Recap

Oppsummering – November

05/12/17
Jonas Orset

Advent er her og en måned mest kjent for dysterhet og mørke er over. Jeg har ikke opplevd den dyster, og faktisk har det vært en ganske så heftig måned. La oss ta en rask titt på hvorfor.

Grønnere tider

Sammen med Thomas Rem har vi startet et prosjekt kalt Green Cycling. Vi ønsker å starte et lag som skal være bygget på bærekraftighet og samfunnsansvar. Vi håper å klare å samle Oslo om et lag allerede for 2018, et lag som skal være helt i Norgestoppen. Laget skal også være en viktig bidragsyter for å skape sykkelengasjement i hovedstaden og få flere til å begynne å sykle. Det er spennende og krevende. Det tar tid, men det går fremover. Om vi klarer å få på plass et lag allerede til 2018 får tiden vise, men prosjektet er i gang. Vi var nylig på Radio Landevei for å presentere oss. Uken etter arrangerte vi Green Friday på Peloton Café. Prosjektet følger du best på vår facebookside: Green Cycling Norway (trykk her). Frem mot jul blir mye avgjort. Om du vi bli involvert, vær så snill å ta kontakt. Vi trenger å ha dere sykkelentusiaster i ryggen.

LES MER: Green Cycling – En grønnere hverdag

Norgesturné

Tidligere i høst la jeg ut en post på Facebook der jeg forespurte muligheten til å reise rundt i Norge og besøke sykkelklubber. Jeg ønsket både å møte sykkelentusiaster, prøve de fineste, lokale sykkelruter og dele erfaring og kunnskap. Kanskje mest interessant var tilbudet om å holde foredrag fra årets Styrkeprøven Trondheim-Oslo.

Veldig hyggelig at mange tok kontakt og jeg fikk møtt syklister fra store deler av landet.

Tøffe og minneverdige forhold for sykling i Trøndelag med Knut Atle fra Støren SK.

LES REISESKILDRINGEN: Barske trøndere

Sykling med Dalane SK bød på mye historie flott landskap.

LES REISESKILDRINGEN: Historiske veier i Egersund

I Valdres ble det et nytt bekjentskap med Fatbike og hyggelig gjensyn med Ole Christian og CK Valdres.

LES REISESKILDRINGEN: Tjukken i Valdres

Jeg fikk også presentere mitt foredrag for Arendal CK og Follo SK, i tillegg til at jeg snakket om Å være forbilde under en samling for ungdom i Region Sør. Med 6 foredrag på 3 uker må jeg få lov til å skryte på meg litt rutine i faget. Og jeg er veldig lysten på nye utflukter utover våren. Det er bare å ta kontakt!

Reising tar krefter?

Med så mange prosjekter er det lett å tro at jeg nedprioriterer treningen og min egen sykkelsatsing. Det er feil. Jeg har store ambisjoner om å utvikle meg til en enda bedre rytter for 2018-sesongen. Objektivt sett er ikke intensiv reising å anbefale. Det tapper krefter. Men mye handler om hvordan du legger opp reisen og dine reisevaner. Jeg har med mat, tar meg tid og unnagjør mye arbeid på turene. Arbeid som jeg ellers måtte ha gjort hjemme. Da blir ikke reisene så bortkastet tid. En annen avgjørende faktor er hvor avslappet du klarer å være. Stress er aldri fordelaktig, og om du klarer å slappe av så blir alt så mye greiere.

Helst liker jeg å sykle om jeg skal på reise. Bildet er fra sykkeltur Nesbyen – Langhus der jeg fikk selskap av Bjørn Erik fra Follo SK.

Treningen må prioriteres

Med mål og ambisjoner for 2018 så må treningen prioriteres i hverdagen. Hvilke mål jeg har for 2018 vil jeg komme tilbake til. De motiverer meg til å legge ned mange timer på to hjul. Mest av alt inspireres jeg av gleden ved å sykle. Jeg bare elsker å sykle. Egentlig kan jeg aldri få nok, selv om man må være smart og ikke overdrive treningsbelastningen i november. Det er en måned for å legge et grunnlag for å tåle mer og tøffere trening i månedene som kommer. Og jeg ser frem til å ta fatt på en solid treningsvinter.

Mye kvalitetstrening har blitt gjort som spinninginstruktør. Da har jeg lagt opp til gode økter som øker aerob kapasitet. Bildet er fra en spining jeg ledet under besøket mitt hos Dalane SK. Her kombinerte vi styrketråkk, sweet spot, høyfrekvens og spurter.

LES MER OM: Periodisert vintertrening

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram