Journal

Dag 10: Sykkelliv under koronapandemi

22/03/20
Jonas Orset

Ikke lenge etter vekketid var jeg i dag på Zwift. Watt vs Cancer ble arrangert i samarbeid med Vikings og gikk over en 105 km langt event på Watopia på Zwift.

Jeg synes det var et flott arrangement å støtte opp om, men gikk inn med troen på at det skulle kjøres normal Vikings Valhalla-fart, altså 2,3-2,7 w/kg. For dere som ikke er inne i wattverden så tilsvarer det en ganske moderat fart.

I stedet gikk det ut i solid fart og jeg forstod etterhvert at det var mer eller mindre fri fart i feltet. Jeg satt med fremste gruppe til det var gått 80 km, men plutselig begynte ryttere foran meg å skape luke, og på relativt kort tid sprakk teten opp i to deler, mens jeg satt i gruppe to. Like greit, jeg hadde ikke konkurranse på min treningsplan i dag.

Det er veldig positivt med slike eventer i disse dager. Det er så viktig at vi klarer å flytte fokuset litt fra våre egne plager og utfordringer og tenke på de som har det verre.

GI GJERNE DITT BIDRAG TIL KREFTFORENINGEN: Watt vs Cancer

Del to: Optimist

Det var et godt vårvær på morgenen, og så snart eventet på Zwift var over tok jeg turen ut. 45 km var det som skulle til for å fullføre utfordringen på Hope Tour: «Optimisten.»

Pro/A class: 150 km der man skal høre Jahn Teigens «Optimist» tre ganger siste timen.
Check

BLI MED: Hope Tour – en alternativ kalender

Sosial distanse

Det er ikke så morsomt for noen disse dagene, men rådene til Helsemyndighetene må følges.

Nå er store deler av verden i portforbud. Det siste jeg hørte var at 500 000 000 mennesker ikke får lov til å gå ut av huset om det ikke er strengt nødvendig.

Vi i Norge er heldige som får lov til å være utendørs. Derfor er det så viktig at vi ikke misbruker denne friheten. Vi må følge opp sosial distansering. Da jeg kom til Bysetermåsan i dag så jeg haugevis med biler. Jeg håper de besøkende holdt avstand til hverandre. Med så mange mennesker i samme område frykter jeg at ikke alle klarer å følge opp de forventede retningslinjene.

Min formaning er igjen, vis respekt for rådene til FHI slik at vi slipper et portforbud. Zwift er gøy, men ikke så gøy.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram