News

Prolog: Høsten 2016

18/08/16
Jonas Orset

Spennende tider i møte

Sesongen er kanskje på hell, men sjeldent har jeg gått en mer spennende tid i møte. Jeg gleder meg virkelig til å ta fatt på sesongens siste måneder, to måneder som vil by på en rekke godbiter av ritt i hjemland og utland. Og ikke minst, det går mot en retur til Kina!

Start i Norge

Til helga “restarter” jeg sesongen etter en liten rittfri periode. Strengt talt har jeg kun hatt en helg uten ritt, og noen lenger pause har jeg ikke tatt meg. Etter NC i Trondheim hadde jeg 4 sykkelfrie dager etterfulgt av en god bolk med rolig trening så jeg føler meg likevel restituert og klar for å ta fatt på nye konkurranser. Først ut er morgendagens Sandefjord GP. Det er et gateritt jeg har mange gode minner fra og det er alltid god stemning i Sandefjord Sentrum.

Da jeg deltok i for første gang i 2011 fikk jeg anledning til å stikke fra Hushovd i verdensmestertrøyen da jeg syklet for IF Frøy. Det ble et episk minne. (Foto:Jonas Langgård)

På søndag venter Follorittet på hjemmebane. En morsom og krevende rundløype rundt Årungen i Ås. På tirsdag arrangerer jeg gateritt sammen med Sykkelboden på Drømtorp. Bli gjerne med, som rytter eller tilskuer. Info finner du her.

2016_04_13_sykkelboden2--4
Jeg har arrangert en rekke treningsritt på Drømtorp og rytterne har vært fornøyde. La oss håpe det blir en suksess førstkommende tirsdag også.

Les mer om: Follorittet – en klassiker i lekkert kulturlandskap 

Baltic Chain Tour og Belgiske kermis

Neste helg har IK Hero fått invitasjon til å sykle UCI 2.2-rittet Baltic Chain Tour i Litauen. Rittet vil bestå av en prolog og to fellesstarter og vil gå i området rundt hovedstaden Vilnius. Jeg ser frem til å besøke et nytt land og vil sammen med Hero forsøke å ta noen UCI-poeng.

Etter Baltic går turen snart tilbake til Belgia. Jeg skal legge inn 3-4 kermisritt før høstens høydepunkt – Tour of Poyang Lake.

Hardt kjør!
Nye kermisritt står snart for tur.

Rått kinesisk etapperitt

Den 12-23. september går etapperittet Tour of Poyang Lake, og takket være en invitasjon fra supermannen Antti Sizko får jeg kjøre med et kinesisk lag. Rittet går over 11 etapper i området rundt Poyang-sjøen. Det er relativt korte etapper på 80-100 km så lengden skal ikke være noen utfordring. ToPL er et vanvittig sirkus med tusenvis av tilskuere og transfer fra millionby til millionby med luksushotell etter luksushotell. Etter etapperittet venter endagsrittet Mont Wuyi Cycle Classic som går i tehovedstaden Wuyishan. Holder jeg meg frisk og unngår velt bør det bli utrolig morsomt og jeg ser frem til et nytt lite kinesisk eventyr.

Les mer om: Tour of Poyang Lake 2014

uke42_15
Tour of Poyang Lake er uten tvil et sirkus fra ende til annen.

Sesongavslutning i Belgia

Etter Kina planlegger jeg en rask retur til Belgia. Jeg kommer nok til å avslutte sesongen med sure bein og jetlag, men håper likevel å få til noen gode ritt før sykkelkrossen overtar. Om alt går etter planen vil jeg sykle frem til 10. oktober og rekker da 11 dager med i Belgia før jeg omsider vender hjem igjen til fedrelandet. Det blir uten tvil et par heftige måneder som jeg virkelig gleder meg til!

Regntungt ritt i Retie på onsdag. Trykke på bildet for å lese rittrapport!
Det kan fort bli surt og regntungt på de siste rittene i Belgia, men jeg skal holde humøret oppe.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram