte meg av treneren Jofre fra katalanske 101percent training. Jeg har vært så fornøyd med 101percent at jeg nå ønsker å samarbeide med han. Flere fortjener å oppleve kunnskapen og motivasjonen til 101percent.

Vi tilbyr treneropplegg med tett oppfølging fra kr 2500,-/mnd (omfang 5-7 timer/mnd). Din adresse er ikke avgjørende da mye av coachingen foregår over nett og telefon, selv om vi forsøker personlige treninger så ofte muligheten byr seg.

Jeg ser ikke på mitt trenerforetak som en kommersiell business for å tjene penger til egen vinning, men en mulighet til å spre idrettglede, motivasjon og gode råd til flere. Som alle er man nødt til å prissette kompetansen og tiden sin. Kunne jeg betalt regningene mine ved å jobbe gratis skulle jeg gjerne gjort det.

Tett oppfølging er viktig

Å gi utøveren egenverdi er mitt mål som coach. Derfor jeg ser på oppfølging, mental coaching og personlig trening som en helt vesentlig del av mitt trenerarbeid. Det skal være mer enn kun et sort-hvitt treningsprogram.

Vi trenger alle støttespillere og jeg tror en personlig trener/coach gir en enorm verdi for utøveren.

Jeg er sikker på at du ikke du vil angre.

Om du ønsker å høre mer så ta veldig gjerne kontakt i skjemaet helt nederst her på nettsiden, eller send meg en melding på +47 41633886.

SE OGSÅ: 101percent training på nett

Jofre (t.h.) og meg. (Foto: Roger Puig)
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram