Blogg

Dag 10: Sykkelliv under koronapandemi

22/03/20
Jonas Orset

Ikke lenge etter vekketid var jeg i dag på Zwift. Watt vs Cancer ble arrangert i samarbeid med Vikings og gikk over en 105 km langt event på Watopia på Zwift.

Jeg synes det var et flott arrangement å støtte opp om, men gikk inn med troen på at det skulle kjøres normal Vikings Valhalla-fart, altså 2,3-2,7 w/kg. For dere som ikke er inne i wattverden så tilsvarer det en ganske moderat fart.

I stedet gikk det ut i solid fart og jeg forstod etterhvert at det var mer eller mindre fri fart i feltet. Jeg satt med fremste gruppe til det var gått 80 km, men plutselig begynte ryttere foran meg å skape luke, og på relativt kort tid sprakk teten opp i to deler, mens jeg satt i gruppe to. Like greit, jeg hadde ikke konkurranse på min treningsplan i dag.

Det er veldig positivt med slike eventer i disse dager. Det er så viktig at vi klarer å flytte fokuset litt fra våre egne plager og utfordringer og tenke på de som har det verre.

GI GJERNE DITT BIDRAG TIL KREFTFORENINGEN: Watt vs Cancer

Del to: Optimist

Det var et godt vårvær på morgenen, og så snart eventet på Zwift var over tok jeg turen ut. 45 km var det som skulle til for å fullføre utfordringen på Hope Tour: «Optimisten.»

Pro/A class: 150 km der man skal høre Jahn Teigens «Optimist» tre ganger siste timen.
Check

BLI MED: Hope Tour – en alternativ kalender

Sosial distanse

Det er ikke så morsomt for noen disse dagene, men rådene til Helsemyndighetene må følges.

Nå er store deler av verden i portforbud. Det siste jeg hørte var at 500 000 000 mennesker ikke får lov til å gå ut av huset om det ikke er strengt nødvendig.

Vi i Norge er heldige som får lov til å være utendørs. Derfor er det så viktig at vi ikke misbruker denne friheten. Vi må følge opp sosial distansering. Da jeg kom til Bysetermåsan i dag så jeg haugevis med biler. Jeg håper de besøkende holdt avstand til hverandre. Med så mange mennesker i samme område frykter jeg at ikke alle klarer å følge opp de forventede retningslinjene.

Min formaning er igjen, vis respekt for rådene til FHI slik at vi slipper et portforbud. Zwift er gøy, men ikke så gøy.