Recap

Uke 47

23/11/15
Jonas Orset

Det går mot vinter og denne uken gjorde virkelig vinteren sin første fremmars. Det ble kaldere og snøen la seg. Etterlengtet for mange, litt kjedelig kanskje for syklistene. Jeg synes egentlig det. Det er sjarm i å sykle på vinteren og ikke minst gå litt på ski, men jeg foretrekker likevel 6-7 grader og tørre veier, også i november. Altså, helst skulle jeg gjerne hatt 25 grader, men det er neppe så realistisk i november i Norge. Men uansett vær eller vind, må man bare gjøre det beste ut av det, og det har jeg virkelig gjort denne uka.

Restitusjonsuke

Ettersom jeg kjører 4-ukers bolker var jeg nå ferdig med min første bolk og det var på tide å roe ned treningen litt igjen. Derfor har jeg kun trent 2 styrkeøkter, 2 intervalløkter og 2 (korte)langturer. Det høres kanskje solid ut, men jeg har kjørt relativt korte intervalløkter, og “langturene” har kun vært på 3t. Så det har gitt kroppen mye tid til å hente seg inn igjen mellom øktene.

Les mer: Vintertreningen min

God stemning på Team Building i Follos skoger!
På onsdag arrangerte jeg Team Building med Follo DT. Gutta kjempet seg gjennom elver og myrer bærende på tunge stokker for å fullføre “Oppdrag ustoppelig.” Les mer om satsingsprosjektet mitt, Follo Development Team, ved å trykke på bildet!

Grote Prijs van Sykkelboden

Mye av fritiden min den siste uka har gått til å planlegge Grote Prijs van Sykkelboden.
– Grote hva? sier du.
– Ja, Grote Prijs, sier jeg.
Grote Prijs betyr det samme som franske Grand Prix, eller Stor Premie på norsk. I korte trekk er det et sykkelkrossritt som blir holdt søndag 29.november på Drømtorp, Ski. Les mer om det her. Håper du kommer, enten du er rytter eller tilskuer. Det blir kanon!

Møte med Loys Doy

Follos store rapper har gjort noe jeg virkelig beundrer. Han har laget eget Follo-flagg! Det er helt rått! I forbindelse med Grote Prijs spurte jeg Loys Doy om det var mulig å låne hans fantastiske flagg. For en fyr, han sa jeg like gjerne kunne få et selv. Sweet! På torsdag syklet jeg til Loys’ hood – Drøbak, og møtte rapperen. Utrolig hyggelig type! Og heller ikke nok med å gi meg flagget, han ga meg også flaggstang til det. Enda mer sweet! Eneste som ikke var så sweet var å få med seg en halvannen meter lang stang med på sykkelen hjem fra Drøbak. Men alt er mulig, og med et smil rundt munnen syklet jeg hjemover med Jeg er fra Follo i bakhodet. At samtlige biler så rart på meg som den tullingen som syklet med en lang stang stikkende opp fra trøya – det la jeg ikke merke til heller.

Windows Phone_20151119_13_08_28_Pro
Da jeg kom hjem måtte jeg ta et bilde av det synet som møtte meg i vinduet. En stakkar med en meter lang stang stikkende opp fra trøya. – Man skal også blø for Follo-flagget.

Spikkestadkross

Gjennom høstens siste måneder har ildsjelene i Oslo Vest holdt Spikkestadkross som et fast ukentlig innslag. Med hele 8 arrangerte ritt har Spikkestad nærmest blitt hjemsøkt av syklister i regionen. På lørdag stod årets siste ritt for tur og jeg kastet meg med. Snøen hadde nylig lavet ned og med flere minusgrader var det kun 6 karer som våget seg til start. En veldig morsom løype og det ble en kanonøkt!

12076884_10153720425835883_837849999_n
Oppstilling like før start.
HCK hytta ble en morsom og spektakulær kuriositet.
HCK hytta ble en morsom og spektakulær kuriositet.
Etter kampen smaker pølsen, lød det i et kamprop fra KLMs Norway Cup sketch. Også etter rittet smaker pølsene. Bjørnar Volden inviterte til vintergrilling med pølser, varm drikke og snacks. En god dag i Spikkestad!
Etter kampen smaker pølsen, lød det i et kamprop fra KLMs Norway Cup-sketch. Også etter rittet smaker pølsen. Bjørnar Volden inviterte til afterbike-party med grilling av pølser, varm drikke og snacks. En god dag i Spikkestad!

Ny uke nye oppgaver

På søndag tok jeg igjen turen til gudstjenesten på Jesus Church (Kolben, Kolbotn, hver søndag kl 11 om du lurte) før jeg senere dro ut på lang løpetur, delvis med webansvarlig Kent Erik. En god avslutning på uken!

I dag, mandag, gikk jeg inn i min andre treningsbolk denne vinteren. Det blir fortsatt mye fokus på maksimal styrketrening, noe høy-intensive intervaller, men nå også i en kombinasjon med mer trening på anaerob terskel. Til helga blir det ritt, mens jeg videre ser på mulighetene for å emigrere sørover for 10 dagers tid for å får litt sol og trening på racersykkelen før julen setter inn. Det kan være en smart investering. Planene legges snart og følger du med ser du snart ferden videre!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram