News

SOS – Det skurrer

14/05/18
Jonas Orset

En idrettsutøver er avhengig av at kroppen fungerer 100% for å kunne yte optimalt. Denne våren har jeg ikke følt meg på topp. Periodevis har det vært OK, men jeg avsluttet fjorårets sesong med en bedre form enn jeg har hatt nå. Når man ikke klarer å få til de samme prestasjonene som man gjorde for bare noen måneder siden – da bør varsellampene lyse.

Kom aldri ordentlig i gang

Jeg er ofte en «slow starter» når det kommer til sesong. Sjeldent klarer jeg å prestere optimalt de første rittene. Men når jeg fortsatt sliter med å finne godfølelsen etter snart 2 måneder med ritt, og allerede 13 starter, så er det på tide å tenke seg godt om.

Kanskje er det ikke mangel på rittrening som er grunnen til at kroppen ikke sprudler under ritt. Kanskje det er en bedre grunn til at jeg bare har følt meg 80% over flere uker.

Jeg har i det lange løp håpet at form og kropp plutselig skulle løsne, men da jeg under rittene i Danmark pådro meg en forkjølelse var håpet svakt og under Sundvollen og Ringerike GP fikk jeg en skikkelig på tygga. Jeg var langt unna det nivået jeg burde vært.

Nei-mann

Hvor frustrerende det er, jeg får ikke gjort stort. Etterpåklokskap er en fin ting. Jeg tror nok totalbelastningen denne våren har vært litt høy, med reiser, prosjekter og en ganske intens ritt-/treningsplan. Jeg liker egentlig å ha mye å holde på med, men jeg tror noen ganger jeg må bli flinkere til å si nei, og heller ta en ekstra kveld med film i stedet for å jobbe med mitt 5. pågående prosjekt.

Derfor har det vært vært noen stille dager på blogen og jeg mangler rittrapport fra Sundvollen og Ringerike. Jeg hadde besøk av 4 lagkamerater i dagene derpå. Morsomt å vise dem «Lekre Follo» og hovedstaden, men mye fritid var det ikke. Jeg bestemte meg for å ta en rolig helg for å komme litt ovenpå igjen, og stod over helgens UCI-ritt i Sverige. Det ble heller noen rolige dager, deriblant tandem-sykling i Oslo (se Facebook) og en tur innom Filadelfiakirken i Oslo.

Tandemsyklingen med Marius ga ny energi!

Jeg føler jeg er i ferd med å finne overskuddet igjen og skal bygge meg opp de neste ukene til en veldig spennende rittperiode med noen helt nye land i minneboka. Mer om det snart!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram