Articles

Vintertrening med Wahoo Kickr

14/11/19
Jonas Orset

De som kjenner meg vet at jeg ikke er spesielt redd for å sykle utendørs om vinteren, men det er noen dager det frister mer å holde seg inne. Men skal jeg være helt ærlig så frister det ikke alltid veldig å sette seg på rulla. Derimot tror jeg denne vinteren blir usedvanlig lystig og morsom med mitt nye oppsett med Wahoo Kickr!

I vinter har jeg fått låne en Wahoo Kickr fra EFCT. Nå som snøen er kommet har jeg også smått begynt treningen på rulla. Og jeg har allerede fått inntrykk av at det blir mange gode økter innendørs i vinter.

KICKR: Slik fikk jeg rulla levert, innpakket i eske.

Slik legger jeg grunnlaget

I grove trekk legger jeg opp vintertreningen slik at langturene kjøres utendørs på min Trek Checkpoint SL6, mens jeg kjører de mer intensive øktene innendørs med Trek Speed Concept-temposykkelen på Wahoo Kickr.

Korte restitusjonsøkter vil jeg nok noen ganger gjennomføre på rulla, andre ganger utendørs, og iblant stikker jeg ut på joggetur. I tillegg vil styrketreningen være i sentrum på denne tiden av vinteren.

LES MER OM: Vintertrening

OPPSETT: Slik ser oppsettet mitt ut i vinter. Trek Speed Concept og Wahoo Rulle. Jeg trenger ikke støtte under forhjulet, men det gir meg litt vinkel i tråkket.

Rulla skal bli min venn

Når jeg vil ha skikkelig kvalitet på sykkeløktene, der jeg ønsker å ha god kontroll på watt og belastning, velger jeg å sykle på rulla. Jeg har nå koblet sykkelen til rulla, og rulla til PC’en. Kickr er en smartrulle som fungerer perfekt til rulleprogram som TrainerRoad eller Zwift.

Det er sistnevnte app som har høstet lovord. Jeg testet Zwift en kort periode i fjor og det gir rullesyklingen en helt ny dimensjon. Plutselig er det nesten litt morro å sykle på stedet hvil.

Det var enkelt å opprette bruker hos Wahoo, og enkelt å koble til Zwift. Samtidig er jeg synkronisert til TrainingPeaks og kan kjøre helt spesifikke økter basert på watt. Slik får jeg trent på akkurat de fysiske egenskapene jeg ønsker.

ZWIFT: Jeg er i gang med Zwift og slenger meg med andre syklister på min restitusjonsøkt.

Jeg lar meg inspirere…

… når jeg nesten daglig hører historier fra ryttere som virkelig har blitt hekta på Zwift. Den ene sykler søndagsturer på tre timer. Han andre sykler virtuelle ritt.

Jeg har hørt om flere som har prøvd seg på en virtuell Everesting (8850 høydemeter) og i går hørte jeg en historie om en som hadde syklet 11 dager i strekk, 5000 km og en virtuell Race across America.

Det er ingen tvil om at moderne interaktiv teknologi har gjort innendørs sykling morsommere. Nå håper jeg også at jeg kan la meg bli tatt av stormen slik at vintertreningen blir enda litt mer lystbetont på vinterens mørkeste kvelder.

Jeg har i alle fall troen på at med Wahoo Kickr er jeg godt utstyrt til å oppleve sykkelgleden også innendørs.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram