News

Høsteventyr til Østens rike

09/09/16
Jonas Orset

Det blir to uker med opplevelser, spenning og god sykling.

I skrivende stund sitter jeg på en SAS flyvemaskin, type Airbus A330. Halveis på den 10t lange flyvningen fra Stockholm til Hong Kong. Mens dere som er i Europa sover dypt tar jeg fergen over grensen til Kina og Shenzhen i morgentimene før jeg utover kvelden, kinesisk tid, endelig ankommer destinasjonen Nanchang som er startby for årets Tour of Poyang Lake.

11 etapper, 12 ritt

På mandag morgen begynner tour’en, og jeg står på start for tredje gang. Faktisk begynner jeg å bli en rutinert mann i området rundt Poyangsjøen. I november 2013 inviterte Emil Unaas meg og 4 andre nordmenn over og det ble en fantastisk opplevelse. Det motiverte meg til å søke lykken i det kinesiske kontinentallaget China Jilun Cycling Team, som første nordmann som (semi-) proff syklist i Asia. Dermed ble det også muligheter til å sykle det lange etapperittet i 2014.

Det har vært mange morsomme opplevelser og høydepunkt, og nå satser jeg alt på å ta et stort steg, fremfor mange små.

SE MER: Tour of Poyang Lake 2014 – etappe 1

Som i 2014 skal rittet, etter hva jeg har fått opplyst, bestå av 11 etapper på 12 dager. Etappene er sjeldent over 110 km og er intense og raske. Men etapper på rett over 2t tar ikke all verdens krefter, så det skal likevel gå greit. Etter at tour’en er ferdig blir den en lengre bussreise til Wuyishan for endagsrittet Mont Wuyi Cycle Classic. Det blir altså en intens periode med 12 ritt på 14 dager. Jeg skal i år kjøre med et mix-lag med ryttere fra Australia, New Zealand og Nederland. Laget er satt sammen av CCN og skal ledes av Anatoli Sizko som også var med som DS for Hero i Baltic Chain Tour.

LES OGSÅ: Fem funfact om kinesere

Kina er i rask utvikling og det er alltid fascinerende å se hvordan landet endrer seg fra år til år.
Kina er i rask utvikling og det er alltid fascinerende å se hvordan landet endrer seg fra år til år. Dette er Shanghai.

Om jeg gleder meg

Jeg hadde nylig noen flotte dager i Belgia før et morsomt Baltic Chain Tour. Jeg har ikke hatt mye tid til å hverken glede meg eller grue meg. Men av erfaring vet jeg at det blir en rå opplevelse. Arrangøren vet å lage en bra event. Det blir store publikumsmasser, folkedanser før start, lukseriøse hoteller og solide premiepenger. Det eneste som kan ødelege er velt eller sykdom. Holder jeg meg 100% blir det garantert en ny rå opplevelse i verdens tredje rikeste land (målt etter total BNP). Jeg gleder meg og kom innom nettsiden ofte, for det blir bra med innhold fremover!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram